Skjebnesvanger hands
(05.09.14) Sandnes Ulf 2 sparte ikke på kruttet mot Vaulen og hadde med åtte spillere fra A-troppen. Deriblant den chilenske landslagsspilleren Diego Rubio.
Vaulen spilte sjansemessig jevnt med Ulf i første, men en utvisning med påfølgende straffespark var et slag i ansiktet for Vaulen som aldri maktet å komme seg på beina igjen.
SANDNES ULF 2
3–0
Diego Rubio (str.)
51 min

Diego Rubio
53 min
Ulrik Lund
57 min
5. september – Hovedbane 2 Tilsk.: 50 – Serie – Dommer: S Eikesdal (Karmsund)

15. Nelson Monteiro

Fredrik Stray Tjaum var suspendert etter syv gule kort. Daniel Hadland og Erik Løken var ute med skader. Simon Sakkestad jobbet.
Vaulen (4–2–3–1): Eric Ordaz – Erlend Mohus, Morgan Gramstad, Jon Nessa, Jimmy Jonevret – Milad Shamohammad, Anders Idsø – Ole Wick Henriksen, Ingvald Sandvik Halgunset, Ceu Lian Khar – Amar Kotlica.

Sandnes kommune hadde noe mislykket forsøkt å børste banen tidligere på dagen og gummisponen lå klumpvis oppå banen slik at forholdene for å spille kjapp fotball langs bakken ble noe kronglete.
Sandnes Ulf 2 tok straks kommandoen med å trille mye ball, men Vaulen lå kompakt og fint slik at de store sjansene ikke oppstod.
Vaulen på sin side likte å kontre med lange baller opp på kantspillerne noe som skulle resultere i en del dødballer hvor Vaulen var sterke med luftstyrken til stopperne Nessa og Gramstad.
Første tilløp fra de oransje kom etter tre minutter da Ceu Lian Khar leverte et flott raid. Innlegget ble halvklarert ut til Anders Idsø som fra distanse skjøt i blokken.
På motsatt banehalvdel hadde Diego Rubio et skudd på mål, men kula gikk rett på keeper Eric Ordaz.
Vaulen kunne ha tatt ledelsen etter to greie sjanser rundt ti minutter. Først bredte Idsø ut på høyre hvor Ole Wick Henriksen skjøt like over, før Ingvald Sandvik Halgunset sendte keeper Sean McDermott ned til høyre.
Etter kvarteret var Ceu Lian Khar på ferde igjen. Han fikk nemlig store rom på venstre. Denne gangen dro han seg inn til kanten av femmeteren før en lyseblå fikk kastet seg foran og sendt ballen ut til hjørnespark.
Ole Wick Henriksens innsvinger etter 23 minutter ble blåst av for dytting i feltet. Like etter slo samme mann en corner som Jon Nessa headet oppå nettaket.
Ny corner til Vaulen fra Ole Wick Henriksen noen minutter senere og Morgan Gramstad og Ingvald Sandvik Halgunset ødela nærmest for hverandre ved å gå på samme ballen, men Gramstad fikk nå kommet til en avslutning.
Ulf gikk mye i sekken, men hadde noen skudd fra distanse som gikk utenfor.
Så innlegg mot nærmeste stolpe fra Wick Henriksen som Amar Kotlica var nær å nå først. Den påfølgende corneren fra Ole Wick Henriksen gikk i hjulet på siden av målet og ut i spill hvor Morgan Gramstad var nær å krige inn. Ulf var i furore mot dommerstanden da ballen hadde vært ute av spill. I pausen fjernet da arrangøren hjulene fra målet.
Milad Shamohammad fikk sitt fjerde gule for sesongen etter 32 minutter. Dermed lever han i faresonen fremover.
Ulfs Diego Rubio tryllet ballen ut på høyre og fikk den tilbake igjen i det 37. minutt, men skuddet gikk i nettveggen.
Stor sjanse til Vaulens Jon Nessa etter 42 minutter da han headet Ole Wick Henriksens lange corner like utenfor.
Lagene gikk til pause på stillingen 0-0. Bra av stranguttene som hang med mot fulltidsspillerne, men kunne amatørene makte å holde oppe tempoet i 90 minutter?

Ingen bytter av noen av lagene i pausen.
Ulf stormet ned på venstre etter 50 minutter og kom til to store sjanser. På den siste reddet utespiller Jon Nessa ballen på streken med hånda. Dermed rødt kort og straffespark. Få protester på den avgjørelsen. Diego Rubios straffe gikk inn nede til venstre, men keeper Eric Ordaz hadde noen fingertupper på ballen.
Anders Idsø gikk ned som stopper og man spilte 4-4-1.
Vaulen var rystet og mer magi fra Diego Rubio fulgte etter 53 minutter da han økte på en flott volley.
Ceu Lian Khar ble så spilt fri i boksen, han forsøkte å trikse seg rundt oppasseren som handset. Dommeren fikk det ikke med seg og temperaturen økte ytterligere.
Så et innlegg fra venstre som gikk via Gramstad og havnet perfekt hos Ulrik Lund som plasserte med innsiden nede til høyre. 3-0 og game, set, match!
Vaulen-spillerne forstod nok at det ikke var noen vei tilbake, men keeper Ordaz formante troppene videre. Her skulle man ikke ødelegge målforskjellen med å gi opp!
Diego Rubio hadde en gylden sjanse like etter, men skjøt himmelhøyt over.
Jimmy Jonevret fikk gult kort etter 62 minutter. Dermed suspensjon for tre gule. Ikke bra med tanke på at Nessa også må sone.
Vegard Natland kom inn på venstrekanten for Khar etter 63 minutter.
Det var tungt for Vaulen nå, men man hadde et par tilløp fra Kotlica og Natland.
Dagens Beachboy var nok keeper Eric Ordaz som skulle begrense nederlaget med noen fremragende redninger. En benparade etter 69 minutter på Vegard Aasens forsøk viste klasse fra Ordaz som faktisk var innom Ulf-akademiet og trente i ungdommen.
Ørjan Bergum kom inn for Amar Kotlica etter 70 minutter. Amar hadde vært noe het og ville få suspensjon også han med et gult til.
Ole Kristian Langås dro fra Anders Idsø og keeper måtte ruse ut, ballen ble lagt tilbake til Diego Rubio som nok burde ha økt etter 73 minutter.
Gode Niklas Sandberg skjøt så via en oransj og like utenfor etter 75 minutter. To kjappe cornere fulgte.
Etter 77 minutter tok Ulf av Rubio og Langås og med to juniorer inn jevnet det seg tilsynelatende litt ut for en periode.
Iallefall hadde Ole Wick Henriksen en corner som strøk over sveisen til Ingvald Sandvik Halgunset. Samme Halgunset testet skuddfoten etter 81 minutter. Innimellom fikk Ulfs Vegard Skjørestad et gult kort.
Eric Ordaz reddet flott igjen etter 84 minutter på Abdirizak Hukas forsøk.
Thomas Monsen Haugland kom omsider inn for Jimmy Jonevret etter 86 minutter etter å ha stått og ventet en god stund. Vegard Natland gikk ned som back.
Ulf kunne ha økt ytterligere på tampen med noen fete sjanser. Eric Ordaz reddet blant annet med kroppen etter 90 minutter.
To minutter ble lagt til og Vaulen taper 3-0. Når man spilte 11 mot 11 var man gode med tanke på motstanden. Men en utvisning og seks ville minutter med tre baklengs ødela.