Vaulen nekter å tape
(02.06.17) Vaulen kommer under etter 49 minutter når man nærmest stopper opp og vil ha offside.
De siste 20 minuttene løsner det noe offensivt og Daniel Vatland er vel sist på ballen etter at et frispark inn i boks kriges inn. På tampen hadde blant annet Daniel Lie noen fete muligheter.
ÅLGÅRD
1–1
Zabi Habibullah 49 min

81 min
Daniel Vatland (Wick Henriksen)
2. juni – Nye Ålgård stadion Tilskuere: 100 – Serie – Dommer: Andersson (Tasta)

3. Lars Skjelbred Nygaard

Forfall fra Eric Ordaz som skulle i et utdrikkingslag til en kamerat. Dermed ble G16-keeperen Trym Landråk Gjerstad hentet inn i troppen, Trym har allerede trent litt med A-laget og skal bli med enda mer i høst.
Ellers er Miran Serdarevic og Espen Sivertsen tilbake siden sist.
Vaulen (4–3–3): Endre Lien – Ørjan Bergum, Daniel Vatland, Fredrik Stray Tjaum, Vegard Natland – Olav Hovstad, Alexander Surdal Nilsen, Erik Holst Aasland – Espen Sivertsen, Daniel Lie, Ole Wick Henriksen.
Vaulen gjorde fire bytter siden sist. Endre Lien, Daniel Vatland, Espen Sivertsen og Erik Holst Aasland for henholdsvis Eric Ordaz, Anders Mæhle, John Herman Ås og Andreas Jonassen.
Endre Lien debuterte i seriesammenheng kun 15 år og 219 dager gammel. Endre er forøvrig sønn av Odd Morten Lien som fikk 110 kamper og 4 mål for A-laget for en 25-30 år siden.
På benken hadde man kalt inn Trym Landråk Gjerstad fra G16-laget også han er elev på Kristianslyst ungdomsskole!
Erik Aasland hadde i dag den offensive rollen på midten liggende bak Daniel Lie.
Starten var sjansefattig. Ålgård hadde mye ball uten å skape all verden.
Vaulens første halvsjanse kom etter 9 minutter da en god Olav Hovstad fosset frem og skjøt meteren utenfor.
Kampen hadde liksom ikke satt seg. Det var mye dueller på midten og Vaulen slet med å etablere noe spill. Etter 19 minutter var det i det minste et lite tilløp da et innlegg fra Ørjan Bergum gikk like foran Daniel Lie i boksen.
Første gangen hjemmelaget fikk en sped applaus fra hjemmelaget var etter 23 minutter da de skjøt meteren utenfor på halvspretten fra 20 meter.
Noe mer fart over Ålgård nå og etter 28 minutter skar dem inn i boks, men Vegard Natland fikk heroisk taklet til corner. Der var en modig, ung keeper Endre Lien og fistet ut.
Vaulen tråkket til og spillere som Fredrik Stray Tjaum, Alexander Surdal Nilsen og Vegard Natland pådro seg alle noen småskader.
Olav Hovstad la så an på skudd etter 34 minutter, forsøket fra 25 meter sendte keeper ned i kroken for å få unna.
Et skudd fra distanse signert Espen Sivertsen tok i en sort og gikk til corner etter 35 minutter. Vaulen bet seg fast uten å komme til avslutning.
Ny corner så til Vaulen etter 37 minutter. Ole Wick Henriksens serve fra venstre dalte ned på andre stolpe hvor Daniel Lie bredsidet en halvmeter utenfor!
Espen Sivertsen fosset frem på høyre etter 39 minutter, ballen gikk inn sentralt til Daniel Lie som ikke fikk ladd kanonen i boksen.
Vaulen lagde så farlig frispark på 18 meter sentralt i banen, men vår debutant Endre Lien var kjapt borte og reddet flott i det 41. minutt.
Den tidligere storspilleren, Ezekiel Bala, stormet så forbi vår høyreback som kom på mellomdistanse. Han dro innover før han sendte avgårde et vristskudd like utenfor etter 43 minutter.
Lagene gikk til pause på stillingen 0-0, som vel var helt greit. Dette hadde ikke vært den største kampen.
Vaulen var uforandret til andre omgang.
Ålgård tok føringen etter 49 minutter ved Zabi Habibullah. En duell i boks oppstår hvor Ålgård vil ha straffe. Man halvklarerer før ballen slås inn igjen. Noen spillere stopper opp og tror det er offside slik at Zabi får stå fritt på kort hold og heade ballen i bue over en utrusende keeper. Vegard Natland spurtet mot eget mål, men rekker ikke å få unna ballen på strek.
Vaulen kom litt ut av det nå og Espen Nygaard herjet med Vaulen med et flot raid, men Eide Hansen brant over en stor mulighet etter 53 minutter.
Ålgårds Espen Nygaard fikk gult kort etter 54 minutter.
Vaulen slet noe voldsomt i denne perioden og Ålgård fikk uvanlig store rom å boltre seg i. Etter 56 minutter satte Ålgård en stor sjanse utenfor da Endre Lien kom på mellomdistanse.
Fredrik Stray Tjaum slo så langt opp. Daniel Lie gikk opp i duell og ballen spratt videre til Erik Holst Aasland som kom i spurtduell mot mål. Erik burde kanskje ha skutt tidligere da han nølte og gikk seg fast på den fine muligheten etter 59 minutter.
Andreas Jonassen kom inn for Espen Sivertsen etter 60 minutter.
Ålgårds Ilijaz Krantic fikk gult kort etter 64 minuter.
I denne perioden kom Ålgård seg til et par cornere, først headet de over, deretter vill de ha straffespark på det andre.
Det var dog jevnere og man fikk et varsko etter 72 minutter da et lavt frispark fra Ole Wick Henriksen gled skummelt gjennom boksen.
Sluttspurten var i gang. Kvarteret før slutt hadde man også en corner, men denne gangen fikk Ålgård headet unna.
Mer luftstyrke inn på topp etter 80 minutter da stopper Miran Serdarevic ble byttet inn for Erik Aasland i rommet bak Daniel Lie.
Vaulen utlignet til 1-1 etter 81 minutter. Ole Wick Henriksen curlet inn et frispark fra venstre. Flere dueller oppstod og til slutt var det Daniel Vatland som kjempet inn ballen. Muligens var det hele et selvmål. Et trøkk med Vaulen-spillere i kø var det iallefall.
Nå tok kampen endelig av her. Motsatt holdt 173 cm høye Endre Lien et corner i fast grep.
Så en enorm sjanse til Daniel Lie. Olav Hovstad headet inn i boksen igjen på restene av et kast, Lie strakk seg så lang han var, men fikk ikke styrt ballen tilstrekkelig forbi keeper i det 85. minutt.
Olav Hovstad raget høyest på Ole Wick Henriksens frispark etter 86 minutter og fikk headet ned mot kroken, men denne gangen var keeper på plass.
Christer Bauge Sivertsen fikk gult kort hos Ålgård etter 85 minutter.
ÅFK stod relativt høyt slik at Vaulen skapte de største sjansene.
Andreas Jonassen var bittelitt for sent inn på et innlegg, før Alexander Surdal Nilsen slo inn i boks til Daniel Lie som headet like utenfor.
Ålgård kunne ha tatt alle poengene etter 92 minutter. Et corner havnet ut til Sven Næsse som klemte avgårde et skudd, men der var Endre Lien i full strekk og slo ballen til corner. For en redning!
Dermed ender det 1-1. Vaulen er nå oppe i syv uavgjorte på ni kamper.