Første målet vinner
(03.05.24) En meget god defensiv kamp av Vaulen som knapt slipper topplaget til sjanser, men som heller ikke skaper all verdens selv.
At det er Ålgård som scorer kampens eneste mål er litt tilfeldig. Vaulen var blant annet nær ved Cicogna som headet en corner i stanga på 0-0. Vaulen skal ha for å ha tatt store steg.
0–1
ÅLGÅRD

77 min
Mathias Szanto
3. mai – Vaulenbanen Tilskuere: 55 – Serie – Dommer: D Harka (Hinna)

21. Erik Vogel

Litt bedring på skadefronten, men verken Thomas Strand-Grude eller Jonas Sivertsen er med denne gangen. Aleksander Gundersen (94) soner her sin siste kamp.

Vaulen (433): David Chokheli – Ørjan Bergum, Daniel Øverland, Aleksander Idland, Daniel Olsen – Bendik Aarstad, Melvin Lystad, John Petter Gilje – Mathias Rønsberg, Audrius Mirauskas, Daniel Aarstad.

Første omgang
Fin ramme rundt kampen med pyro fra Svensen og Co.
Rimelig jevnt i starten. Vi noterte 1-2 i cornere første ti uten at det endte i noe.
Vaulen kompakte ut og vant nesten alt på hodet bak slik at Ålgård nesten aldri fikk sniffet på noe.
Første tilløp for Vaulen kom etter 13 minutter. Det var et kast fra høyre nede ved flagget. Ørjan Bergum fant hodet til Bendik Aarstad som stusset over på andre stolpe, her kom Daniel Aarstad som et godstog, men han fikk ikke kontakt med kula.
Habibi hos Ålgård skjøt vel over på et overlegg mot venstre, mens Rønsberg hos Vaulen faktisk hadde et skudd som gikk til kast etter 18 minutter.
Vaulen var på hogget og Ålgård-spillerne var ikke fornøyde med egen innsats. "Må få litt gång," var uttrykket som ble brukt.
Opp mot halvtimen kom ÅFK bedre med i kampen spillemessig, men dem klarte ikke å komme seg gjennom muren.
Det var en del dødballer som kunne ha endt i noe. John etter Gilje satte blant annet utenfor etter at Rønsberg vant duellen på en serve fra midten etter 32 minutter. Like etter ble Daniel Aarstad blokkert da han kom til i boks.
Atli Bjarnason fyrte så en liten halvmeter utenfor fra 25 meter, men keeper Chokheli var etter den i kampens 37. minutt.
Samme Bjarnason kom til omgangen største sjanse etter 43 minutter.
En klarering fra keeper Chokheli gikk rett i beina på en sort på 25 meter. Ballen ble kjapt sendt i retur til Bjarnason som fra syv meter satte utenfor.
Da dommeren blåste av etter 45:10 var det Vaulen som hadde mest grunn til å være fornøyde. Man hadde forsvart seg meget godt, men det gikk nok litt utover det offensive.

Andre omgang
Vaulen var uendret og spilte hjem mot klubbhuset i andre omgang.
Mathias Rønsberg slo inn i boks fra høyre etter 52 minutter, men Bendik Aarstad fyrte over fra kort hold. Her tok nok Bendik både mann og ball og ÅFK var ikke fornøyde.
Like etter kom et tilløp fra Daniel Aarstad. På bølge to gikk Daniel Olsen i bakken på 18 meter uten å få frisparket han søkte.
Så litt ut av intet kom Ålgård til en avslutning som fikk en underlig spinn, men Chokheli fikk kastet seg bakover og bokset over til corner etter timen.
Så en grov miss av en ellers god Daniel Øverland da Ålgård slo inn i boks, der var vi heldige som slapp med skrekken.
Habibi fikk dårlig treff da han hadde blankt hold etter Ravndals legg etter 63 minutter.
Vaulen gjorde sitt første bytte da Tommasco Cicogna fikk sitt andre innhopp for klubben, ut gikk Mirauskas etter 64 minutter.
Et skudd fra 16 meter signert Mathias Rønsberg endret retning, men lykken stod oss ikke bi da man måtte nøye seg med en corner.
Mathias Rønsbergs corner fra venstre fant Tommasco Cicogna som fikk headet i stolpen etter 68 minutter! Wow, denne italieneren har en unik evne på hodet selv om han ikke er den høyeste.
Med tjue minutter igjen kom Even Kvame inn for Bendik Aarstad på midten.
En skade på Habibi ble så benyttet til å ta en slurk med vann i varmen etter 74 minutter.
Ålgård tok ledelsen etter 77 minutter da dem spilte seg gjennom sentralt og satte inn ved innbytter Mathias Szanto.
Nå måtte Vaulen mer frem og det åpnet seg mer opp. Det var faktisk Ålgård som virket mest vitale etter goalen.
Aleksander Gundersen 99 gjorde skadecomeback og kom inn for Daniel Aarstad etter 81 minutter.
Ålgård spilte på kanten og fikk fem gule kort. Etter 82 minutter endte det også i et frispark som ble slått ut til corner.
Igjen fant corneren Cicogna som denne gangen headet i en farlig bue, keeper måtte strekke seg skikkelig etter den og Vaulen fortvilte.
Topplaget halte ut tiden her. Så kudos til bunnlaget Vaulen.
I et offensivt bytte på tampen kom kanten Nicolai Moi Sene inn for backen Daniel Olsen slik at man vel la om til en trebackslinje.
Tross offensive bytter ble det lite trykk ut av det.
Fire minutter på overtid hadde man en siste sjanse, men Daniel Øverland kom ikke helt over headingen på en corner.
Ålgård kunne her kontre og Aleksander Gundersen pådro seg et gult kort da han hindret den.
Da dommeren blåste av seks minutter på overtid var det mye frustrasjon hos Vaulen som nok mente dem hadde fortjent noe fra denne kampen.