Tre livsviktige poeng
(06.09.13) Endelig fikk Vaulen tettet bakover. Da holder det med to mål! Bård Ledaal og Andreas Meier Strømme skaffet nemlig Vaulen seieren og sendte samtidig de oransje over streken igjen.
Kun i 0-0 kampen mot Os i april har Vaulen holdt nullen denne sesongen.
Neste oppgave blir borte mot Brodd på torsdag i et særs avgjørende nedrykksdrama.
2–0
FK HAUGESUND 2
Bård Ledaal (Hodneland)
18 min
Andreas Meier Strømme (Sanne)
86 min

6. september – Vaulenbanen Tilskuere: 15 – Serie – Dommer: Ivan Djuric (Hana)

25. Henrik Eliassen

Andreas Meier Strømme var tilbake fra suspensjon hos Vaulen.

NATURSKJØNNE OMGIVELSER: En dådyrfamilie hadde slått seg ned på lekeplassen bak målet før kampstart.
Vaulen (4–4–1–1): Steffen Holm – Stian Lima, Marius Fossmark, Arnt Ove Ivesdal, Anders Idsø – Kevin Hodneland, Andreas Meier Strømme, Joakim Førland, Fredrik Fossmark – Eivind Ovedal – Bård Ledaal.
Med over 300 lyn i Stavanger-området og noen heftige tordenbyger var det tendenser til overvann, men heldigvis bedret været seg når man kom igang.

VÅTT: Heftig regnvær like før kampstart, men det var aldri tvil om kampen skulle bli spilt.
Vaulen startet med masse krigere, men krydret det med Eivind Ovedal som spiss.
Før minuttet slo nevnte Ovedal på tverrs av mål i retning Bård Ledaal, men FK Haugesund slapp unna.
Tippeligarekruttene hang godt med selv om dem stilte med et ungt lag, de hadde blant annet en corner inn på første stolpe som ble headet like over.
Steffen Holm måtte så varte opp med en kvalifisert redning da han ga til corner.
Eivind Ovedal slo flott inn etter seks minutter, men Bård Ledaal ble presset da han fikk en gylden mulighet på tre meter.
Bortelaget fikk et mål annulert for offside etter ni minutter.
Ette ti minutter fikk Joakim Førland gult kort for munnbruk av en streng dommer.
Eivind Ovedal var Vaulens beholdning, etter 12 minutter skjøt han i nettveggen.
Det var en fartsfyllt start på kampen. FKH hadde blant annet et par cornere. Kampen stod derfor å vippet da Vaulen tok ledelsen etter 18 minutter. Fredrik Fossmark kastet inn fra venstre. Kevin Hodneland fikk flikket den videre til Bård Ledaal som tverrvendte og dunket den nede til venstre!
Fredrik Fossmark dro seg løs på venstre etter 21 minutter og klemte til. Keeper fikk blokket, men ballen ble slått inn igjen i feltet til Eivind Ovedal som fikk sin heading reddet på strek! Store muligheter!
Bård Ledaal jobbet som vanlig knallhardt, men fikk tilsnakk da han ble litt for ivrig.
FKH 2 hang godt med og hadde et par småskumle skudd over fra utenfor boksen. Andreas Meier Strømme headet også unna på strek etter 27 minutter. I motsatt ende hadde Vaulen et corner, men dommeren blåste av mot Eivind Ovedal som gikk i duell mot keeper.
Kampen roet seg noe nå, men etter 36 minutter skjøt Michael Haukås like over for de blå.
Fredrik Fossmark var så nær å få konvertert etter kross fra Eivind Ovedal etter 37 minutter. Like etter kastet Ovedal langt inn i boksen, ballen gikk via noen oransje før den gled like utenfor lengste stolpe.
Gult kort til Thorvarld Dahle etter 39 minutter for armbruk.
Fredrik Fossmark fyrte avgårde en kanon etter 42 minutter, som keeper flott fikk fistet til corner.
FKH 2 forsvareren tok så i mot en femmeter fra keeper innenfor boksen, linjemann vinket, men dommeren overså det hele. Arnt Ove Ivesdal ville ha inn et ord og fikk tilsnakk.
Lagene gikk til pause på stillingen 1-0, omgangen var svært jevn, men marginene var på Vaulens side.
Alle innbytterne ble bedt om å holde seg varme i pausen, men Vaulen startet uforandret.
Relativt ny situasjon for Vaulen å ligger foran fra start. Dette var vel for tredje gang denne sesongen. De oransje virket ikke helt fokuserte i starten av omgangen. Arnt Ove Ivesdal reddet blant annet på strek før minuttet.
Kevin Hodneland stilte seg foran da FK Haugesund 2 fikk frispark etter 52 minutter. Dermed gult kort og karantene mot Brodd.
Etter en trå start på omgangen fikk Vaulen til litt spill igjen. Etter 57 minutter stusset Eivind Ovedal et Fredrik Fossmark frispark vel utenfor.
Anders Idsø skjøt rett på keeper da han mottok et høyt og vanskelig innlegg fra Ovedal etter timen.
Eivind Ovedal ble så felt på vei igjennom på kanten av boksen, men dommeren lot den passere selv om det virket som et klart frispark.
Fredrik Fossmark sendte avgårde en sprettball som var nær å dabbe inn oppunder tverrleggeren, men keeper fikk bokset til corner etter 62 minutter.
Eivind Ovedal skaffet så Vaulen nytt corner etter 63 minutter. Serven fra Anders Idsø ble halvklarert ut på 20 meter, men Joakim Førlands tunge skudd fra 20 meter gikk i blokken.
Bård Ledaal la førtifem grader tilbake mot Kevin Hodneland som var fri, men ballen kom litt bak han ellers hadde det vært skummelt.
Eivind Ovedal signaliserte at han ville ut og John Sanne kom inn for han etter 69 minutter.
FKH 2 pushet noe voldsomt på nå. Vaulen levde farlig. Etter 75 minutter ble et innlegg et skudd som gikk i stolpen og ut. Skuddet fra returrommet gikk like utenfor!
Thomas Idsø kom inn for målscorer Bård Ledaal som hadde løpt seg tom etter 78 minutter.
Samtidig rokkerte man litt om på laget slik at Fredrik Fossmark gikk frem som spiss.
Kevin Hodneland fikk seg en smell etter 83 minutter og ble liggende før ballen ble spilt ut. Heldigvis reiste han seg igjen og virket okay etter at det hadde sett dramatisk ut.
Fredrik Fossmark ble tilsynelatende snytt for straffe etter 85 minutter, men igjen ville ikke dommeren blåse.
Vaulen doblet etter 86 minutter etter en fin kontring. Ballen ble slått opp på Fredrik Fossmark som var nær å dra seg fri. Isteden stoppet det opp og han fikk lagt ut på høyre til John Sanne, innlegget var det klasse over og på andre stolpe headet Andreas Meier Strømme inn oppunder tverrlegger.
Thomas Idsø fikk gult kort etter 87 minutter i en situasjon vi ikke fikk med oss.
Mirza Krljez kom inn for Joakim Førland etter 89 minutter.
Krljez satte igang John Sanne på høyre, men det susende skuddet strøk utsiden av lengste vinkel.
Fire minutter ble lagt til.
John Sannes innlegg etter 92 minutter gikk på tverrs av mål, både Andreas Meier Strømme og Fredrik Fossmark skjøt i luften da de vel ødela litt for hverandre.
FKH-keeperen klarerte så rett opp og ballen landet på straffemerket. John Sanne fikk tak i ballen på åtte meter og satte den over på en gylden gratissjanse rett før slutt.
Dermed endte det med 2-0 seier til Vaulen. Tre uhyre viktige poeng når man skal telle opp i midten av oktober.

SÅ LYSET: Gjermund Sæbø hadde fått med seg Vegard Ravndal til å være lysmann da intervjuene til TV-stasjonen skulle bli tatt.