Hard treningsøkt for Vaulen
(02.03.18) Hard treningsøkt mot 3. divisjonsklubben Vardeneset. Vaulen gikk til oppgaven med en romantisk tilnærming hvor man prøvde å spille fotball, men ble straffet hardt for det.
At det endte hele 6-0 var noe flatterende. Vår beste sjanse stod Oskar Moe for etter et fint dribleraid hvor keeper måtte redde med beina.

VBK 69 min
2. mars – Vardeneset Tilsk.: 40 – Treningskamp – Dommer: LT Dahlgren (VBK)
12. Endre Lien <– 45 minutter

11. Fredrik Stray Tjaum

18. Idar Røed Randeberg <– 45 minutter (–> 65 min)

32. Paul O'Neill –> 45 minutter

Trioen Eric Ordaz, Vegard Natland og Daniel Lie var alle på reisefot. Erlend Høllen Sjøen er ute i minst tre uker med skade. Suli El-Amrani stod over med sykdom.
Oaland, Mannes, Vatland, Mirauskas, Mick er fremdeles ute.
På kampdagen ble det klart at Ceu Lian Khar hadde fått feber, mens Anders Mæhle ikke rakk kampen etter jobb.
Trener Stian Refvik er i Marbella med Viking.
Vaulen (4–2–3–1): Endre Lien – Fredrik Stray Tjaum, Idar Røed Randeberg, Kristian Gaard, John Herman Ås – Morten Nygård, Zander Polderman – Oskar Sørebø Moe, Even Sandøy Nærum, Ole Wick Henriksen – Jørgen Helland.
Vaulen var på forhånd redusert. Etter oppmøte ble det klart at Even Sandøy Nærum var småsyk, mens Morten Nygård slet med korsryggen, begge varslet om at dem ikke klarte mer en 45 minutter.
Vaulen skulle stå høyt fra start og sjokke VBK, men fikk isteden en brutal start med 0-2 etter seks minutter.
To minutter var gått da dem kom ned på venstre. Et flatt innlegg havnet over på andre stolpe hvor Lars Løkling satte fra kort hold.
Vondt ble til verre da VBK doblet etter seks minutter ved en duppende volley fra 20 meter.
Vaulen kom omsider til hektene. Zander Polderman tredde gjennom Ole Wick Henriksen i boks, men han fikk ikke løsnet kanonen i det 10. minutt.
Så et fantastisk soloraid av Oskar Moe etter kvarteret, han kom seg inn på hjørnet av femmeteren før keeper fikk reddet med beina. Even Sandøy Nærum klagde etterpå til dommeren da han mente han ble forhindret på returen.
Mye bedre av Vaulen frem til VBK økte til 3-0 etter 25 minutter. Vaulen øvde på å trille ball gjennom midten, men måtte betale dyrt da hjemmelaget kippet inn på kontra.
Vardeneset lå lurt og vakte mellom våre to midtre lagdeler. Her fikk man stadig overtall og de fikk spille presist ut på kant før dem pøste på med folk i boks på harde innlegg.
Isteden for å legge seg bakpå og spille kynisk prøvde man å få ballen til å gå. En ambisiøs spillestil som vitner om ambisjoner, men som man må betale for mot bedre motstandere.
Etter 38 minutter hadde vi en sjelden sjanse da Jørgen Hellands skudd fra skrå vinkel gikk via en motspiller og inn til keeper.
Dermed lå man under 3-0 til pause. En fæl start med bedring etter hvert var dommen.
Fire bytter i pausen samtidig som man flyttet litt om på folk, blant annet gikk Fredrik Stray Tjaum frem som spiss.
Ny sjokkartet start på omgangen for Vaulen.

Som i første startet Vaulen forferdelig. Det stod 4-0 etter 51 minutter på en "tap in" etter innlegg. Igjen virket det enkelt og at man ikke fikk fordelt arbeidsoppgavene.
5-0 kom fem minutter senere. Et innlegg fra venstre og vi fanget ikke opp et løp fra dypet.
Like etter var keeper Trym Landråk Gjerstad nede og reddet en ny sjanse.
 Idar Røed Randeberg kom innpå igjen etter 65 minutter for en sliten Jørgen Helland. Det betød at Idar fikk prøvd seg som defensiv midtbane, mens Polderman tok over 10'er-rollen.
På 6-0 etter 69 minutter lekte VBK med oss. Man la igjen på hælen før et velplassert skudd.
Kroppene til dem på sidelinjen gikk nå over i nedfrysingsmodus og Vaulen gikk litt i oppløsning både med plasseringer og moral på 0-6. Trym Landråk Gjerstad vartet opp med en ny god redning etter 75 minutter da han fikk kastet kroppen i mellom og gitt til corner.
Et sjelden vaulenangrep etter 77 minutter endte med at Gabriel Retallack fikk slått inn fra siden, men Fredrik Stray Tjaums heading landet på nettaket.
Paul O'Neill reddet så på strek for Vaulen, like etter skjøt hjemmelaget via en oransj og i nettveggen.
Gult kort til Vardeneset etter 85 minutter.
Så en stor sjanse til Vaulen etter 86 minutter da Zander Polderman vektet en nydelig pasning frem til Oskar Moe, et flott medtak ble fulgt opp av et skudd i steget. Keeper var kjapt nede og reddet, men linjemann hadde uansett vinket av for en tvilsom offside.
Motsatt vartet Trym Landråk Gjerstad opp med en ny beinparade i det 88. minutt.
Like før slutt fikk Vaulen frispark fra gunstig hold. Alle ventet skudd fra Ole Wick Henriksen som isteden slo i retning Fredrik Stray Tjaum, han vant duellen uten å makte å styre ballen mellom stengene.
Dermed endte det med et litt stygt 6-0 tap. Det er vel slik at man lærer av motgang? 8. mars er neste kamp, hjemme mot FC Show.