God gjennomkjøring
(03.08.05) Vaulen tapte 2-0 mot Ålgård onsdag kveld, men trener Bent var fornøyd. "Det var en god gjennomkjøring for oss og vi fikk verdifull trening på gress. Det var også kjekt å se Johnny Erga og Anders Schøyen i aksjon, de vil bli verdifulle spillere i høst," sa Bent.
JOHNNY PUMA: Lynraske Johnny Erga imponerte med rykk og finter i sin a-lagsdebut.
ÅLGÅRD
2-0
Espen Sola
28 min
Espen Sola
48 min
3. august - Solås gras - Tilskuere: 60 - Trening - Dommer: - (Ålgård)
14. Eivind Staurland
Testkamp mot 2. divisjonsklubben Ålgård. Kampen ble spilt med 3x25 minutt.
Vaulen med en drøss forfall måtte ha med to spillere fra Ålgård som byttet om å spille.
Vaulen ut i 4-5-1 formasjon. Tom Arne Bø Pedersen - Stein-Ivar Andersen, Alexander Landsnes, Sverre Gjuvsland, Ronny Hauge - Bengt Skrettingland, Gisle Aanerud, Anders Schøyen, Jarle Eike, Johnny Erga - Stian Adamsen Husvæg.
Grunnet kraftig regnvær tok man ingen sjanser med Ålgård stadion, kampen ble derfor flyttet opp til Solås gras som ikke hadde blitt klippet eller markert på en stund.
Tross forfallene var det en jevn kamp, hvor Ålgårds Espen Sola var den store forskjellen på lagene med sin kraft i avslutningsfasen. Allerede etter fire minutter traff han stolpen, men keeper Tom Arne Bø Pedersen var våkent med på returen.
Vaulen fulgte bra med og nykommerne Anders Schøyen og Johnny Erga må få plusser i margen. Anders for anledningen i Ålgård-strømper, Eias tigerunderbukse og en gammel Vaulendrakt med AL Maskin-reklame!
Etter 20 minutter var Sola farlig frempå igjen, men denne gangen headet spissen, som er utlånt fra Bryne, like over krysset.
Vaulens farligste sjanse kom like etterpå. Anders Schøyen tok corner fra høyre og inne foran boksen steg Gisle Aanerud tilværs, men headingen ble mesterlig reddet av Ålgårds sisteskanse Magnar Nordtun.
Like før den første pausen drev Vaulen flott fremover Bengt Skrettingland fant Johnny Erga i midten, som på frekt vis flikket over til Stian Husvæg. Kjappe Stian rykket i fra ned venstresiden, men Ålgård fikk klarert unna det harde innlegget like foran mål.
Etter 28 minutter tok Ålgård ledelsen da et innlegg ble headet igjen til Espen Sola som med et vakkert hodestøt satte ballen i nettingen.
Ved drøye halvtimen ble Bengt tatt til høyre for mål på 20 meters hold. Stein-Ivar Andersen prøvde skuddfoten, men skuddet gikk knallhardt tilside for mål.
Anders Schøyen landet så forkjært etter en duell og tråkket over, men kom seg igen mye takket være 3. divisjons raskeste medisinmann, Vegard Ravndal.
Svein Kåre Hjertvik kom seg så helt fritt igjennom etter 44 minutter, men Tommen var kjapt ute og reddet.
Ålgård doblet ledelsen etter 48 minutter, nok en gang var det innlegg fra siden som var oppskriften, Espen Sola møtte perfekt og laget sin andre scoring for dagen.
Like før pause leverte Sola varene nok en gang da han la bak seg fem Vaulenspillere som nærmest lå som strødd, men han fikk ballen litt for lang foran seg slik at Vaulens keeper fikk avverget.
TREDJE OMGANG
I pausen byttet Ålgård sin utlånte fra Bengt Skrettingland til Chris Woods. Begge spillerne gjorde sine saker bra langs høyrekanten.
Anders Schøyen brøt ballbanen høyt oppe på Ålgårds banehalvdel etter 55 minutter, men igjennom ble han forstyrret og fikk ikke avsluttet skikkelig.
Vaulen hadde en del angrep på kantene og etter 63 minutter driblet Chris Woods seg inn i banen før han skjøt tilside for mål. Stian Husvæg jobbet hardt og var raskere enn Ålgårdsstoppere, men alene mot to bryggesjauere av noen midtstoppere ble han en smule ensom på topp. Dog kunne han lett ha fått tildømt et straffe til seg, for det var ikke få ganger han ble tatt vel hardt i boksen.
På tampen ble det også en smule ampert etter at Artur Idland gikk først med knottene i en takling mot Anders Schøyen, heldigvis klarte Anders å hoppe unna ellers kunne det ha gått virkelig galt. Ålgård-spilleren fikk fortjent gult kort.
Marius Helle på Ålgård var nær etter 68 minutter, men skjøt like utenfor.
Etter 75 minutter blåste dommeren i sin fløyte for full tid.