VAULEN BEACHBOYS
<< Tilbake til vaulen.com
MILJØLAGET VAULEN B

STARTER BAND


(01.04.20) Fotballpausen har fått flere av oss til å ta opp gamle og nye hobbyer. Alt fra puslespill og strikking har fått sin renessanse. Nå har gjengen i støtteapparatet også startet band sammen!

Frode Lima er selvutnevnt manager for bandet og vi slo av en prat.

Hva er disse ryktene vi hører, Frode?
"Det startet litt tilfeldig ved at vi kjedet oss nå som ikke B-laget har treninger under dette koronaviruset. Flere av oss har jo en musikkbakgrunn. Alt fra rockeband, via korps til DJ-gigs," forklarer Frode.


Men det er vel ikke lett å øve i disse dager?
"Vel vi lever i 2020 og det er null problem å ha gruppemøter på messenger. Her forleden var vi seks mann som spilte samtidig online, mens flere inviterte fulgte ivrig med for å gi oss råd og vink."


Så hvem er in the band?
"Det er faktisk hele gjengen fra B-lagets støtteapparat.
Vel først og fremst er det meg da. Jeg gir oss et mer moderne lydbilde ikke ulikt Kygo. Flere husker meg nok igjen fra tiden som DJ på Brakkå. Utstyret lå ennå i kjelleren, så den er grei.

Svein var disc jockey i Køhlerkjelleren, men blir her en knalltøff vokalist med sin lett knurrende stemme som passer perfekt i lydbildet.

Haisen var jo en anerkjent trommis på 80-tallet med en gedigen frisyre, så han holder takten for oss.

Rosina i pølsa blir den massive blåserekka. Harald spiller på sax og drømmer om old school-soloer type Kenny G.
Vegard spilte jo i skolekorpset og skal inn i blåserekka med sin blankpussa trompet, mens Kizza skal spille på en rusten trombone han fant på Ivar. Jossen blir forøvrig låtskriver, men skal også fotografere konsertene."


Men er det sånn at dere nå legger isposene på hylla?
"Vel vi har snakket om det og vi har fått litt blod på tann.
Kulturvirtousen Egil Gelupa er jo blant dem som både har lyttet på oss online og som har fått høre på en demo vi har mikset. For å si det slikt - han er full av lovord og kaller det som balsam for sjela.

Det blir jo trist for B-laget om vi gir oss, men vi blir jo ikke yngre og ønsker å leve ut drømmen et år, så kommer vi tilbake om det ikke blir VG-lista. Trøsten får være at vi allerede planlegger en Vaulensang."


Har man funnet et bandnavn?
"Haha, vel The Waterboys var jo opptatt, hehe... Det er litt tidlig i prosessen til å gå ut med det nå, men navn vi har vurdert er Ballguttane, Vaulerna, Strandzonen, PB 4018, Beach Bums, Svein og Svinå, Axe Raven (spiller på Øksnevad og Ravndal) og Dugnadsgjengen. Her er vi åpne for forslag på mail."


Hvilken sjanger snakker vi om?
"Svein har vel fått trumfa igjennom dansebandstilen som for å være ærlig også gir oss flest gigs. Svein fikk de single gutta i bandet med på den avgjørelsen da han lovet sjansen for groupies. Vi har dog en liten twist her med et moderne beat som vil fornye sjangeren. Som Svein sier - så lenge det er dansbart er det helt okay."Vaulen Beachboys har forøvrig sendt en demotape til klubbens store musikkekspert Øystein Winsnes. Winsten har lang erfaring fra bransjen og drev da også Mefisto platebutikk i en rekke år.

Så hva syns du Øystein?

"For å være ærlig blir dette slakt fra min side. For all del er det flotte folk, men de burde holdt seg til hva dem kan. Det er som å gå med rusten piggtråd i ørene," forklarer den bitre fra Knudamyrå.

"Akkurat som med koronaviruset - blir det litt vel mye og man føler helst for en kroppsvask med sprit etterpå. Min egen tinnitus lyder bedre enn dette."