Stayere etter å ha kommet under
(06.06.13) To duellsterke lag på liten bane ga et tett og jevnt lokalderby som endte 1-1. Hundvåg hadde kanskje de største sjansene, men Vaulen trengte bare en dødball for å score.
Kun en gang når Vaulen har tatt poeng i årets serie har man ledet først.

SPYDSPISS: Kevin Hodneland. Foto: Lars Kristian Aalgaard.
1–1
HUNDVÅG

16 min
Steffen Bøifot
Jon Nessa
53 min
6. juni – Vaulenbanen Tilskuere: 75 – Serie – Dommer: Sigbjørn Paulsen (Austrått)

Anders Idsø var ute med skade.
Vaulen (4–1–2–3): Steffen Holm – Jon Nessa, Marius Fossmark, Arnt Ove Ivesdal, Stian Lima – Thomas Idsø – Andreas Meier Strømme, David Berg – Eivind Ovedal, Kevin Hodneland, Fredrik Fossmark.
Mye fysikk i denne kampen og Vaulen baserte seg mye på dødballer. Thomas Idsøs frispark fra høyre etter seks minutter fant Kevin Hodneland på lengste, ballen ble headet mot mål og landet tilfeldigvis hos Jon Nessa som ikke fikk styrt ballen i mål fra fem meter.
Bra trøkk av Hundvåg og Steffen Bøifot satt den utenfor etter åtte minutter.
Vaulen kom etterhvert bedre med og bet seg fast oppe på bortelagets banehalvdel i lengre perioder uten å skape særlig med sjanser.
Så kom Michael McCabe til skudd i boksen etter 14 minutter, skuddet endret retning og gikk ut til corner. Ørjan Andreassens serve fant Steffen Bøifot som headet på første stolpe, ballen ble vel headet unna oppunder tverrleggeren.
Hundvåg tok ledelsen etter 16 minutter da Steffen Bøifot klemte til fra omlag 22 meter etter at de gule hadde fosset fremover i stor fart.
Like etter kunne Lars Hummervold ha økt, men headingen gikk halvannen meter utenfor.
Vaulen savnet nok kreativiteten til Anders Idsø på midtbanen. For man virket litt ideløse når man angrep.
HIL gled til tider vel lett gjennom forsvarsverket til Vaulen og fikk blant annet en rekke cornere. Vaulen var baktunge, men lynvingene Eivind Ovedal og Fredrik Fossmark trenger ikke mange sjansene før det smeller.
Fredrik Fossmark sendte keeper i full strekk etter 26 minutter da hans skudd fra drøye 20 meter hadde retning nede mot venstre stolpe. Vaulen var hissige på returen og keeper var nær å bokse ballen i egen goal før man fikk unna til corner.
Jon Nessa headet Fredrik Fossmarks corner over mål.
Mange spillere hos Vaulen hadde ikke meldt seg på i kampen. Dem jobbet hardt, men gjorde sjelden noe med ball.
Etter 32 minutter fikk Andreas Meier Strømme seg en trøkk i høyre ankel. Han ble hjulpet av banen og det ble klart at han ikke kunne fortsette.
Spissen Daniel Lie kom inn for Meier Strømme etter 36 minutter. Dermed gikk Kevin Hodneland ned på midten.
Eivind Ovedal skjøt i feltet på restene av et kast og traff Daniel Lie slik at ballen gikk vel utenfor etter 37 minutter.
Mot pause tok Vaulen mer over. David Berg hadde blant annet et vel optimistisk skudd fra 30 meter. Så kom Vaulen fem mot fire etter Hawaii, Thomas Idsøs skudd fra 24 meter var tungt, men gikk rett på målmannen.
Stian Lima fikk gult kort etter 43 minutter etter å ha felt Haakon Mehus i farlig posisjon. Lars Hummervolls frispark gikk håpløst over.
To minutter ble lagt til.

Det var noe dødt over innledningen på andre omgang. Første mulighet kom etter 51 minutter da Lars Løkling bredsidet på et frispark inn i boksen, men skuddet gikk via en oransj og utenfor.
Thomas Idsø spilte opp på Daniel Lie etter 52 minutter. Spissen tok flott i mot på kassen og la lurt til Fredrik Fossmark i bakrommet, triksefanten var nær å komme seg helt fri to ganger, men skuddforsøket ble blokket til corner.
Fredrik Fossmarks corner fra venstre havnet i en klynge foran mål. Jon Nessa forsøkte først med beina før han kastet seg frem og kriget inn returen til 1-1. Et typisk Nessa-mål, han er så uredd i slike situasjoner!
Målet livnet opp kampen. Stian Lima flakket et skudd fra 23 meter utenfor etter 56 minutter.
Vaulen pushet på, men Hundvåg ville ikke gi seg uten sverdslag. Etter timen forsøkte Fredrik Fossmark å vri et skudd oppe i høyre vinkel etter at David Berg hadde lagt til rette.
Ørjan Andreassen fant Lars Hummervoll på fem meter etter 61 minutter, men presset klarte han ikke å overliste keeper på den gedigne muligheten.
Eivind Ovedals offensive kast fra høyre etter 64 minutter gikk forbi Marius Fossmark før Kevin Hodneland var nær å tuppe ballen i mål fra fem meter.
Kampen hadde vært helt åpen før det roet seg igjen i en ti minutters periode med mye kriging på midten.
Etter 77 minutter skjøt Steffen Bøifot via ryggen på Michael McCabe og ballen havnet oppå nettaket. Like etter kom spissen Are Meling inn for Kevin Hodneland. Noe som betød at Fredrik Fossmark gikk ned på midten, mens Daniel Lie gikk bredt.
Hundvågs Kristian Høvring fikk gult kort etter 78 minutter for munnbruk.
Ørjan Andreassen fikk ballen på høyre etter 80 minutter, avslutningen gikk forbi keeper og hadde retning nede i venstre krok. Der skled målscorer Jon Nessa ned og fikk reddet på strek!
Like etter var Hundvåg nær igjen ved Lars Hummervoll som headet utenfor etter innlegg fra venstre.
David Berg brøt på midten etter 85 minutter da Vaulen kom tre mot tre. Ballen ble vinklet ut på høyre hvor Eivind Ovedal la igjen til Fredrik Fossmark, men skuddet ble blokkert til corner.
Daniel Lies corner hadde en flott retning, men Eivind Ovedal og Jon Nessa gikk på samme ball og headingen fra en av dem gikk over.
Eivind Ovedal ble hektet ute på høyre etter 86 minutter. Thomas Idsøs frispark var nær å nå en flyvende Jon Nessa.
Eivind Ovedals innlegg etter 89 minutter gikk via en gul og i nettveggen, nesten selvmål. Daniel Lies corner endte etterhver hos Marius Fossmark som la tilbake til Lie, men skuddet gikk over.
Anders Dale kom inn for en småhaltende Eivind Ovedal etter 89 minutter. Dale tok plass på midten, mens Berg gikk opp som høyreving.
Tre minutter ble lagt til.
To minutter på overtid var Hundvåg nær da Haakon Mehus avsluttet like utenfor lengste stolpe fra skrå vinkel.
Vaulens siste forsøk tilfalt Are Meling, men skuddet fra 17 meter gikk rett i blokken.
Dermed endte det 1-1, noe som var helt greit ut fra spill. Neste kamp er lørdag om en uke borte mot Åkra.