VAULEN BEACHBOYS
<< Tilbake til vaulen.com
MILJØLAGET VAULEN B

OVERLISTET STORHAUG PÅ DØDBALLER

(17.09.24) Etter å ha gått sin svakeste periode siden 2019 med tre tap på de fire siste smakte det ekstra godt å slå Storhaug 3-2.

Spesielt i første omgang da kreftene var på topp var man meget gode anført av Rune Risanger på midten.

Magnus Torgersens dødballfot overgår det meste på dette nivået. Han var involvert i alle scoringene.

Først slår han en corner Bendik Aarstad header mot mål, men som Torbjørn Ankerheim fullbyrder over linja.

Så to nesten identiske frispark hvor han fra venstre nærmest bender ballen ned på hodet til Bendik Aarstad som stanger inn to.

Bendik har nå syv mål på fem B-kamper. Etter at han trappet ned fra A-laget etter ferien har han scoret i fire kamper på rad!

I andre omgang får Storhaug blod på tann etter at et skudd endrer retning og går inn. Vaulen svarer med å rygge og kampbildet endres noe.

Midtveis i omgangen blir det virkelig spenning med redusering til 3-2, men selv om Storhaug trykker på har Vaulen vel så gode muligheter.

Man ror det i land og tar tre viktige poeng i jakten for å sikre tredjeplassen.

VAULEN B 3–2
STORHAUG
Torbjørn Ankerheim (Aarstad)
8 min

Bendik Aarstad (Torgersen)
24 min

Bendik Aarstad (Torgersen) 35 min

51 min
Selvmål (Magnus Torgersen)

68 min
Johannes Solhaug

17.09
Serie
Vaulenbanen
Tilskuere: 15 Dommer: R Boge (Tjensvoll)

25. Mats Hovland

21. Jonathan Ring <– 24 minutter (–> 74 minutter)

17. Anders Dale

Igjen sliter man på keeperplassen, A-laget kun har en keeper i stallen så man får ikke lånt derfra. Sist hadde man utespiller Espen Knudsen mellom stengene i første omgang, før veteranlaget spiss Tom Arne Bø Pedersen stod andre omgang!
Til denne kampen står Ole Lorentzen over etter overtråkk sist. Stian Lima og John Herman Ås er opptatt med jobb, Tom Arne Bø Pedersen har heller ikke anledning denne gangen.
Magnus Kartevold har slitt med sykdom og står over.

Vaulen B (
4–💎–2): Espen Knudsen – Eirik Moen, Simon Sakkestad, Magnus Torgersen, Fredrik Strand – Bendik Aarstad, Rune Risanger, Torbjørn Ankerheim, David Møller – Mats Hovland, Jonathan Ring.

Første omgang
Igjen stod hyperanvendelige Espen Knudsen i mål.
For første gang på lenge la man om fra tre til fire mann bak. Samtidig var midtbanen en diamant med Risanger og Møller fremme og bak, mens Aarstad og Ankerheim opererte på siden av dem.
Mats Hovland og Jonathan Ring var vel mer kanter enn spisser, meningen var at man skulle fylle godt på sentralt fra midtbanen.

Vaulen kom foran etter åtte minutter. Magnus Torgersens corner fra høyre fant hodet på Bendik Aarstad som headet ballen mot mål, ballen fikk en kurve i en motspiller og Torbjørn Ankerheim hjalp ballen inn de siste centimeterne.
Her ville Storhaug ha offside på Ankerheim, men dommeren var uenig.
David Møller måtte gi seg etter 13 minutter for en vridning han fikk seg i en duell tidligere i kampen, inn kom Michael Sivertsen.

Vaulen spilte bra og produserte stadig sjanser.

Storhaug hadde blitt busta og etter klager fra vaulenbenken byttet de av en suspendert spiller etter 18 minutter.

Et perfekt vektet frispark fra venstre 35 meter fra mål fant hodet til Bendik Aarstad som headet inn 2-0 etter 24 minutter!

Jonathan Ring hadde fått seg en smell og ble byttet ut etter 24 minutter da Kittisak Bunprasert kom inn.

Kitti kom til noen gedigne sjanser med en gang etter at Aarstad vakkert løftet han gjennom, men begge skuddene i boks ble blokkert og man måtte nøye seg med corner. Igjen siktet man på Aarstad, men denne gangen brukte Storhaug alle triks i boka for å stoppe ham.

Ny god involvering av Aarstad som satte i gang Mats Hovland, men legget på tverrs av 16-meteren hadde ingen mottaker etter 29 minutter.

Hva så med Storhaug? De hadde hatt et skudd over tidligere og nå satte dem en stor sjanse utenfor etter innlegg fra venstre.

Lei skade på Storhaugs Fredrik Jenssen som skadet kneet og måtte hjelpes av etter 32 minutter.

Etter 35 minutter gikk Vaulen opp i 3-0. Nok en gang var det et presist frispark fra Torgersen som fant hodet til Aarstad. Det var nesten blåkopi av 2-0 målet.

Vaulen ropte så på straffe da Kittisak Bunprasert løp i beina på en utrusende keeper og samtidig ble liggende en stund før han kom på beina.

Espen Knudsen i mål storspilte som sweeper og tok ofte det som kom tidlig samtidig som han hadde en strøken fot i oppspillsfasen.

Like før pause brøt Torbjørn Ankerheim på midten og foret Kittisak Bunprasert som rykket i fra med sin store fart, men keeper reddet til corner.

Tre minutter på overtid lagde Simon Sakkestad et frispark på tjue meter sentralt. Skuddet gikk i blokken før Storhaug fikk en corner.

Da man skulle rydde opp i etterdønningene av corneret pådro Bendik Aarstad seg et gult kort da han var for sent inne i en takling.

Så en bra omgang av Vaulen som hadde scoret på tre dødballer og hatt rimelig god kontroll om kampen.

Andre omgang

Vaulen startet greit, men Storhaug reduserte til 3-1 etter 51 minutter da et skudd tok i Magnus Torgersen og gikk inn.

Mats Hovland var så nær ved å heade inn Torgersens frispark etter 55 minutter, men ballen landet på nettaket.

Storhaug vendte så spillet flott. Plutselig var det vidåpent og dem fikk til et skudd i stolpen.

Bra skift av Rune Risanger som hadde vært brilliant i dag, men nå var tom for krefter. Inn kom Noah Kellerhals som back, mens Eirik Moen gikk opp på midten.

På restene av et flott Hovland-raid endte ballen hos Aarstad som fra 25 meter skjøt i tverrliggeren og over. Nytt skudd fulgte like etter da det ble gitt en liten retur på Ankerheims skudd.

Så ny spenning i kampen da et hardt skudd i boksen gikk inn til 3-2 etter 68 minutter.

Vaulen lå mye og forsvarte seg nå og Magnus Torgersen vartet opp med en viktig blokkering.

Et offensivt dobbelbytte fulgte da Robert Olsen-Rønsberg og Jonathan Ring kom inn for Sivertsen og Bunprasert etter 74 minutter.

Nå hadde Storhaug blod på tann og det var sjeldent vi var i angrep i denne perioden.

Simon Sakkestad aka mannen med ljåen fikk gult kort etter 80 minutter.

Skummelt da Storhaug kontret en corner etter 82 minutter.

Vaulen prøvde å holde på ballen i laget og klarte det tidvis bra. Bendik Aarstad fikk en voldsom rotasjon og gikk i bakken da en mann gikk inn i han. Det lignet noe voldsomt på en straffe etter 85 minutter.

Vaulen var meget nær ved å punktere kampen til 4-2 etter 87 minutter på en stor dobbelsjanse da både Ring og Aarstad fikk fyrt av flate skudd i boks.

Storhaug satte inn et stort trykk og hadde et par cornere på rad etter 89 minutter.

Simon Sakkestad satte inn et par gode blokker før Vaulen meldte om rødt kort da Jonathan Ring ble felt på en kontring. Isteden fikk Ring gult kort like etter da han muligens hevnet taklingen?

Det gikk Vaulens vei og dommeren blåste av kampen etter 93 minutter.