Endelig tre poeng
(04.05.13) Stor dominans av Vaulen ga komfortabel seier mot et svært ungt Fyllingsdalen 2. Selv om det ennå er mye å rette på var dette vitamininnsprøytningen man sårt trengte etter trang start.
3–1
FYLLINGSDALEN 2

21 min
Alexander Maradiaga
Andreas Meier Strømme (Lyse)
40 min
Selvmål (A Idsø)
43 min
Are Meling (Lie)
54 min
4. mai – Vaulenbanen Tilskuere: 25 – Serie – Dommer: Ole-P Grindheim (Haugar)

26. Halil Husic

Vaulen med en del forfall, blant annet var spydspissen Fredrik Fossmark i Tyskland på klassetur.
Vaulen (4–2–3–1): Steffen Holm – Stian Lima, Marius Fossmark, Anders Idsø, Steffen Lyse – Thomas Idsø, Andreas Meier Strømme – Eivind Ovedal, David Berg, Eirik Hadland – Daniel Lie.
Ufyselig vær på Vaulenbanen og kun de mest trofaste tilskuerne dukket opp.
Vaulen satte tonen fra start og fikk corner allerede etter 11 sekunder. Anders Idsøs corner ble headet ut til Daniel Lie som stod og ventet på 12 meter, men volleyen gikk via en oransj og halvmeteren over.
Vaulen dominerte voldsomt i starten mot Fyllingsdalens unggutter, men man slet med å få skuddene forbi en blå blokk. Etter ni minutter ble Daniel Lie blokket to ganger før ballen havnet hos Marius Fossmark, sprettballskuddet virket ufarlig, men keeper mistet den til corner.

Anders Idsøs corner etter 12 minutter gikk inn på andre stolpe hvor Daniel Lie bredsidet, men igjen stod det en motstander i veien. Like etter slo Thomas Idsø en stikker til Lie som kom innforbi boksen, men denne gangen stod det en mann i veien på 14 meter.
Eivind Ovedal kom rundt på høyre etter 14 minutter og slo over på venstre mot Eirik Hadland, men han var ikke helt på hugget og gjestene fikk halvklarert. På 25 meter stod David Berg som skjøt vel over fra 25 meter.
Daniel Lie bare gikk hjemover da han stod i offside på en lang ball opp, Eirik Hadland satte derimot stor fart på venstre og fikk skutt fra skrå vinkel, keeper ga retur og ballen lå fri i boksen, men ingen oransje var i nærheten.
Eivind Ovedals lange innkast i medvinden etter 16 minutter gikk forbi Andreas Meier Strømme og gikk til Marius Fossmark som headet heller ufarlig i bue over mål.
Anders Idsøs presise serv etter 19 minutter ble headet tilbake av Daniel Lie til David Berg som klemte til fra 24 meter, keeper fikk problemer på markkryperen, men fikk vippet den utenfor stolpen.
Så mot spillets gang tok Fyllingsdalen 2 ledelsen! Man spilte fri kjappe Alexander Maradinga på venstre, han satte ballen nede til høyre og 0-1.
Etter uttalige sjanser til Vaulen var det nesten utrolig at Fyllingsdalen skulle score på sin første sjanse i kampen, dem hadde knapt vært inne på Vaulens halvdel!
Juniorlaget mistet litt av respekten etter goalen og kom litt mer med. Et fremspill gikk over hodet på Marius Fossmark og plutselig var Sondre Dybsland alene gjennom. Vaulens keeper Steffen Holm ruset ut og avverget etter 26 minutter.
Nicolay Morland taklet så Daniel Lie stygt etter 27 minutter og han ble liggende nede. Dommeren ga fordel, men ga gult kort da ballen var død.
Vaulenspillerne stod i kø igjen etter 31 minutter etter innlegg fra Eivind Ovedal. Keeper bokset ut og Daniel Lie var siste mann som prøvde seg, men det ville seg ikke.
Nå var Vaulen litt rådville og hadde gått tom for ideer. Anders Idsø fyrte avgårde et skudd fra 40 metter over etter 38 minutter.
Så endelig kom goalen. Vaulens andre mål for sesongen og det første etter spill. Vaulens offensive venstreback Steffen Lyse kom ned på venstre og la flatt inn på første, der møtte Andreas Meier Strømme som tuppet ballen over keeper i korthjørnet! 1-1! Oslogutten kom i så stor fart på første stolpe at han løp opp to meter i gitteret bak mål for å feire!
Anders Idsøs corner fra høyre etter 43 minutter hadde en voldsom skru og Trygve Bruvik Ellingstad maget ballen i eget mål under press fra Thomas Idsø og Marius Fossmark som var hissige på grøten. 2-1 på selvmål.
På overtid hadde Vaulen også et corner, men det ble avblåst for armbruk i feltet.
Lagene gikk til pause etter ett minutts tillegg.

Spissen Are Meling kom inn for venstrekant Eirik Hadland i pausen, det betød at Daniel Lie droppet ned på kanten.
Daniel Lie la igjen til Andreas Meier Strømme etter 49 minutter, men skuddet gikk halvannen meter utenfor høyre kryss.
David Berg la så på tverrs av sekstenmeteren etter 50 minutter. Daniel Lie tverrvendet, men skuddet var svakt og trillet inn til keeper.
Eivind Ovedal ble så felt på sekstenmeterstreken like etter. Anders Idsøs frispark gikk i tverrleggeren og spratt ut til Andreas Meier Strømme som kom nær på returen.

Vaulen løftet mye frem og etter 54 minutter klarerte gjestene rett i Daniel Lie, ballen spratt til Are Meling som dunket kula i nettmaskene bak en sjanseløs keeper. Både benken til Fyllingsdalen og Szyman Walczak protesterte voldsomt da de mente Meling stod i offside, noe som godt er tilfelle. Stopperen fikk da også gult kort for munnbruk.
Vertene hadde nå nærmest powerplay og trykket de blå bakpå. Etter 62 minutter spredde David Berg ballen ut på høyre til Eivind Ovedal, det lave innlegget ble nært nådd på fem meter av en sklidene Daniel Lie.
Nytt mønsterangrep av Vaulen etter 65 minutter. Denne gang var det Andreas Meier Strømme som satte igang Steffen Lyse på venstre, innlegget fant Eivind Ovedal på lengste, men han headet et par meter utenfor fra bra hold.
Eivind Ovedal dro seg så innover i banen etter 69 minutter, skuddet var klokkerent, men retningen var rett på keeper.
Så fulgte en dødperiode med masse bytter. Kristian Landa Djuplasti erstattet Tobias Heltne etter 71 minutter, mens Vaulen satte innpå Anders Dale for Andreas Meier Strømme like etter. Ivar Svendal Aase kom inn for Fridtjof Rosenbaum etter 75 minutter.
David Berg slo inn etter 76 minutter, Are Meling stod rettvendt og bare ventet på å konvertere fra fem meter, men en ivrig Eivind Ovedal hadde ikke sett lagkameraten og kom i veien.
På tampen kom Fyllingsdalen litt til hektene igjen og dem hadde blant annet et corner etter 81 minutter.
Steffen Lyse ordnet Vaulen corner etter 83 minutter. Thomas Idsø slo inn, men for tredje gang i kampen blåste dommeren av for unødvendig armbruk i feltet.
Thomas Idsø slo vakkert frem til Are Meling som headet ned til Eivind Ovedal etter 85 minutter, Vaulens nummer 11 var fri på femmeter, men keeper ruset ut og leverte en fantastisk redning!
Så byttet Fyllingsdalen inn 15 åringen Eivind Kvile som så ut som en konfirmant, ut gikk Sondre Dybsland fem minutter før slutt.
Anders Idsøs corner etter 87 minutter ble headet unna. Stian Lima slo inn på restene og Anders Dale headet tilbake til Daniel Lie som skjøt over på volley.
Fyllingsdalen slo kontra like etter og dro seg innover i feltet, men fra hjørnet av femmeteren ble man stresset av en utrusende Holm og skjøt i nettveggen. Stor sjanse til å skape ny spenning i kampen!
Fire minutter ble lagt til, men kampen ebbet ut med 3-1 seier til Vaulen. Dermed vår første seier i 3. divisjon siden 23. oktober 2010. Vaulen var også det andre laget fra sørfylket som slo et lag fra Hordaland denne sesongen etter at Vardeneset brøt barrieren timen før.
Nå går Vaulen inn i en hektisk uke med kamp borte mot Stord på himmelspretten og hjemmekamp den påfølgende lørdagen hjemme mot Øystese.