Alexander den store
(03.08.15) Vaulen hadde ikke vunnet siden Brodd ble slått i midten av mai. Etter 40 minutter så det bekmørkt ut, men Alexander Surdal Nilsen leverte en snuperasjon av dimensjoner! Hattricket hans ga Vaulen ekstremt viktige poeng i kampen om å overleve, men også troen tilbake!

FRELSEREN: Alexander Surdal Nilsen!
3–2
VIKING 2

26 min
Jostein Ekeland

40 min Mathias Bringaker
Alexander Surdal Nilsen (Khar)
43 min
Alexander Surdal Nilsen (Ordaz)
50 min
Alexander Surdal Nilsen (Mirauskas)
73 min
3. august – Vaulenbanen Tilskuere: 160 – Serie – Dommer: A S Vermundsen (KIL)

Viking 2 med ungt lag, de mest kjente var Zymer Bytyqi og Arild Østbø
Vaulen uten Helland, Gaard, Idsø og Kanu, mens Santellán Terán ikke er spilleklar.

Vaulen (4–2–3–1): 1. Eric Ordaz – 16. Ørjan Bergum, 3. Sveinung Selås, 11. Fredrik Stray Tjaum, 21. Daniel Hadland – 8. Sander Oaland, 17. Ceu Lian Khar – 14. Vegard Natland, 9. Alexander Surdal Nilsen, 20. Ole Wick Henriksen – 29. Audrius Mirauskas.
Vaulen identiske fra Eiger-kampen. Kun Vegard Natland og Ole Wick Henriksen hadde byttet side.
Viking trillet seg frem bakfra, men et aggresivt Vaulen presset dem til å gjøre feil og fikk en del gode sjanser derfra.
Etter to minutter kontret Vaulen en corner og Sander Oaland slo fint i retning Ceu Lian Khar som stormet inn i boksen, men keeper Arild Østbø avskar situasjonen.
Vaulen holdt Viking i sjakk og etter 22 minutter kontra man på et corner igjen. Ole Wick Henriksens innlegg fra venstre ble møtt av Ceu Lian Khar på første stolpe, men headingen gikk utenfor.
Viking fikk offensivt frispark ute på venstre etter 26 minutter. Ballen ble slått inn på lengste hvor Jostein Ekeland kriget ballen såvidt over streken.
Like etter dukket plutselig Audrius Mirauskas opp hele alene gjennom, men han trillet ballen centimetre utenfor høyre stolpe.
Vaulen hadde sine halvsjanser i denne perioden, mens Eric Ordaz holdt Zymer Bytyqis markkryper fra atten meter etter 38 minutter.
Et skummelt frispark fra Ole Wick Henriksen glei gjennom boksen og gikk via en hvit rett utenfor stolpen. Audrius Mirauskas var fortvilet da han var så nær så nær å få hodet på den.
Innlegg fra venstre etter 40 minutter ble på akrobatisk vis fluktet inn på første stolpe av Mathias Bringaker. Det var noe ufortjent at man skulle ligge under med to på dette stadiet.
Vaulen skulle allikevel ikke gi seg. Først måtte Arild Østbø gi Ole Wick Henriksens lekne langskudd til corner, før Sander Oaland klemte ballen halvmeteren over etter Khars corner.
Så endelig! Ceu Lian Khar slo en stikker til Alexander Surdal Nilsen sentralt i banen. Han satte fart og satt den kaldt inn bak Vikings keeper! 1-2 etter 43 minutter!
Minuttet ble lagt til før dommeren blåste av til pause.
Vaulen uforandra etter pause. Viking 2 var fortsatt gavmilde og Alexander Surdal Nilsen kom gjennom, men keeper ruset ut og ordna opp etter 46 minutter.
Så et kjapt utspill fra keeper Eric Ordaz, ballen spratt gjennom til Alexander Surdal Nilsen som satte fart fra midten før han overlistet Arild Østbø til 2-2!

Viking 2 dominerte i banespill da Vaulen ble slitne og baktunge, men det var jevnt med sjanser. Daniel Hadland som hadde fått tilsnakk før i kampen fikk gult kort etter 57 minutter.
Halvspilt omgang og de oransje var inne i en svært god periode. Først Stray nær på corner før Selås la igjen retning Surdal Nilsen uten å lykkes. Audrius Mirauskas var så nær å nå en retur på Ole Wick Henriksens frispark etter 70 minutter.
Backen John Herman Ås kom inn for kantspiller Vegard Natland etter 71 minutter, slik at Daniel Hadland ble flyttet opp et hakk. Det skulle vise seg å være et lurt trekk da Vaulen fosset fremover gang på gang.
Etter 73 minutter vant man et innkast høyt i banen. Ørjan Bergums innkast ble stusset videre av Audrius Mirauskas til Alexander Surdal Nilsen som trikset ballen til rette før han fyrte av på helvolley via stolpen og inn. For en goal og for en spiller! 3-2 til Vaulen.

Vaulen ivret for mer. Like etter ble det slått inn fra venstre. Ballen gikk forbi flere spillere før Daniel Hadland ble nektet av keeper på kort hold med en solid benparade!
Viking 2 satte inn et liten sluttspurt og hadde blant annet tre cornere rundt 80 minutter. Bo Andersen formante sine disipler lengre opp i banen. Samtidig fikk Eric Ordaz tilsnakk for uthaling av tid i det 86. minutt.
Zymer Bytyqi fikk så direkte rødt kort av dommeren etter 88 minutter. Visstnok for å ha sagt noe vi ikke skal gjengi her.
Selv med ti mann var det Viking som jaget en utligning. Etter 89 minutter fikk de en kjempesjanse som gikk via en oransj til corner.
Ny Viking-corner på overtid. Keeper Arild Østbø gikk frem og ble faktisk stående ut et lengre angrep!
Vaulen holdt unna og vant en deilig 3-2 seier. På vei hjem hørte vi jubelbrølene fra garderoben, mens alle snakket om Alexanders fantastiske hattrick!
Gratis gullvask fra Statoil Hinna gikk til Ørjan Bergum og Alexander Surdal Nilsen!