Ingen grunn til panikk
(04.04.22) Vaulen fikk en liten vekker i førpremieren resultatmessig, men kampen var jevnere enn som så med annullerte mål og rop om straffespark.
Forus & Gausel har rykket opp til 4. divisjon og var den beste utgaven vi kan erindre derfra.
14
FORUS & GAUSEL
Amar Kotlica (Reiestad)
14 min

41 min
Forus

63 min Forus

74 min Forus

90 min Forus
4. april – Vaulenbanen Tilskuere: 30 – Trening – Dommer: L Dahlgren (VBK)

12. Phillip Malcolm

Berge og Kvame var borte fra midtbanen mot SIF. Inn kom Wathne og Nygård. Ellers var det samme lag som sist.
Vaulen (4–3–3): Oskar Wardzala – Eirik Reiestad, Casper Tjøstheim, Aleksander Idland, Jonas Syvertsen – Morten Nygård, Martin Wathne, Vegard Natland – Jan Philip Beto Aartun, Amar Kotlica, Henning Rimereit.
Kampen bølget frem og tilbake i starten og en sterk vind førte til en del feilpasninger.
Vaulen kom til et par cornere i starten, mens både Idland og Wardzala hadde gode defensive involveringer.
Vaulen tok ledelsen etter 14 minutter. Høyrebacken Eirik Reiestad stormet ned til dødlinja og la flott inn til Amar Kotlica som stanget inn foran mål. Rett etter læreboka og kudos til løpsmaskinen Reie.
Vaulen hadde et flott angrep etter 18 minutter som ble startet i eget forsvar med hurtige berøringer og vending av spill. Jonas Syvertsen slo inn fra venstre og fant Amar Kotlica på første stolpe, han var nær å få pirket ballen forbi keeper som var kloss oppi.
Forus & Gausel hadde et skudd fra 20 meter som endret retning, men Oskar Wardzala reddet kontrollert.
Vegard Natland skaffet oss en corner etter 28 minutter. Amar Kotlica slo kort før han fikk den tilbake på hjørnet av boks, han curlet inn mot andre stolpe like over hårtustene til Aleksander Idland.
Forus & Gausel tok mer grep over kampen opp mot pause og hadde blant annet et par skudd utenfor. Så etter 33 minutter kontret dem og sendte avgårde et skudd som landet oppå nettaket.
Keeper Oskar Wardzala reddet så et vristskudd fra 22 meter før FGI kom til sin beste sjanse etter 36 minutter, et legg fra venstre ble blåst over fra kort hold av deres nummer 8.
Vaulen kunne ha doblet etter 37 minutter og igjen var det komboen Reiestad og Kotlica som stod bak. Et nytt flott innlegg ble møtt på fem meter, men Kotlica satte ballen utenfor og så fortvilt opp i lufta.
Stor redning av Oskar Wardzala etter 39 minutter da han var helt nede i kroken hvor han vartet opp med en enhåndsredning.
Forus & Gausel var flinke å finne mellomrommet mellom Vaulens midtbane og forsvar sentralt i banen. Etter 41 minutter førte dem frem og skjøt inn 1-1 nede til høyre. Et flott mål, men lite press på ballfører.
Dermed stod det likt til hvilen. Sjansemessig hadde det vært jevnt, men bortelaget hadde litt mer balltempo sentralt i banen. Vaulen vinklet mye mer utover i banen før dem gikk for innlegg og da var det ofte backene som kom til rom. Ingen dårlig slagplan det da Amar Kotlica på topp virket hvass.
Vaulen var uendret etter pause, nå er man nok i en fase hvor man vil gi spillere 90 minuttere?
Flere trodde Vaulen hadde tatt ledelsen på nytt etter 47 minutter. Morten Nygård fant Jan Philip Beto Aartun som fyrte av fra 16 meter, Amar Kotlica fikk tak i returen og satte inn, men linjemannen vinket for offside.
Her var nok ikke alle i oransj enige.
Mer frustrasjon for Kotlica etter 51 minutter da han fikk et nytt mål annullert for offside. Denne gangen var det Jonas Syvertsen som fyrte inn fra venstre. Ballen fant Kotlica som dro forbi keeper og satte inn.
Et farlig tilbakespill ble ryddet opp av Oskar Wardzala etter 58 minutter.
Det hadde bølget mye frem og tilbake før Forus & Gausel kom foran etter 63 minutter. Et flatt legg fra venstre ble tappet inn fra kort hold.
Vaulen foretok et dobbelbytte like etter. Idar Røed Randeberg, som var hjemom fra studier, tok plass på defensiv midte for Wathne. Kantspilleren Daniel Nicol, som nok en gang kom til andre omgang, erstattet Aartun på kanten.
Tre minutter senere kom også Audrius Mirauskas inn da Henning Rimereit satte seg på benken.
Byttene hadde gitt Vaulen mer fysikk og sting i spillet og man følte noe var i emning. Idar Røed Randeberg fant Amar Kotlica i boks, han gikk ned, men dommeren lot spillet gå etter 69 minutters spill.
Vegard Natland jaget så en ball i boks på vei utover. Keeper kastet seg inn og tok både mann og ball, men Vaulen måtte nøye seg med corner da man ville ha straffe på nytt.
Den påfølgende corneren fra Morten Nygård fant Aleksander Idland som vel rygget litt slik at han ikke fikk trykk på headingen som gikk løst inn til keeper.
Det føltes litt mot spillets gang at gjestene gikk opp til 1-3. Et urent treff av et skudd fra 35 meter blåste opp i høyre vinkel. Det var mye curl i det skuddet og keeper rakk ikke opp.
Vaulen gikk for mål og man slurvet litt med å jobbe hjem. Midtbanen var til tider tømt og det lignet tidvis på 4-2-4.
Et innlegg ble gitt til corner. Forus hadde en variant hvor man slo utover før det kom et skudd som suste like utenfor etter å ha vært innom en oransj.
Gabriel Økland Retallack kom inn for Reiestad på høyrebacken de siste tolv minuttene.
Vaulen lempet så en dødball inn i boks. Ballen ble halvklarert til Daniel Nicol som klemte av, men ballen gikk like utenfor etter 80 minutters spill.
Sondre Brokka kom inn som venstreback for Syvertsen etter 81 minutter. Dermed var det kun reservekeeperen Malcolm som ikke hadde fått spilletid.
82 minutter nå og et innlegg fra høyre var nær ved å blåse inn i korthjørnet, men keeper fikk rygget og skjøvet ballen ut fra strek.
Audrius Mirauskas fikk en stor sjanse etter 87 minutter. Fra åtte meter skjøt han via en hvit til corner, her uttrykket Kotlica at han stod helt fri på siden av han.
Corneren traff vel skulderen til en utespiller, men heller ikke straffe til Vaulen denne gangen heller.
Idar Røed Randeberg prøvde skuddfoten etter 88 minutter, men fra 24 meter gikk avslutningen en liten meter tilside.
Like før slutt slo Audrius Mirauskas inn foran mål. Daniel Nicol kunne ha headet inn, men ble skuflet unna. Isteden kontret Forus & Gausel og satte spikeren i kista med 1-4.
To minutter ble lagt til. 4-1 tapet var noe forsmederlig ut fra spill, men det skyldtes nok også litt rusk bakover i banen. Ellers var det gøy med åtte spillere fra egne rekker, noe som ga et løft publikumsmessig.