VAULEN BEACHBOYS
<< Tilbake til vaulen.com
MILJØLAGET VAULEN B
STRANDGUTTENE SUDRET SUNDE(05.12.22) Vaulen er et hinder fra sin tredje strake finale etter at dem mandag slo Sunde på suverent vis.

5-0 seieren betyr semifinale torsdag klokken 18:00 mot enten Madla eller Våganes.

Sunde hadde 1-19 og 0 poeng på tre kamper i gruppespillet og hadde neppe styrket seg all verdens her?

Vaulen fikk nemlig gjøre stort sett som dem ønsket. Stikkere til Vetle Birkedal sentralt var livsfarlig hver gang mot et tregt Sunde-forsvar.

Allerede etter halvminuttet stod det 1-0 til Vaulen da Aleksander Gundersen sendte Vetle Birkedal fri sentralt.

Vaulen herjet noe voldsomt i starten og fikk ny utbetaling etter 11 minutter. Igjen ble Vetle Birkedal sendt fri. Denne gangen kastet keeper seg etter ballen, men ble isteden liggende og kravle. Vetle beholdt roen og satte ballen i det tomme buret.

Ny frispilling fulgte etter 19 minutter, men denne gangen var det spisspartner Audrius Mirauskas som kom seg løs. Vakker avslutning og 3-0.

Vaulen byttet fire mann i pausen og to til senere slik at rytmen forsvant noe da Sunde var bedre med i andre omgang. Vaulen viste dog kvalitet med sin presisjon og skulle score to til.

Først var det Vetle Birkedal som fikk skutt før Amar Kotlica skled inn 4-0 etter 37 minutter før Espen Knudsen satte inn 5-0 helt på tampen også denne gangen etter en frispilling sentralt.

Dermed blir det semifinale. Hvem vi møter finner man ut tirsdag kveld. Det kan nok fort bli en reprise av finalen i januar da man møtte Madla? Denne kampen spilles over 2x45 minutter.

Forøvrig spilles finalen lørdag klokken 13:00. Denne kampen sendes live på Aftenbladet!


Vi oppdaterte kampen på twitter her!

Bilder fra kampen her!
VAULEN A+B 5–0
SUNDE
Vetle Birkedal (Gundersen)
1 min

Vetle Birkedal
11 min

Audrius Mirauskas
19 min

Amar Kotlica
37 min

Espen Knudsen
60 min


05.12
Pol-turnering kvart
Stemmen
Tilskuere: 30
Dommer: Terje Olsen (Viking)

1. Jack Aguera


2. Magnus Kartevold
<– 30 minutter

3. Simon Sakkestad (C) <– 30 minutter

4. Stian Lima


5. Aleksander Gundersen <– 30 minutter

6. Eirik Moen

7. Even Kvame

8. John Petter Gilje <– 43 minutter

9. Vegard Natland


10. Audrius Mirauskas <– 30 minutter

11. Vetle Birkedal
<– 39 minutter

12. Aleksander Idland –> 30 minutter

13. Amar Kotlica
–> 30 minutter

14. Sigurd Årthun
–> 30 minutter

15. Jan Philip Beto Aartun
–> 30 minutter

16. Espen Knudsen
–> 39 minutter

17. Morten Fløtre Solheim
–> 43 minutter
Langtidsskadde Bendik Aarstad og Alexander Nilsen Surdal er ute for resten av sesongen. Ørjan Bergum og Håvard Nygård måtte melde forfall denne gangen.

Vaulen A+B (3142): Jack Aguera – Magnus Kartevold, Simon Sakkestad, Stian Lima Aleksander Gundersen – Eirik Moen, Even Kvame, John Petter Gilje, Vegard Natland Audrius Mirauskas, Vetle Birkedal.
 


Forhåndsomtale

Mange mener nok at den andre gruppen var langt sterkere sportslig med kun lag fra 4. divisjon. Vaulen A+B med spillere fra 5. og 6. divisjon vil nok derfor igjen sees på som underdog når cupspillet starter.

Det til tross for at man har vunnet turneringen to ganger på rad!

Vardeneset har toppet laget og holdt et nivå man sjelden ser i Pol-turneringen. Madla som suverent rykket opp til 3. divisjon blir knalltøffe, mens Randaberg og Sunde også spilte i 4. divisjon i sesongen som var.

Vaulens gruppe bestod av lag fra 5. og 6. divisjon og selv om man vant gruppa slet man både mot FC Show og Pol, mens det ble tap for Våganes.

Dette er den 59. utgaven av Pol-turneringen og det er 32. gang Vaulen deltar.

Vaulen kom faktisk til finalen første gang turneringen ble arrangert tilbake i 1963. Siden kom man til finalen i 2006, men denne gangen var det en ung Aleksander Idland som skjøt Buøy til topps med to mål. Idland som har vunnet turneringen fire ganger er nok sulten på en ny triumf i år!

Så i sin tredje finale skulle det endelig lykkes for Vaulen etter 56 år uten å vinne! Finalen i 2019 var som tatt ut av en Hollywood-film. Trener Jarle Eike fikk ikke lov å fortsette som A-lagstrener, da klubbens hadde signert en ny trener for kommende sesong over en kaffekopp allerede i mai! Et fandenivoldsk Vaulen-lag var ustoppelige den høsten med tolv kamper på rad uten tap. Noe som både ga plass i NM og tittelen i stavangerfotballens edleste turnering.

I 2020 ble det ikke turnering grunnet en pandemi. I 2021 var Jarle Eike blitt trener for B-laget og det var muligens en enda større triumf da han igjen tok hjem pokalen etter en finale som faktisk ble utsatt til nyåret grunnet både snø og mer korona.

Om Vaulen kan nå en tredje finale må man nok gi det lille ekstra til uka. Sunde blir første hinder og det er et lag som nok ønsker å heve seg etter gruppespillet.


Polturneringen 2022
Pol-turneringen består denne gangen kun av ni lag, åtte av dem tok seg videre til sluttspillet!


Gruppe 1
1. Vaulen
3 0 1
14-4 9p
2. FC Show
2 1 1
17-7 7p
3. Våganes
2 0 2
10-11 6p
4. Mastra 2 0 2
7-10 6p
5. Pol 0 1 3