(01.06.13) Vaulen stod uten poeng på bortebane før den vanskelige turen til Austevoll. Faktisk hadde ingen stavangerlag vunnet i Hordaland denne sesongen.
AUSTEVOLL
1–2
Tord Harald Skår (Heggestad)
7 min

16 min Fredrik Fossmark (Lima)

86 min Anders Idsø (str.)
1. juni – Austevoll kunstgress Tilskuere: 80 – Serie Dommer: BK Olsen (Hovding)

15. Harald Nedreskår

Vaulen med stor tropp med på bussen til Austevoll.
Vaulen (4–1–2–3): Steffen Holm – Jon Nessa, Marius Fossmark, Arnt Ove Ivesdal, Stian Lima – Thomas Idsø – Andreas Meier Strømme, Anders Idsø Eivind Ovedal, Kevin Hodneland, Fredrik Fossmark.
Vaulen startet friskt og presset AIK bakpå. Etter fire minutter headet Eivind Ovedal inn et Anders Idsø-frispark, men linjemann vinket for tvilsom offside.
Anders Idsøs høye innlegg fra venstre mot andre stolpe etter seks minutter fant Eivind Ovedal som headet halvmeteren utenfor.
Austevoll var ikke ufarlige og hadde hatt et par halvsjanser før dem tok ledelsen etter syv minutter. Et innlegg fra venstre fant Trond Heggestad i boksen, han la igjen til Tord Harald Skår som satte fra kort hold.
Eivind Ovedal ble felt på kanten av hjørnet etter 14 minutter, Anders Idsøs frispark duppet og keeper var nær ved å gi retur.

Vaulen kom på en overgang etter 16 minutter. Stian Lima slo opp på venstre til Fredrik Fossmark som dro seg litt innover før han klinket til fra 35 meter. Vristskuddet flakket noe og keeperen ble overrumplet.
Marius Fossmark slo langt opp mot Anders Idsø på 16-meter, stussen gikk via en oransj og spratt halvmeteren utenfor mål etter 19 minutter.
Så tre strake cornere til Vaulen hvor blant annet AIK var nær å score selvmål, før Jon Nessa headet over.
Thomas Idsø fikk til en viktig blokk på AIKs lure rev på topp, Trond Heggestad, etter 22 minutter.
I motsatt ende var Vaulen nær å få til et veggspill mellom Andreas Strømme Meier og Fredrik Fossmark, men man ble hindret på 16 meter. Bra av Vaulen som hadde kjørt kampen.
AIK som virket noe ujevnt besatt hadde slitt i starten, men var i ferd med å komme mer med nå. Etter 26 minutter fikk Kevin Hodneland tilsnakk av dommeren.
Flott Austevoll angrep etter 27 minutter hvor Edvard Hevrøy skjøt meteren utenfor fra 25 meter.
Andreas Meier Strømme var nær ved å tråkle seg helt gjennom etter 31 minutter etter et pent Vaulen-angrep.
Joachim Bjånesøy fant Trond Heggestad etter 32 minutter, etter duell med keeper lå ballen farlig løst i feltet. AIK ville ha straffespark i denne situasjonen.
Vaulen overtok og Kevin Hodneland fikk to strake armer i ryggen i motsatt ende, men ikke straffe her heller.
Jon Nessa fikk gult kort etter 33 minutter, det samme gjorde Inge Andre Rabben hos Austevoll.
Spillerne var ikke fornøyd med dommeren. Fredrik Fossmark ble blant annet holdt igjen kraftig på en kontring, men dommeren så ikke noe. Kaptein Marius Fossmark måtte ta en alvorsprat med dommeren like etter.
Nå vant hjemmelaget de fleste andreballene og mot pause dominerte dem stort. De hadde satt spillet, mens Vaulen gjorde det litt for vanskelig for seg selv. Så mange klare sjanser kom vertene dog ikke til.
Austevoll fikk corner etter 41 minutter. Dommeren ga tilsnakk til Marius Fossmark og Frode Storebø før corneren kunne slås. Marius Mikkelsen avsluttet corneren ufarlig utenfor.
Thomas Idsø slo opp på Fredrik Fossmark som prøvde å kopiere 1-1-goalen, men denne gangen stod keeperen riktig.
Andreas Meier Strømmes innlegg etter 45 minutter ble satt over av Kevin Hodneland på en ukontrollert volley.
Ingenting ble lagt til slik at lagene gikk til pause på stillingen 1-1.
AIK førte voldsomt i starten av andre omgang. Vaulen slet med å holde på ballen.
Gult kort til Edvard Hevrøy etter 50 minutter for å sparke bort ballen.
Fredrik Fossmark raidet voldsomt og hadde lekre finter før han la inn til Andreas Meier Strømme, som skjøt midt på tverrleggeren fra 12 meter etter 52 minutter.
Tord Harald Skår hos hjemmelaget skjøt i nettveggen etter 55 minutter.
Fredrik Fossmark testet skuddfoten på ny etter 56 minutter, skuddet var hardt men gikk rett på mål.
Austevoll lempet mye i bakrom og etter 57 minutter bommet Vaulen for første gang da ballen dalte ned bak Arnt Ove Ivesdal. Trond Heggestad var plutselig alene mot keeper, men heldigvis avsluttet han centimetre utenfor andre stolpe!
Frode Storebø ble blokket to ganger på rad av Ivesdal etter 60 minutter. Nå var Vaulen i trøbbel, enorme sjanser til bunnlaget.
Daniel Lie kom inn for Kevin Hodneland etter 61 minutter. Samtidig foretok Austevoll sitt første bytte.
Ny klaging fra Vaulen over å ikke få frispark da Daniel Lie ble revet over ende, Marius Fossmark slapp kort for protester.
Triangelspill på venstre ga Austevoll corner etter 65 minutter. Marius Mikkelsen ble blokket to ganger før Tord Harald Skårs skudd fra distanse ble reddet med en hånd av keeper Steffen Holm.
Marius Fossmark blokket farlig skudd etter 71 minutter og hjemmelaget fulgte opp med to strake cornere. Enorm dominans for hjemmelaget.
Så sjelden Vaulen-overgang hvor Anders Idsø la inn mot Daniel Lie, men kun corner etter 72 minutter.
Skummelt av Austevoll etter 77 minutter hvor et frispark gis til corner.
Thomas Idsøs corner etter 79 minutter fant Daniel Lie på første stolpe, men de oransje fikk ut til ny corner.
Mye dødballer nå. Jon Nessa headet over på Thomas Idsøs corner etter 82 minutter.
Are Meling inn for Eivind Ovedal etter 83 minutter.
Anders Idsøs corner like etter ble lagt ut i returrom. Meier Strømme løftet inn mot Jon Nessa som var nær å stusse inn.
Are Meling slo ballen i bakrommet og Fredrik Fossmark kom i duell mot keeper som urutinert felte han. Dermed straffespark, men ingen kort. Anders Idsø gjorde ingen feil og satte ballen inn nede ved høyre stolpe. 2-1 til Vaulen med fire minutter igjen, noe mot spillets gang.

Are Meling ble dyttet etter 89 minutter, igjen reagerte ikke dommeren. Trener Kjetil Hundhammer fikk tilsnakk for sine reaksjoner mot dommeren.
Eirik Hadland kom inn for Anders Idsø som hadde stivnet i ryggen like før slutt.
Tre minutter ble lagt til og Vaulen var kanskje farligst da Are Meling fikk corner fra venstre. Thomas Idsøs serve ble slått ut mot Andreas Meier Strømme som skjøt over gjerdet.
Dermed vant Vaulen kampen 2-1!