Dommeren kom i fokus
(02.09.16) Vaulen måtte avslutte med ni mann etter at dommeren fikk nok av munnbruk etter 82 minutter. Da skulle plutselig alle som sa noe få gult og det hele ble en parodi med to røde og tre gule på tre minutter. Med ni mann og 3-2 under ble Alexander Surdal Nilsen felt av keeper. Straffespark, men her var det ikke snakk om rødt kort. På overtid kontret Havørn inn i åpent mål.
HAVØRN
4–2

33 min
Thomas Monsen Haugland (Tran)
Mats Økland Jellestad 42 min
Mats Økland Jellestad
59 min

66 min Ole Wick Henriksen
Ole Andre Myklebust
84 min
Kjartan Ullestad
98 min
2. sept – Tananger stadion Tilskuere: 50 – Serie – Dommer: Jim Ivar Nystad (Lura)
VAULEN (NB: Forbehold om feil på kort. Viser til DOMMERRAPPORT)

18. Erik Aasland

Miran Serdarevic måtte kaste inn håndkleet på oppvarming grunnet sykdom. Ellers var John Herman Ås tilbake fra skade.
Vaulen (4–2–3–1): Eric Ordaz – Ørjan Bergum, Daniel Vatland, Kristian Gaard, Vegard Natland – Sivert Erland, Olav Hovstad – Ole Wick Henriksen, Alexander Surdal Nilsen, Thomas Monsen Haugland – Tony Tran.
Vaulen måtte omrokkere på laget rett før start. Midtbanespiller Sivert Erland erstattet den syke forsvarsspilleren Miran Serdarevic, dermed gikk Kristian Gaard ned som stopper.
Havørn kom best i gang og ville også ha et straffespark etter seks minutter ved Kjartan Ullestad, men Vaulens Daniel Vatland var vel på ballen.
Det første tilløpet for de oransje kom etter åtte minutter da et frispark fra Ole Wick Henriksen gikk like over hodet på Olav Hovstad på femmeteren.
Havørn var klart best i starten og Vaulen måtte mye stole på to gode stoppere i Gaard og Vatland, samt Ordaz i mål.
Etter 17 minutter kom man på en overgang hvor Alexander Surdal Nilsen fint spilte fri Thomas Monsen Haugland Monsen i boksen, men hans forsøk ble blokket til kast.

Havørn var et seigt og tungt lag som fikk en del cornere og som flyttet frem folk på lange innkast ellers skapte dem lite i denne perioden foruten et skudd i nettveggen.
Vaulen kunne ha gått i føringen etter 26 minutter da Ole Wick Henriksens corner inn på andre stolpe fant Olav Hovstad, men headingen gikk like utenfor venstre stolpe.
Så brøt Ørjan Bergum flott på høyre og satte i gang en fin overgang etter halvtimen. Ballen gikk via Tony Tran til Alexander Surdal Nilsen som ble belønnet med corner. Ole Wick Henriksen la det påfølgende corneret utover fra hjørnet, men Thomas Monsen Haugland fikk sleivet fra 18 meter sentralt i banen.
Etter 33 minutter tok Vaulen ledelsen. Alexander Surdal Nilsen viste kvalitet og raidet seg helt ned til dødlinja. På det lave innlegget forsøkte Tony Tran å flukte inn fra skarp vinkel. Om han var nær ballen vites ikke den gikk iallefall videre til Thomas Monsen Haugland som plutselig stod helt alene og kunne bare dytte ballen over streken til 0-1.

Målet ga en liten boost for Vaulen. Først kom Tony Tran nesten gjennom før Ole Wick Henriksen avleverte en markkryper.
Tilsnakk til Kent Smith og Thomas Monsen Haugland etter at vaulenspilleren ble dyttet i ryggen og landet inn i et av de atten målene Havørn hadde satt tett rundt banen! Monsen var noe misfornøyd med behandlingen og sa fra.
Havørn hadde hatt mye ball og ørten cornere så det var vel ikke helt ufortjent at de utlignet like før pause, men målet var noe unødvendig.
Mats Økland Jellestads innlegg fra nærmest død vinkel duppet nemlig inn i lengste kryss. Keeper klarte nok ikke å rygge i tide, men hvem forventer skudd nesten fra cornerflagget? Så 1-1 til pause.

Havørn fortsatte å presse på. Eric Ordaz startet omgangen med å være kjapt nede og holde et skudd fra høyre.
Presisjonen hos Vaulen var ikke den beste i dag. En horribel tverrsoverpasning av Vaulen etter frispark ga Havørn en gratis sjanse hvor dem slo ballen skummelt på tverrs av mål.
Motsatt en liten halvsjanse til Vaulen da Ole Wick Henriksen prøvde seg med en frekkis fra 25 meter som gikk meteren over.
Nye sjanser til Havørn. Først Mats Økland Jellestad som steg til værs i boksen, men headingen gikk hardt rett på keeper. Deretter Glen Stian Repshus med et skudd i nettveggen fra kort hold etter 52 minutter.
Tony Tran stusset flott fri Alexander Surdal Nilsen på høyre, men han ble blokket til corner. På serven fra Ole Wick Henriksen fikk Olav Hovstad headet mot mål. Keeper fikk rygget og parrert ut ballen som gikk via via og fant samme Hovstad på åtte meter, men skuddet snirtet utsiden av høyre stolpe!
Evigunge Morten Jensen hos Havørn leverte en frisparkspesial etter 55 minutter, men det innoverskrudde forsøket mot krysset ble reddet av keeper Ordaz.
Like etter brant Glen Stian Repshus et skudd via en oransj på seksten meter og like over.
Noe måtte gjøres og både Espen Sivertsen og Anders Dale ble sent i oppvarming.
Så kom 2-1 scoringen like etter. En corner fra venstre ble headet inn på andre stolpe av hvem andre enn Mats Økland Jellestad i det 59. minutt?
Vaulens kjappe overganger har vært livsfarlige den siste tiden, men her kom det lite påfyll etter. Monsen var sist på en overgang hvor han ble blokket i boksen til kast, mens Surdal Nilsen flott kom seg rundt på høyre bare for å sende et innlegg inn i intet etter 61 minutter.
Stian Olsen hos Havørn fikk gult kort etter 63 minutter. Samtidig satte Vaulen innpå Anders Dale for Sivert Erland.

Etter 66 minutter fikk Vaulen frispark sentralt i banen på 20 meter. Ole Wick Henriksen smalt til og ballen gikk inn borte ved stolpen til 2-2.
Skybruddet som kom med utligning satte i gang en dramatisk utvikling av kampen hvor det skulle ta helt av.
Først gule kort til Thomas Monsen Haugland og Morten Jensen etter en episode i det 67. minutt.
Store sjanser til begge lag fulgte. Mats Økland Jellestad headet farlig over for vertene, mens Tony Tran fikk dårlig treff da han kom seg fri i boksen.
Anders Dale fikk gult kort for en sen takling etter 73 minutter. Det påfølgende frisparket inn i boksen ble blåst i nettveggen av Glen Stian Repshus.
Et farlig spark i ansiktet på Tony Tran høynet temperaturen da dommeren ikke så det hele.
Thomas Monsen Haugland slo et fint innlegg fra venstre hvor Tony Tran var nær på en akrobatisk brasse før ballen gikk videre til Ole Wick Henriksen som prøvde å plassere bare for å se ballen ble blokket på få meters hold.
Enorm sjanse til Vaulen etter 76 minutter da Kristian Gaards heading etter corner vel ble reddet på strek.
Ole Wick Henriksens frispark fra 30 meter dalte så halvskummelt ned like bak mål.
Daniel Vatland tok vel både mann og ball etter 78 minutter og fikk gult kort til medspillernes vrede.
Det påfølgende frisparket fra Morten Jensen fra 24 meter tok i et oransj hode og gikk ut til et resultatløst corner.
Så tok kampen virkelig fyr. Alexander Surdal Nilsen ble løpt i ryggen og tråkket av skoen. Anders Dale ropte at det var frispark, men dommer Jim Ivar Nystad hadde fått nok og ga sitt andre gule og dermed rødt kort.
Medspillerne protesterte og Daniel Vatland fikk også sitt andre gule slik at man plutselig var nede i ni mann!
Nå var dommeren iallefall konsekvent på en ting. Alt som ble sagt i mot han ble belønnet med gule kort. Vi er fremdeles i det 82. minutt og det ble notert gule kort også til Alexander Surdal Nilsen og Ørjan Bergum.
Sjokket hadde ikke lagt seg før Havørn tok ledelsen 3-2 ved Ole Andre Myklebust etter 84 minutter.
Så nytt gult kort til Vaulens Tony Tran etter 85 minutter også de for munnbruk.
En svært streng utvisning hadde altså utløst en kjedereaksjon hvor man ender opp med suspensjoner for neste kamp på Tony Tran, Daniel Vatland og Anders Dale. Heller ikke Alexander Surdal Nilsen kan være med på neste kamp!
Havørn trillet på fot rundt Vaulen som var i mindretall og de fikk da også et mål annullert for offside.
Så kom plutselig Alexander Surdal Nilsen alene gjennom med keeper og ble felt. Straffespark!
Her skulle vel Havørns keeper også ha blitt utvist, men Nystad som for få sesonger siden dømte for Vaulen var ikke på linje med Vaulen.
Med ni mann kunne altså Vaulen utligne til 3-3, men Alexander Surdal Nilsens forsøk ble reddet av keeper etter 89 minutter.
På overtid hadde Thomas Våland en gedigen sjanse som ble satt utenfor.
Vaulen hadde først en mulighet fem minutter på overtid da alle mann ble sendt opp på frispark. Tony Tran la igjen til Thomas Monsen Haugland, men skuddet ble reddet.
Seks minutter på overtid fikk Tony Tran frispark på høyre. Her ble også keeper Eric Ordaz sendt frem. Ole Wick Henriksen slo i retning Vegard Natland og man var nære på. Isteden måtte man nøye seg med corner som Ole Wick Henriksen slo inn. Etter en duell vant Havørn ballen og man førte til midten ved Kjartan Ullestad som sendte avgårde et skudd mot det åpne målet. Det var så vidt ballen rakk frem, men 4-2 vel åtte minutter på overtid satte punktum for kvelden!