Nekter å tape
(04.05.17) Vaulen nekter å tape selv på en svak dag mot topplaget Skjold.
Man måtte forsvare seg store deler av kampen, men tok ledelsen ved Olav Hovstad. Skjold fikk 1-1 før pause som var fair. I andre omgang slet Vaulen voldsomt, men Daniel Lie var nær ved å heade inn 2-1. Før det påfølgende corneret ble Vaulens Anders Idsø og Skjolds Sondre Bådsvik utvist etter en klinsj.
1–1
SKJOLD
Olav Hovstad (Lie)
30 min

40 min
Vegard Tryti Steinsland
4. mai – Vaulenbanen Tilskuere: 60 – Serie – Dommer: Kjetil G Solhaug (Viking)

27. Lars Skjelbred Nygaard

Forfall fra Fredrik Stray Tjaum (jobbkurs) og Jørgen Helland (jakt). Audrius Mirauskas rakk det heller ikke. Kristian Gaard og Anders Dale er fremdeles skadd, men Daniel Vatland er klar igjen.
Anders Idsø ble torsdag kveld lagt til i troppen.
Vaulen (4–3–3): Eric Ordaz – Ørjan Bergum, Anders Mæhle, Miran Serdarevic, Vegard Natland – Erik Holst Aasland, Alexander Surdal Nilsen, Olav Hovstad – Ole Wick Henriksen, Daniel Lie, Espen Sivertsen.
Lagene byttet side før avspark slik at Vaulen fikk kveldssolen i mot i første omgang.
Skjold startet friskt og hadde et høyere balltempo. De hadde flere tilløp i starten, men første reelle sjanse kom etter åtte minutter da Eric Ordaz vertet opp med en benparade da Vegard Tryti Steinsland skar seg litt for lett innover mot hjørnet av femmeteren.
Roald Berge kom så nær like etter da han headet over på et legg fra venstre.
Vaulen levde farlig og kom først til en halvfarlighet etter 13 minutter. Ørjan Bergum fosset frem på høyre og la inn til Daniel Lie, avslutningen gikk via en gul og utenfor. Man ville ha hands, men måtte nøye seg med corner.
Bedre nå av Vaulen. Erik Holst Aasland brøt spillet etter 17 minutter. Olav Hovstad slo inn fra høyre hvor Daniel Lie skjøt like utenfor fra 16 meter.
Så fire cornere på to minutter for Vaulen fra 21 minutter, her var vel Miran Serdarevic nærmest for Vaulen.
Så en bisarr situasjon hvor et langt innkast fra Vegard Tryti Steinsland gikk via keeper Eric Ordaz og i krysstanga og ut!
Et salig kaos fulgte og Sander Hettervik var kanskje nærmest da hans gode skuddmulighet ble blokket etter 25 minutter?
Samme Hettervik var på ferde igjen minuttet senere. Han spilte vegg og fikk ballen tilbake sentralt i banen, skuddet trillet like utenfor. Den sjansen etter 26 minutter så vi inne!
Gylden mulighet for Vaulen etter 28 minutter da Ørjan Bergums flate innlegg ut mot Espen Sivertsen ble fyrt over fra 14 meter!
Så noe mot spillets gang tok Vaulen ledelsen etter halvtimen. Miran Serdarevic slo opp mot Daniel Lie som brystet ned til Olav Hovstad, fra 16 meter skjøt han inn via høyre stolperot!
Kampen hadde en liten transportetappe før Skjold fikk to kjappe cornere etter 39 minutter. Det siste endte med et langt innkast fra høyre. Her fikk Christian Askeland stusset videre til Vegard Steinsland som kriger inn 1-1 på hodet.
Ny Skjold-corner etter 42 minutter. Igjen veldig skummelt inne i femmeteren og det er til slutt Ole Wick Henriksen som beiner bort ballen.
Vaulen slet voldsomt med organiseringen og det var liten snakking. Skjold pushet på og hadde en til corner før man tok pause.
Vaulen tok ledelsen, men Skjold dominerte og det var ikke ufortjent at de utlignet.

Skjold fortsatte presset i starten av andre omgang. Et innlegg skled av pannebrasken til Vegard Tryti STeinsland etter 49 minutter og gikk like utenfor, før Eric Ordaz reddet et skudd fra Sander Hettervik minuttet etter.
Anders Idsø gjorde comeback etter 53 minutter da han erstattet stopper Anders Mæhle.
Etter en ruskete start fikk vi iallefall en corner etter 54 minutter.
Motsatt var Skjold nær ved Daniel Aarås som headet inn til vår keeper Eric Ordaz etter 55 minutter.
Samme Aarsås fikk gult kort like etter. Vaulen fikk frispark fra 40 meter. Ole Wick Henriksen tok fart og klemte av en kanonskudd. Keeper ga retur hvor Espen Sivertsen var nære på. Etterpå stod keeperen og ristet på noen vonde fingre etter det ekstremt tunge skuddet.
Vaulen var nede i ti mann ett minutt eller to da Miran Serdarevic måtte ut å stoppe en neseblødning etter 58 minutter.
Andreas Jonassen gjorde et rent bytte med Espen Sivertsen etter 62 minutter.
Så nesten ferdigscora for Skjold, men Daniel Aarås skjøt via kroppen til Ordaz og over!
Nei, Vaulen var på bakhælene. Mange enkle balltap gjorde sitt til at man slet med å spille seg over midten! I lengre perioder bet Skjold seg fast.
Men å angripe mot etablert forsvar er ikke lett. Deres største sjanse i denne fasen kom da også på en kontring da dem kom to mot tre, men skuddet fra 20 meter gikk inn på keeper.
Back John Herman Ås kom inn for indreløper Aasland etter 76 minutter. Dermed gikk Natland opp som kant, mens Jonassen trakk inn i midten.
Sander Hetterviks skudd etter 78 minutter tok i en oransj og gikk ut til corner.
Vegard Natland gikk tøft opp i ryggen på en motspiller og fikk et noe strengt gult kort etter 80 minutter.
Så fikk Skjold et frispark helt på hjørnet av boksen etter at Berge Ohm hadde blitt felt ute på venstre. Skuddet gikk pent og pyntelig mot krysset slik at vår gode keeper kontrollert bokset unna i det 84. minutt.
Vegard Natland fangte så opp en lang klarering fra Miran Serdarevic inne i boksen, han gikk ned i duellen, men det var vel lett optimistisk å kreve straffe der?
Så fikk vi et frispark på venstre 40 meter fra mål. Ole Wick Henriksen løftet inn og Daniel Lies heading dalte ned mot lengste kryss, men keeper fikk fistet over helt på streken etter 86 minutter.
Før corneren ble slått inn blåste dommeren for en episode i feltet. Sondre Bådsvik stormet inn i Anders Idsø med to strake armer, som igjen snudde seg rundt og stilte seg i forsvarsituasjon. Det hele endte med røde kort til begge spillerne.
Se videoen under og døm selv!
Dermed manglet man en stopper. Daniel Vatland kom inn for kantspiller Ole Wick Henriksen.
Ironisk nok skulle vi få flere gode dødballsituasjoner på tampen hvor Wick Henriksen hadde vært nyttig.
Først stablet vi opp inne i boksen, men Vegard Natlands frispark fra høyre hadde ingen adresse. Så ble Alexander Surdal Nilsen hektet sentralt i banen etter 91 minutter, men Daniel Lies forsøk gikk i muren.
Tre minutter hadde blitt lagt til og helt på tampen hadde Skjold et corner, men igjen fikk Miran Serdarevic headet unna for Vaulen.
Dermed ender det med vår fjerde uavgjorte på fem kamper. Det er en god egenskap å aldri tape selv på dårlige dager.
Neste kamp blir borte mot Vard 2 mandag 15. mai.