Periodevis gode
(06.03.15) Vaulen hadde til tider nok med å forsvare seg mot 2. divisjonsklubben Sola, men var nær ved å kapre et uavgjortresultat da den unge trollmannen Helge Ringdal utlignet fem minutter før slutt.
Vaulen hadde sine gode perioder og det er et stort potensiale i det unge laget som manglet fem av sine faste fra forrige sesong ute med skader.
DEN UNGE TROLLMANNEN: Mange plusser hos Vaulen i dag, som da 15 år gamle Helge Ringdal scoret i hjemmedebuten etter to minutter på banen!
2–3
SOLA

32 min
Olav Magnus Espedal
Audrius Mirauskas (Kotlica)
47 min

53 min Vetle Hellestø
Helge Ringdal
85 min

89 min Alexander Hartvigsen
6. mars – Vaulenbanen Tilskuere: 35 – Trening – Dommer: Daniel Higraff (Brodd)

14. Vegard Natland

Daniel Hadland, Erlend Mohus, Ingvald Sandvik Halgunset, Sander Thaule, Anders Idsø og Fredrik Stray Tjaum stod over for Vaulen.
Vaulen (4–2–3–1): Eric Ordaz – Jørgen Helland, Marius Fossmark, Jimmy Jonevret, Leo El-Adawy – Thomas Monsen Haugland, Harald Eidhamar – Emir Hopovac, Ceu Lian Khar, Ole Wick Henriksen – Amar Kotlica.

Den første halvdelen av omgangen spilte Vaulen den beste fotballen, men det var Sola som skapte sjansene.
Keeper Eric Ordaz fikk blokket Sola før Jimmy Jonevret klarerte etter to minutter.
Vaulen var aggresive og hadde ballen mye inne på Solas halvdel. Man våget å spille langs bakken. Debutant Emir Hopovac markerte seg med noen frekke overstegsfinter.
Så et skummelt skudd fra Sola som gikk via Harald Eidhamar og trillet like utenfor etter 12 minutter. Like etter vartet Eric Ordaz opp med en enhåndsredning på Max Pembertons skudd, returen gikk ut i farlig område, men Vaulen fikk frispark.
Det var en fin kamp med høyt tempo. Hos Sola var Olav Magnus Eik Espedal et konstant uromoment med et par rappe volleyskudd som Ordaz reddet.
Audrius Mirauskas kom inn for Ole Wick Henriksen etter 23 minutter. Ole dro litt på beinet på vei inn i garderoben.
Etter hvert stoppet det opp for Vaulen som startet å slå mye langt. Da fikk man ballen like fort tilbake. Marius Fossmark stoppet opp og vinket for offside, det var livsfarlig for en hvit fikk headet like utenfor etter 29 minutter. Like etter reddet Jimmy Jonevret på strek da en ball glei fritt gjennom et bråte med spillere.
Sola tok fortjent ledelsen etter 32 minutter da Olav Magnus Eik Espedal stupet inn et innlegg.
Gjestene var nær ved å doble like etter på en heading fra 15 meter, men keeper fikk gitt til corner.
Vaulen slet med å spille seg gjennom. Rytmen i angrepsspillet manglet. Man tok gjerne en finte for mye slik at løpene hadde gått.
Sola var nær igjen etter 37 minutter da et corner skled av hodet og gikk utenfor fra kloss hold.
Nå var de oransje riktig så baktunge, man savnet noen som kunne holde på ballen og få laget opp etter.
Jimmy Jonevret taklet så det sang i egen boks etter 43 minutter og Sola ville ha straffe uten at dagens gode dommer Daniel Higraff lot seg påvirke.
Thomas Monsen Haugland kom i dommerens bok like før pause etter en reaksjon etter selv å ha blitt taklet.

Vaulen fikk en pangstart på andre omgang. Igjen pumpet man opp. Amar Kotlica vant en duell til venstre for mål. Keeper kom på halvdistanse og da ballen dalte ned i føttene på Audrius Mirauskas kunne han bare sette ballen i åpent mål! Dermed har jernmannen fra Litauen åpnet målkontoen for Vaulen.
Målet kom nok noe mot spillets gang for Sola satte nå inn rykket. Gode Jørgen Helland reddet på strek etter 48 minutter. To minutter senere skjøt dem rett på keeper fra 14 meter. Før Marius Fossmark ordnet opp da Eric Ordaz var på en bærtur. Ordaz gjorde opp for seg like etter da han ofret alt da Sola var alene gjennom.
Det måtte komme og Sola tok ledelsen på ny etter 53 minutter da Vetle Hellestø skjøt nede i lengste fra høyre i boksen.
Nok en debutant for Vaulen etter 56 minutter da Hannes Guth erstattet Thomas Monsen Haugland. Dermed åtte spillere på Vaulen med utenlandsk klingende etternavn, noe som kanskje er en rekord?
Kveldens vakreste Vaulen-angrep kom etter 58 minutter da man kombinerte pent på venstre. Til slutt var det Amar Kotlica som slo inn fra dødlinjen, ballen havnet litt bak Harald Eidhamar som ikke fikk styrt ballen mellom stengene.
Sola roet seg omsider og kampen jevnet seg ut halvveis.
Jørgen Helland serverte lekkert fra sin venstrebackposisjon etter 68 minutter, Audrius Mirauskas stupte frem på andre stole og headet like utenfor.
Nevnte Helland var stor utpå der, her snakker vi om nok et Bo-scoop fra 4. divisjon.
Marius Fossmark ble så liggende bak kortlinja etter en løpsduell. Vaulen spilte en stund med ti mann før spissen Ørjan Bergum kom inn etter 78 minutter. Dermed skjøv man El-Adawy inn som stopper, Guth ned som back og Kotlica ned på midten.
Helge Ringdal kom inn for Emir Hopovac på midten etter 82 minutter.
Ny ball inn i boksen. Solas keeper kom på halvdistanse. Helge Ringdal snappet ballen med seg, dro litt ut til venstre før han trillet ballen i mål. 2-2!
Unge Ringdal jublet hemningsløst og dette var populært hos lagkameratene som kom til for å feire med 15-åringen!
Men hvor lenge var Adam i Paradis? Etter 89 minutter scoret Alexander Hartvigsen 2-3 da han limte ballen inn nede til venstre.
Surt å ikke få med seg et resultat som hadde smakt veldig godt, men vi så gode tendeser. Neste test er fredag 13. mars borte mot Randaberg.