Da spill i 2. divisjon glapp
(05.10.02) Sist Vaulens A-lag spilte i KM var i 2002. Den gang spilte man samtidig om retten til spill i 2. divisjon.
Det lever ennå konspirasjonsteorier om at bohemene i Vaulen la seg i disse kampene for å slippe de lange reisene i 2. divisjon.
Under følger referat fra den første kvalifiseringskampen til 2. divisjon slik det stod på Vaulen Beachboys den gang. For å lese referat fra returkampen klikk her!
TØFF PLAKAT: Suvenir fra kampen.
ÅLGÅRD
6–2
Espen Sola
41 min

Tord Oftedal
44 min

Espen Sola
55 min

61 min
Anders Idsø (str.)
63 min

72 min
Erik Gysland
Kevin Sherrock
75 min

Oddbjørn Sivertsen (str.)
85 min

5. oktober – Ålgård stadion Tilskuere: 291 – KM – Dommer: S Langerud (Buøy)

Vaulen tapte geWINSTEN, var for vEIKE
Det var noen få bytter siden sist, i mål ble Bjarne Hov erstattet med Tom Arne Bø Pedersen. Øystein Winsnes var på platemesse i Bergen slik at Alexander Landsnes tok over venstre backen. På høyre midtbane gikk Inge Martin Hinna inn for Kim Henriksen fra start, mens man gikk tilbake til fem på midten slik at Pedro Salgado gikk ned fra sin rolle som spiss sist gang.
Vaulen (4–5–1): Tom Arne Bø Pedersen – Kjetil Aasland, Jan Egil Salvesen, Erik Gysland, Alexander Landsnes – Inge Martin Hinna, Jarle Eike, Pedro Salgado, Anders Idsø, Stein Ivar Andersen – Eirik Ekholdt.

DEFILERING: Begge lags spillere vandret ut i rekke akkurat som på TV før dem stilte seg opp på banen og ble presentert.
Vaulen som startet i en 4-5-1 formasjon hadde flere gode muligheter i starten. Anders Idsø prøvde seg med ett langskudd som keeperen måtte strekke seg for å nå. Stein-Ivar Andersen kom til flere farlige innlegg i starten, farligst var det nok da en krosser fant Pedro Salgado. Han la igjen til Eirik Ekholdt som fintet av en Ålgårdforsvarer, men symptomatisk for banen og Vaulen mistet han fotfestet da han skulle forbi. Ålgård var nok ikke så gode som man hadde fryktet, de var jevne allroundere men ikke særlig kreative når dem gikk fremover.
Inge Martin Hinna fikk tidlig seg en smell i låret og etter 32. minutt kom Stian Lima innpå. Stian gjorde seg fort bemerket allerede ved første ballberøring og hans figthervilje var som skapt for dagens sumpvåte føre.
Vaulen hang godt med i første omgang, men slapp inn to lette mål i slutten av omgangen. Først ett høyt innlegg fra høyre fant etterhvert Espen Sola som ga Ålgård ledelsen.
Ikke lenge etterpå så var det Jan Egil Salvesen som rotet det til for seg. Han mislyktes med en avdribbling på 16-meter streken og Tord Oftedal økte til 2-0. Det var litt surt med to kjappe rett før pause, spesielt ettersom Vaulen hadde produsert minst så mange sjanser som hjemmelaget.

FLERE KJENTE FJES PÅ TRIBUNEN: Fra høyre mot venstre ser en blant annet Peter Christersson, Jostein Jensen, Terje Bjelland, Gitle Martell Aarre, Svein Bjørnar Skjæveland, Erik Løe, Loyd Evensen og Gudmund Idsø. Som vi ser plukker ungene på Ålgård opp ett par tøffe triks fra byen.
I andre omgang måtte Vaulen fremover for å få ett viktig bortemål, dermed gikk man over til 4-4-2 med Salgado lengst oppe. Regnet hadde skikkelig pøst på fra pausen av og omgangen skulle bli en smule lykkespill basert.
I starten hadde Vaulen igjen en god periode, men det ble fort 3-0 etter at Espen Sola hadde fått rom til høyre for mål og knallet avgårde ett skudd. Så endelig skulle Vaulen lykkes, Jarle Eike slo igjennom den livlige Stian Lima på høyresiden. En Ålgårdforsvarer kom for sent inn og Lima gikk ned bare for dommeren til å peke på krittmerket. Anders Idsø stilte seg opp og scoret enkelt oppe i det venstre hjørnet.
Men med en mann mindre på midtbanen mistet Vaulen etterhvert initiativet. Ålgård overtok gradvis mer av spillet og målene skulle starte å renne inn. På 3-1 var det litt spenning men Tord Oftedal skulle score ett flott mål like etterpå.
Vaulen ville allikevel fremover, ett frispark på høyresiden fra Kjetil Aasland ble slått kort til Anders Idsø sentralt. Anders så opp og sendte inn en høy ball mot andre stolpe hvor det stod en klynge med folk. Erik Gysland fikk tak i "nedfallsfrukten" og dundret inn 2-4 på halv volley.
Men Ålgård svarte fort igjen ved skuddfoten til Kevin Sherrock, på 5-2 ble det vanskelig for Beachboys å være oppfinnsomme. Flere spillere hadde en dårlig dag, det eneste lyspunktet var Stian Lima som virkelig gjorde seg bemerket. Vaulens spisser fikk lite å jobbe med og dem ble etterhvert usynlige. I denne perioden fikk også Jarle Eike gult kort for protester mot dommeren.
Den tunge gressmatten med ujevnheter var en helt annen verden enn på kunstgresset. Spillet som Vaulen er så gode med ble rett og slett for upresist ved denne anledning.
Om det hadde raknet for Vaulen så fortsatte Ålgård ufortrødent. Keeper Tom Arne Bø Pedersen måtte stoppe ett angrep på ulovligvis, det ga gult kort og en straffe som Oddbjørn Sivertsen klistret opp i hjørnet for sorttrøyene.
Dermed ble det 6-2 tap, noe som betyr at Vaulen må vinne med fire mål og slippe inn mindre enn to for å gå videre på bortemålsregelen eller å vinne med fem eller mer.
Det kan ikke alltid fungere og nå er det bare å reise seg for å få en fin avslutning på sesongen neste helg når Ålgård ankommer Hinna.

GAMLE KJEMPER: Kåre Torgrimsen og Ove Landa var faktisk imponert over Vaulen. Kåre var forøvrig på sin første Vaulenkamp i år.