Måtte telle til ti
(01.05.11) Vaulen fikk det som ventet tøft mot FK Haugesund. Til slutt stod det 0-10, men Vaulenspillerne gjorde sitt beste og leverte topp innsats.
"Vaulen prøvde å spille fotball, dem skal ha for det," sa FKH-trener Jostein Grindhaug etter kampen.
Kampen vil uansett bli husket for festen! 402 betalende er ny tilskuerrekord til gangs. Over 100 av dem var hardcore FKH-fans som sang gjennom hele kampen.
0–10
FK HAUGESUND

3 min
Eirik Ulland Andersen (str.)

25 min Alexander Søderlund (Skjerve)

37 min Alexander Søderlund

41 min Thomas Sørum

44 min Thomas Sørum (Sørensen)

62 min Eirik Ulland Andersen (Søderlund)

65 min Ugonna Anyora (Søderlund)

87 min Jacob Sørensen (Søderlund)

89 min Eirik Ulland Andersen (Søderlund)

92 min Eirik Ulland Andersen (Sørensen)
1. mai – Vaulenbanen Tilskuere: 402 – NM 1 runde – Dommer: Jørn Voll (Høle)

Espen Breivik

Vaulen var svekket med spillere som Staurland, Søraas, Foldøy, Berge Gjellestad, Anders Idsø, Meling og Christiansen ute.
Få levnet Vaulen noen sjanser med 238 plasser i forskjell i ligasystemet. Håpet var å score et mål for første gang i de ordinære cuprundene. Det eneste målet til nå var selvmål av Vikings Ronny Deila i 2005-kampen.

Vaulen (4–4–2): Ørjan Olsen – David Møller, Daniel Vatland, Stian Lima, Eirik Mæland Christian Lyse, Thomas Idsø, Jarle Eike, Christer Husvæg Henrik Jelsa, Gaute Schei.
Haugesund (442): 1. Per Morten Kristiansen - 15. Ole Kristian Kråkmo, 18. Vegard Skjerve, 4. Chris Pozniak, 11. Tor Arne Andreassen - 8. Jacob Sørensen, 10. Umaru Bangura, 16. Ugonna Anyora, 21. Eirik U. Andersen - 6. Thomas Sørum, 9. Alexander Søderlund. Innbyttere: 12. Lars Øvernes, 7. Morten Bådsvik, 3. Tom Erik Nordberg, 5. Trygve Nygaard, 19. Kristoffer Haraldseid, 13. Fredrik Deilkås.
Fantastisk ramme rundt kampen i dag. FKH-spillerne kom til arenaen allerede to timer før kamp. Da hadde FKHs stjernespiss Thomas Sørum vært på Vaulenbanen i to timer allerede, han hadde nemlig flydd inn fra Østlandet.
Så kom Vaulenspillerne også. Noen av dem kom over en halvtime før oppmøtetiden. Dette var stort!
Frode Olsen fra TV2 intervjuet Ørjan Olsen og Jostein Grindhaug før kampen. TV Vest og NRK var også tilstede. Radioen var det, det samme var avisene med fotografer an mass!
En stor kontigent med haugesundere hadde også tatt turen. Dem var det liv i!
Vaulen kunne ha fått en pangstart da Gaute Schei ble spilt alene gjennom, men han ble blåst i mot. For oss så det ut som om FKH-stopperen var den som rev i trøyen!
Stian Lima felte så Jacob Sørensen i feltet etter to minutter. Ikke mye å si på den.
Sikker straffetaker var Eirik Ulland Andersen, lillebror til den tidligere Viking-spilleren. 0-1.
Gjestene startet i et høyt tempo og hadde det meste av ballen, mens Vaulen kom til et par innlegg med sine kantspillere uten at det bar frukter.
Etter en hektisk start roet det seg noe ned etter kvarteret. En sliten Christian Lyse gispet etter luft og måtte ha drikke etter 19 minutter. Ingen tvil om at gutta jobbet litt hardere enn normalt!
FKH hadde en del avslutninger, men Vaulen skal ha for at dem våget å holde på ballen. Til tider fikk man til flere trekk på rad.
Gaute Schei ble tatt ned på høyresiden 25 meter fra mål, men Christer Husvægs frispark var for kort.
Tor Arne Andreassen fant Thomas Sørum etter 23 minutter, men Ørjan Olsen vartet opp med en refleksredning!
Vaulen mistet ballen i eget felt etter 25 minutter. Vegard Skjerve la flatt inn til Alexander Søderlund som satte under keeper til 0-2.
Gaute Schei ble holdt etter 27 minutter. Thomas Idsøs frispark fra 25 meter hadde retning mot Daniel Vatland, men han ble pakket godt inn. Henrik Jelsa ble forstyrret på andreballen og fikk ikke noe ut av det.
På ny ble Schei tatt. Christer Husvægs frispark var svakt igjen, men handset ikke Ole Kristian Kråkmo inne i feltet?
Stopper Chris Pozniak var langt oppe på banen da araberne beholdt trøkket etter et corner. Pasningen gled gjennom en haug med folk og Ørjan Olsen måtte strekke seg for å få en hånd på ballen.
Christian Lyse og Christer Husvæg hadde nå skiftet side da halvtimen var passert.
Vaulen ble nå dypere og var nok slitne.
Alexander Søderlund fant Chris Pozniak etter 35 minutter, ballen trillet på tverrs av mål før Eirik Mæland dundret ballen over eget kryss til corner.
0-3 kom ut av intet. Et løst brassespark av Alexander Søderlund gikk i bue over keeper som virket limt til bakken. Maakeberget som hadde varmet godt opp før kampen ble nå så glade at et tjuetalls supportere ble med på banen for å feire goalen.
På tribunen var det liv. På gressplenen nedenfor klubbhuset startet man å løfte på en blondine og synge - "Få se på daiene!" Det er vel av en sjeldenhet at vi får oppleve slikt i villastrøket.
Haugesund hadde nå noen gedigne sjanser. 0-4 kom etter at dem spilte ball i hatt med Vaulen inne i boksen. Etter fire trekk var det til slutt Thomas Sørum som satte hardt til venstre etter 41 minutter.
0-5 var strålende. Thomas Sørum forlenget et oppspill med en frekk kipp over utrusende keeper.
Keeper glapp så et forsøk fra Thomas Sørum før Stian Lima fikk klarert. Da ballen gikk ut ga dommeren gult kort til en Vaulen-spiller trolig for munnbruk.

Haugesund satte inn to unggutter i pausen. Morten Bådsvik og Fredrik Deilkås. Ut gikk vel Thomas Sørum og Tor Arne Andreassen.
Hos Vaulen kom Halil Husic inn for Christer Husvæg.
Fredrik Deilkås' skudd etter 51 minutter ble passende nok reddet med en TV-redning av Ørjan Olsen!
Det var bare Haugesund nå. Vaulen var sjelden over midten. Eirik Ulland Andersen var spesielt god, han hadde blant annet et farlig skudd i nettveggen etter 54 minutter.
Kristoffer Haraldseid kom inn for Kråkmo etter 54 minutter.
Hva så med Vaulen? Halil Husic hadde et fremspill mot Henrik Jelsa etter 58 minutter, men han ble for liten mot store FKHere.
0-6 kom på hurtig vis etter 62 minutter. Umaru Bangura åpnet opp hele Vaulenforsvaret med en flott pasning mot Alexander Søderlund som slo inn foran kassen. Her ble det satt fra kort hold ved Eirik Ulland Andersen.
Stian Falnes kom nå inn for Christian Lyse etter 63 minutter.
Passivt forsvarsspill ga 0-7 etter 65 minutter. En ball ble slått inn på venstresiden av feltet. Ingen støtet opp i ballfører. Alexander Søderlund  som la ut til spilleren med det fantastiske navnet Ugonna Anyora. Han satte kontrollert inn til høyre.
Det var på frispark Vaulen kunne gjøre det i dag. Halil Husic ble felt etter 66 minutter. Thomas Idsø frispark ble fanget av keeper Per Morten Kristiansen som hadde en svært rolig dag.
Stian Falnes hadde et godt innhopp. Da han fikk ballen etter 67 minutter satte han fart, tok et par overstegsfinter før han fikk til et hardt skudd. Ballen gikk i en forsvarer og ut til corner. Det var vel vår farligste sjanse til nå.
Thomas Idsøs corner ble headet over av Daniel Vatland.
Gaute Schei fikk så gult kort for holding etter 69 minutter.
Stian Lima fikk seg noen smeller i dag. Først et hardt innlegg fra Jacob Sørensen rett i planeten, deretter fikk han en smell i ankelen da han taklet en ball ut til corner.
Alexander Søderlund fant en helt fri Eirik Ulland Andersen etter 73 minutter, den store sjansen ble løftet over.
Jacob Sørensen serverte så til Ugonna Anyora, men fra åtte meter gikk avslutningen rett på keeper etter 76 minutter.
Espen Nilsen Gjøsund kom så inn for Jarle Eike etter 77 minutter. Kjekt at en 16-åring fikk en slik opplevelse! I Are Melings gamle drakt i størrelse XXXL så han lettere komisk ut...
I det Jarle Eike gikk av ble han annonsert som dagens beste Beachboy av speaker. Dermed blir det gavekort på Rema 1000 for Jøøli.
Thomas Idsø fant Stian Falnes etter 81 minutter. En ny bra finte ga rom til å skyte, men utenfor fra 25 meter.
Gaute Schei kom nesten gjennom etter 84 minutter da man forsøkte å få med seg et trøstemål på tampen. Et veldig langt innkast fra Stian Falnes ble halvklarert ut til David Møller som klemte ballen halvmeteren over tverrlegger etter 86 minutter.
Isteden kontret FKH inn 0-8. Alexander Søderlunds skudd ble gitt retur på og Jacob Sørensen satte inn i det tomme buret.
Vaulen glapp i markeringen etter 89 minutter. Alexander Søderlund ga til Eirik Ulland Andersen og dermed stod det 0-9.
Nå håpte man å unngå tosifret. Tidenes tap 2-16 fra 1987 ville iallefall ikke bli overgått.
Så to minutter på overtid kom 0-10. Ugonna Anyoras lekre ball ut på høyre fant Jacob Sørensen, det harde legget ble flott satt av Eirik Ulland Andersen.
Like etter blåste dommeren av kampen.
Dagens tilskuertall 402 er det beste noensinne på Vaulenbanen. Man slo rekorden fra 2007 på 300. I 2005 hadde man 417 tilskuere mot Viking, men den kampen gikk på Knudamyrå.