Fra vondt til verre
(04.10.15) 5-1 i sekken, to mann utvist og en snøballs sjanse i helvete til å overleve.
Det var nok en tung dag for Vaulen som aldri kom opp på nivået til Staal.
Bilder fra kampen her!
STAAL JØRPELAND
5–1
Stig Lyse
5 min

Jan Cimuskevic
11 min

Eirik Haugland
40 min

Øyvind Hompland
61 min

72 min
Sveinung Selås (Wick Henriksen)
Andri Juliusson
82 min

3. oktober – Jørpeland stadion Tilsk.: 250 – Serie – Dommer: A Vermundsen (KIL)

9. Mama-Hamid Mohammed

Vegard Natland ferierte. Fredrik Stray Tjaum, Sander Oaland og Helge Ringdal er skadd for resten av sesongen. Daniel Hadland og Audrius Mirauskas som gikk av sist var heller ikke klar. Sander Thaule stod også over igjen. Juniorspiller Sander Bratheland hadde blitt tatt opp fra juniorlaget.
Vaulen (4–2–3–1): Eric Ordaz – Ørjan Bergum, Kristian Gaard, Anders Idsø, John Herman Ås – Ceu Lian Khar, Henok Daniel Kasahay – Andreas Jonassen, Ole Wick Henriksen, Jørgen Helland – Alexander Surdal Nilsen.
Det tok ikke lang tid å se at det var kvalitetsforskjell på lagene. Staal tok da også ledelsen etter fem minutter da en corner fra høyre ble headet inn av Stig Lyse på andre stolpe.
Vaulen slet med å skape noe, men fikk en del frispark som man med litt hell kunne ha fått noe ut av.
Staals ringrev Eirik Jøssang hadde en del forsøk, men skulle ikke ha hellet med seg i dag tross en rekke sjanser.
Etter elleve minutter stod det 2-0 da Staals gode nyervervelse Jan Cimuskevic doblet fra returrommet med en perle i krysset etter at et innlegg ble halvklarert.
Jørgen Helland var kanskje Vaulens beste fra sin mer offensive rolle på venstrekanten og etter fjorten minutter var han nær ved å styre inn Ole Wick Henriksens frispark.
Men det var Staal som hadde det meste å komme med
og det var til tider panisk bakover hos de oransje.
Hos Vaulen hadde Henok Daniel Kasahay først et forsøk med langskudd inn til keeper, før Andreas Jonassen nesten fikk snudd til Kasahay på en skumme kontring. Både Ole Wick Henriksen og Alexander Surdal Nilsen ønsket straffespark uten å bli hørt.
Vaulen slet med mange unødvendige balltap.
Etter 27 minutter kontret Staal på Ceu Lian Khars frispark inn i boks, Andreas Jonassen felte på kanten av boksen og fikk gult kort. Keeper Eric Ordaz vartet opp med en flott redning på Erlend Danielsens forsøk.
31 minutter nå og Eirik Jøssang forsøkte seg med et utsideskrudd skudd på halvvolleyen fra 20 meter, men Eric Ordaz fikk etter hvert ballen i fast grep.
Ny kanon fra Cimuskevic sendte Vaulens keeper i full strekk før det oppstod heroisk kjemping om returen i det 33. minutt.
Kristian Gaard ble så sendt i ørska etter hodekollisjon med Even Ørstensen og man spilte ti mot ti en liten stund.
Staals andre cornermål kom etter 40 minutter. Serven fra venstre kom inn på første hvor Eirik Haugland vant duellen og headet via bakken og oppunder krysset. Kristian Gaard var i duellen og det lignet litt på et selvmål.
Staal pushet på for mer inn i overtiden og Even Ørstensen hadde en rekke tilløp.
Det var derfor ikke noe å si på at Staal ledet 3-0 til pause.
I pausen kom stopper Sveinung Selås inn for midtbanespiller Ceu Lian Khar, noe som betød at Anders Idsø ble flyttet opp ett hakk.
Jørgen Helland fyrte avgårde med strak vrist fra venstre hjørnet av boksen, men forsøket steg over nærmeste kryss etter 54 minutter.
Staals keeper ruste så ut og fikk avverget like foran Alexander Surdal Nilsen, før Kristian Gaard ble vinket av for offside på frispark.
Ja, Vaulen hadde vært litt bedre med før det igjen skulle rakne da Øyvind Homplands skudd fra 20 meter smalt inn i nettet etter 61 minutter.
Jørgen Helland og Vaulen ble så snytt for et klart straffespark etter 64 minutter, men igjen var ikke dommeren med på notene.
Dobbelbytte fra Vaulen etter 67 minutter. Stian Ohm Netland for Andreas Jonassen og debutant Sander Brathetland for Ørjan Bergum.
Sander er sønn til Vaulen Vårcup-general Morten Brathetland som i 2016 går på sitt tiende år som turneringsleder.
Ole Wick Henriksen tok en corner han selv skaffet etter 72 minutter. Ballen skrudde over feltet inn på andre stolpe hvor Sveinung Selås headet inn fra skrå vinkel.
Sveinung Selås fikk så gult kort etter 73 minutter.
Keeper glapp Jørgen Hellands gode innlegg etter 77 minutter, men det var ingen på returen.
Henok Daniel Kasahay fikk gult kort etter 78 minutter. Så fikk Sveinung Selås sitt andre gule i det 81 minutt da han hektet en mann på vei igjennom. Det betød rødt kort og ti mann for Vaulen.
Det påfølgende frisparket ble skutt rett inn fra innbytter Andri Juliusson i det 82. minutt.
Alexander Surdal Nilsen driblet så på midten ute til høyre og fikk ballen litt langt fra seg, i 50/50-duellen om ballen traff Alexander motspilleren i leggen. Dommeren trakk noe overraskende rett opp det røde kortet. Veldig strengt og ni mann for Vaulen med fire minutter igjen.
Staal var naturligvis nær å øke enda mer på tampen og hadde en rekke gode sjanser, blant annet ble et mål annullert for offside langt inne i overtiden.
Det endte med 5-1 tap for Vaulen som nå i tillegg til alle skadene har to karantener før fredagens møte med Os.