Skrekkstart ødela mulighetene
(04.10.24) Vaulen havnet under 3-0 allerede etter 20 minutter da dem fredag tok turen til Hålå.
Etter dette roet Eiger noe ned og man spiller faktisk 1-1 de siste 70 minuttene.
En pen stikker av Gjelsten satte fri Aarstad som satte vakkert under keeper til 3-1.
EIGER
4–1
Øyvind Garpestad (str)
8 min

Hans Marius Slettebø (Shatri)
19 min
Mathias Kvåle Perttamo
20 min

57 min Daniel Aarstad (Gjelsten)
Elion Shatri
69 min
4. okt – Hålå – Serie – Tilskuere: X Dommer: David Harka (Hinna)

5. Robert Solvang

Eiger ble før sesongen spådd som et topplag av de såkalte ekspertene. Dem har variert noe voldsomt i prestasjoner, men hadde tre strake seire før det ble tap mot Vardeneset sist.
Vaulen siste kamp før en tre uker lang pause, så her er det bare å gi alt! Pausen skyldes høstferie og at man skulle ha møtt EIK 2 22. oktober.

Siden sist er Lars Berge, Eirik Moen og Ørjan Berge ute. Inn kommer Melvin Lystad, Audrius Mirauskas og lagleder Robert Solvang.

Ørjan Bergum gikk av med en kraftig lårhøne på mandag. Viktige
Melvin Lystad er tilbake, men hvor frisk han er vites ikke da han starter på benken?
Vegard Natland, Vegard Eikevik og Henrik Hovi er ikke med denne gangen heller, mens Sondre Isene og Anders Polland Vik er langtidsskadde.

Vaulen (5
–3–2): David Chokheli – Audrius Mirauskas, Daniel Olsen, Aleksander Idland, Julian Gjelsten, Daniel Aarstad – Elias Myklebust Mathiesen, John Petter Gilje, Amar Jazavac – Aleksander Gundersen, Nicolai Moi Sene.

Første omgang
Vaulen noe shaky fra start og Håvard Leidland med skudd i nettveggen etter fire minutter.
Aleksander Gundersen gikk så ned etter en løpsduell i boks, noen tynne rop om straffe der etter seks minutter.
I steden fikk Eiger straffespark etter åtte minutter da Julian Gjelsten hektet en mann. Øyvind Garpestad konverterte fra krittmerket selv om Chokheli hadde fingertuppene på den.
Mer Eiger her og Aleksander Kjellmann vridde et skudd like utenfor etter ni minutter. Så et rapt skudd fra Trygve Rogstad, men Chokheli var oppe i vinkelen og fikk gitt til corner etter kvarteret.
Ikke ufortjent gikk Eiger opp i 2-0 etter 19 minutter. En kort frispilling av Elion Shatri fant Hans Marius Slettebø i boks og alene mot keeper gjorde dem ingen feil.
Vaulen tok avspark og trillet bakover før en klarering av Idland gikk rett i en motspiller. Mathias Kvåle Perttamo overtok og fikk lett løpe gjennom.
Lite å melde hjem om fra Vaulen, men Moi Sene vant oss i allefall et frispark på venstre ute på 30 meter, men Aleksander Gundersens frispark glei gjennom feltet etter 28 minutter.
Samtidig måtte Eiger gjøre et bytte grunnet skade da Even Myklebust erstattet Mathias Kvåle Perttamo.
Så et skudd fra skrå vinkel fra Aleksander Kjellmann, men David Chokheli fikk parert unna. Eiger drev med lekestue her nå, men dem showet kanskje litt i overkant?
Ballen gikk så kjapt fra John Petter Gilje via Aleksander Gundersen og ut til Audrius Mirauskas på høyre. Det flate legget gikk forbi alt og alle før Daniel Aarstad dukket opp helt på motsatt, men han fikk ikke kontroll over kula etter 33 minutter.
Motsatt rundet Eiger så keeper, men ballen trillet ut over linja.
Nicolai Moi Sene løp så inn i ryggen på en motspiller og pådro seg gult kort etter 35 minutter.
Et flatt frispark gikk til høyre i boks og en spiller gikk ned i duell med Moi Sene uten å få noe.
Vaulen spilte så på seg et farlig brudd, dem kom vel tre mot tre der en liten stund? Det endte med en corner som Chokheli bokset ut etter 38 minutter.
Julian Gjelsten med en lang frispilling av Aleksander Gundersen som stormet inn i boks før han fikk skutt, en beinparade av keeper sendte forsøket til corner. Vår klart beste sjanse!
Ny skade på nøkkelspiller hos Eiger da Øyvind Garpestad måtte gi seg, inn kom Steffen Stuart Fotland Salvesen etter 42 minutter.
Daniel Olsen fikk så et skudd på seg og Eiger ble belønnet med corner.
Fire minutter med tilleggstid ble lagt til før lagene gikk til pause.

Andre omgang
Etter hvilen hadde Sondre Brokka kommet inn for Nicolai Moi Sene. Gigasjanse for Eiger helt i starten før dem fulgte opp med nytt skudd utenfor etter 53 minutter.
Elias Myklebust Mathiesen pådro seg gult kort etter 54 minutter, den virket noe streng for oss.
Melvin Lystad var tilbake og kom inn for Mirauskas etter 54 minutter.
Aleksander Gundersen fikk gult kort etter 55 minutter. Dermed lever også han i faresonen.
Redusering for Vaulen etter 57 minutter. Et nytt godt gjennomspill av Julian Gjelsten fant Daniel Aarstad på løp, han rykket fra og satte kaldt under keeper til 3-1.
Vaulen var så heldige da Kenneth Grandes skudd traff nedsiden av tverrligger etter timen.
Vi hadde mer selvtillit i spillet nå, men det virket som om Eiger hadde giret noe ned etter 3-0.
Gult kort til Eigers Håvard Leidland etter 62 minutter. Voldsomt han gikk til verks der og Daniel Olsen måtte ha behandling.
Elias Myklebust Mathiesen fyrte så en halvmeter over på restene av frisparket.
Daniel Olsen felte så Elion Shatri på 16,7 meter etter at dem lokket oss frem og spilt over oss etter 68 minutter. Meget skummelt hold og Elion Shatri konverterte ved å bende flatt inn i korthjørnet.
Et skudd gikk vel utenfor fra Daniel Aarstad etter 71 minutter.
Marius Rørvik Almås kom inn for Jazavac etter 74 minutter.
Tre strake vaulencornere fulgte. På den siste headet Aleksander Gundersen like utenfor på Myklebust Mathiesens corner.
Daniel Olsen var noe overivrig med armene i en duell og fikk gult kort etter 80 minutter.
Et tilbakespill av stopper Idland ble så for kort i retning keeper og Eiger kom først på ballen uten at dem fikk noe ut av det etter 81 minutter.
Gult kort til Aleksander Kjellmann etter 82 minutter før nok et gult kort til samme mann sekunder etter da han løftet ballen i mål etter at det hadde blitt blåst av for offside.
Mot ti mann fikk Gundersen dratt seg løs i boks og slo utover i retning Aarstad, ballen gikk like forbi han før ballen nesten fant en skuddklar Gilje etter 87 minutter.
Et skudd fra Aleksander Gundersen ble så blokkert etter at vi kom til det fra høyre etter 89 minutter.
Julian Gjelsten hadde så en god defensiv involvering da det så ferdigscora ut for Eiger etter 90 minutter.
Flott drive av Daniel Aarstad som var den varme kniven i smøret før skuddet gikk i en hånd. Gult kort til Sondre Havsø Tveit etter 91 minutter. Det påfølgende frisparket fra 16 meter ved Gundersen gikk to desimeter over etter 92 minutter.
Nytt skudd i treverket av Eiger før returen ble fulgt opp og skutt via en hvit rygg til corner. Corneren ble headet vel tilside.
En meget TV-vennlig redning av David Chokheli som var oppe i vinkelen og reddet etter 94 minutter.