Kanonstart for nye Vaulen
(06.02.14) Vaulen med et nesten helt nytt mannskap gjorde skam på skepsisen. Femten spillere hadde forsvunnet siden sesongslutt, men Bo Andersens nye elever viste styrke. Etter 47 minutter ledet man 6-0! Kreftene og innbytterne tok etter hvert slutt, men dette var lovende takter.
BRODD
3–6

10 min
Vegard Natland

21 min Ingvald Halgunset

30 min Ingvald Halgunset

43 min Amar Kotlica

46 min Ørjan Bergum

47 min Gaute Schei
Brodd 52 min
Brodd 64 min
Brodd 76 min
6. februar – Midjord Tilskuere: 30 – Treningskamp – Dommer: Lars Dahlgren (VBK)

10. Amar Kotlica

14. Vegard Natland <– 46 minutter (–> 78 min)

24. Gaute Schei

54

11. Ørjan Bergum
–> 46 minutter

23. Eirik Hadland
–> 46 minutter (<– 78 min)

Kampen ga oss debutene til syv spillere deriblant prøvespiller Jimmy Jonevret, mens Ørjan Bergum gjorde comeback.
Jon Nessa er ute med skade på ubestemt tid, Anders Dale og Erik Løken ventes klar til Austrått-kampen neste uke.
Vaulen (4–2–3–1): Gramoz Gashi – Erlend Mohus, Jarle Eike, Anders Idsø, Jimmy Jonevret – Ingvald Sandvik Halgunset, Milad Shamohammad – Daniel Hadland, Amar Kotlica, Vegard Natland – Gaute Schei.
Vaulen med hele syv debutanter i møtet med Brodd. Selv om man har mistet femten rutinerte spillere gikk man til verket uten respekt for det mer etablerte Brodd-laget.
Jimmy Jonevret som er sønnen til Kjell var invitert på prøvespill og startet på venstrebacken.
Daniel Hadland la tilbake til Gaute Schei, men skuddet ble blokkert etter syv minutter.
Gaute Schei gjorde forarbeidet da Vegard Natland sendte Vaulen opp i ledelsen etter 10 minutter da han trillet ballen inn nede til venstre.
Vaulen var imponerende med hurtig spill langs bakken og mange lovende spillere. Gaute Schei ville ha straffe etter Halgunsets frispark, før Natland var i nærheten av å heade inn returen.
Ingvald Halgunset doblet ledelsen etter 21 minutter da han kriget ballen i mål etter mange dueller på Kotlicas corner.

Etter halvtimen stod det 3-0 av dødelig effektive Vaulen. Ingvald Halgunsets frispark gikk til corner som igjen endte med kast. Ingvald Halgunset mottok ballen i feltet og viste stor ro før han plasserte stolpe inn!

Brodd kom seg mer mot pause og både Halgunset og Schei reddet på streken.
Gaute Schei spilte så gjennom Amar Kotlica som økte til 4-0 etter 43 minutter.

Erlend Mohus måtte av i pausen med skade. Eirik Hadland som har vært syk i en uke kom inn. Samtidig erstattet Ørjan Bergum Vegard Natland på venstrekanten. Bergum er nå ferdig med utvekslingsåret i Australia og ønsker å satse på A-laget om han er ønsket.
Vaulen startet andre omgang fantastisk, dog var Brodd sovende i forsvar! Først ble Ørjan Bergum spilt fri på venstre, med utsiden av foten vridde han ballen i lengste kryss på sin første berøring! Ren magi!
Så ble Gaute Schei spilt fri, han kippet elegant i bue over keeper! Vakrere kan det ikke gjøres og 0-6 etter 47 minutter!
Like etter ble Halgunset stoppet av en utrusende keeper, ellers hadde det stått syv!
Brodd reduserte etter 52 minutter da Ali Kilinic lekte den i mål.
Gaute Schei og en Brodd-spiller kom i dommerens bok etter 54 minutter.
Brodd fikk vel to gule til i denne perioden. Amar Kotlicas frispark ble nær headet inn av Ingvald Halgunset etter 62 minutter. Halgunset som forøvrig var svært imponerende for Vaulen.

Strandguttene ville ha offside etter 64 minutter da Brodd reduserte igjen til 2-6.
Vaulen begynte å hangle nå. Spillerne var slitne og småskadde, men det var kun Vegard Natland å sette innpå igjen.
Jimmy Jonevret var nær å nå Kotlica med en pass 45 etter 72 minutter på et sjeldent Vaulen-angrep.
Anders Idsø fikk gult kort etter 73 minutter etter å ha laget frispark på 20 meter.
Brodd halverte til 3-6 etter 76 minutter da de meislet inn en fri ball etter corner ved Nicky Hovland.
Vegard Natland kom inn igjen etter 78 minutter for en småsyk Eirik Hadland.
Nå var det bare Brodd og etter 80 minutter hadde de en kjempesjanse hvor dem først traff stolpen og så tverrlegger før man fikk ut til corner.
Vaulen reddet så to ganger på strek etter 88 minutter.

Vaulen vant kampen 6-3 og det var mye gledelig å se. Nå gjenstår det bare å få litt mer bredde i troppen før seriestarten.