Tapte slaget
(03.08.13) Sjelden har vi vel sett et vaulenlag gå så til de grader inn i krigen. Det holdt topplaget i sjakk lenge, men så mange sjansene skapte man ikke. Anders Idsøs redusering åtte minutter før slutt løftet de oransje som for første gang i kampen maktet å skape press, men det ville seg ikke og Vaulen har nå fem strake tap.
Bilder fra kampen finner man på Vaulen Beachboys' facebookside.
1–2
LYSEKLOSTER

44 min
Kim Kleivedalen

74 min Daniel Kalstad
Anders Idsø (T Idsø)
82 min
3. august – Vaulenbanen Tilskuere: 70 – Serie – Dommer: A Fløysvik (Djerv 1919)

28. Mirza Krjlez

John Sanne som skadet kneet på torsdagens trening måtte kaste inn håndkleet på oppvarming. Bård Leedaal kom inn. Ellers manglet Vaulen de skadde spillerne Eivind Ovedal og Jon Nessa, mens Marius Fossmark, Boye Christiansen og Joakim Førland var bortreist.
Vaulen (4–2–3–1): Eric Ordaz Halil Husic, Jarle Eike, Anders Idsø, Stian Lima – Thomas Idsø, Arnt Ove Ivesdal – Fredrik Fossmark, Andreas Meier Strømme, Bård Ledaal – Kevin Hodneland.
Et grusomt regnskyll hadde skremt de fleste supporterne før kampen, men etter hvert ség det på med folk.
Lysekloster gikk rett i strupen på Vaulen og Anders Idsø måtte klarere et skummelt legg på fem meter før minuttet. Like etter ble Kim Kleivedalen blåst av for offside på fem meter.
Vaulens første sjanse kom etter seks minutter da Halil Husic fant Kevin Hodneland på høyresiden i feltet, han tverrvendte og skjøt mot korthjørnet, men keeper var nede og fikk gitt til corner.
Lysekloster hadde et småskummelt frispark etter 11 minutter fra venstresiden av boksen som strøk like utenfor fra Martin Eidsvik.
Vaulen med et lengre trøkk nå, Bård Ledaal hadde et flatt innlegg i boksen som ble slått unna, et par offensive innkast fulgte før tilslutt Fredrik Fossmark ble vinket av for offside på Anders Idsøs ball.
Panikk i de bakre rekker etter kvarteret og Joakim Hovden var nær fra skrå vinkel selv om skuddet vel tilslutt gikk ut til kast.
Stian Lima laget frispark fra farlig hold etter 16 minutter på 22 meter, mnen Preben Skorpens frispark havnet inn hos keeper.
Lysekloster igjen etter 19 minutter, ut 45 til Johannes Jordal, men keeper Eric Ordaz hadde få problemer på markkryperen.
Andreas Meier Strømme satte igang Kevin Hodneland på løpetur etter 19 minutter. Han kom alene mot keeper på en 50/50-ball, Hodneland kom først, men skjøt i keeper som ga til hjørnet. Stor sjanse!

Lysekloster trillet mye ball i de bakre rekker og gjorde feil uten at Vaulen fikk noe ut av det. Utenom noen frispark fra grei distanse det ikke ble noe særlig ut av var det svært sjansefattig når vi rundet halvtimen.
Fredrik Fossmark skjøt i nettveggen etter 34 minutter på en sjanse Vaulen burde ha tatt bedre vare på.
Bård Ledaal og Fredrik Fossmark hadde nå byttet kant.
Vaulen virket litt stresset når dem først fikk ballen på topp og det ble ofte paniske løsninger.
Fredrik Fossmark satte opp Andreas Meier Strømme i den venstre kanalen etter 39 minutter, han var helt fri og skar innover, men maktet ikke å kippe ballen over en utrusende keeper. Synd for Vaulen som nå hadde vært alene mot keeper to ganger.
Vaulen kriget voldsomt. Dagens kaptein Arnt Ove Ivesdal gikk foran som et godt eksempel og skled og taklet så det sang.
Lysekloster hadde et feilkast etter 44 minutter, slik at Vaulen fikk ta det ved Halil Husic. Vaulen øynet sjansen og flyttet frem folk, men isteden kontret Lysekloster i stor fart. Dem fikk opp fem mann i boksen og det var vel Kim Kleivedalen som tuppet inn fra kort hold til 0-1.
Det var også noe av det siste som skjedde i omgangen.
Gaute Schei kom inn som midtspiss da Bård Ledaal ble ofret ved pause. Det betød at Kevin Hodneland gikk ut på kanten.

Starten av andre omgang var ganske hendelsesløs. Kevin Hodnelands håpeløse skudd utenfor etter 54 minutter var det første vi noterte.
Thomas Lyngbø kom i dommerens bok etter 55 minutter da han tok Fredrik Fossmark på vei gjennom.
Midtbanespiller Anders Dale kom så inn for Jarle Eike som følte seg kvalm. Det betød at Arnt Ove Ivesdal gikk ned som stopper.
Et frispark fra Anders Idsø gled utenfor etter 56 minutter.
Anders Dale fikk gult kort etter 58 minutter da han ble litt for overivrig med armene.
Lysekloster trøkket på nå, men slet med å komme til de klare sjansene.
Andreas Meier Strømme laget frispark på 17 meter sentralt i banen etter 59 minutter. Frisparket gikk i muren før returen ble satt utenfor.
Lysekloster hadde også et par cornrere i denne perioden.
Kampbildet var preget av mange dueller og lite finspill.
Frispark til Vaulen fra 40 meter signert Thomas Idsø etter 67 minutter gikk via et Lysekloster-hode og ut til corner, men dommerne fikk det ikke med seg og det ble høy temperatur!

Lysekloster doblet ledelsen etter 74 minutter da man kom frem på høyre ved Johannes Jordal, innlegget fant Daniel Kalstad som fra skrå vinkel fikk lurt den inn i lengste bak Eric Ordaz som hadde fingertuppene på den.
Eirik Hadland kom inn for Kevin Hodneland i et rent bytte etter 77 minutter.
Stian Limas skudd fra 15 meter ble blokket til corner etter 82 minutter.
Fredrik Fossmark la corneren utover til Thomas Idsø som slo kort til Anders Idsø. Fra 14 meter vred han ballen oppe i nærmeste kryss. 1-2 og ny spenning i kampen!
Stian Lima fikk gult kort etter 84 minutter for en ettersleng.
Joakim Hovden fikk gult kort for Lysekloster to minutter senere.
Gaute Schei ble tatt etter 87 minutter, men dommerne ga ingenting til Vaulen.
Stian Lima fikk seg en smell da han ble blokket på 16 meter da Vaulen pushet fremover på tampen.
Halil Husic fikk gult kort etter 91 minutter, trolig for munnbruk.
Etter 92 minutter klarerte Lysekloster feil vei og Anders Idsø fikk en gratis sjanse, men han fikk ikke noe ut av det.
Dermed endte det med 1-2 tap. Vaulen skal ha for at dem kriger og aldri gir seg, men noen flott fotballkamp ble det aldri.