12 Brodd 19 -15 19
13 Vaulen 19 -25 17
14 Kopervik 19 -37 9
Nedrykksthrilleren fortsetter
(06.09.15) Vard så ut til å gi Vaulen dødskysset på stillingen 2-0, men gambling på høyt nivå betalte godt. Med stopperen Sveinung Selås på topp hadde man plutselig et oppspillspunkt. Helge Ringdal reduserte på ypperste vis da han dro seg innover og curlet inn via stolperota etter 84 minutter. Så minuttet før full tid var Alexander Surdal Nilsen fox-in-the-box og ga oss 2-2. Faktisk hadde vi sjansen til å ta med oss full pott på tampen.
Nå venter Brodd hjemme kommende fredag. Mer dramatikk skal du lete lenge etter!

Bilder fra kampen finner man her!

VARD HAUGESUND 2
2–2
Marcus Sannes Thormodsen 18 min

Helge Mehammer
58 min

84 min Helge Ringdal

89 min Alexander Surdal Nilsen
6. september – Gymnasbane 5 Tilskuere: 40 – Serie – Dommer: Paulsen (Austrått)

29. Audrius Mirauskas

Fredrik Stray Tjaum og Ole Wick Henriksen var ute med karantene for henholdsvis fem og tre gule kort.
Vaulen (4–2–3–1): Eric Ordaz – Daniel Hadland, Sveinung Selås, Kristian Gaard, Jørgen Helland – Anders Idsø, Henok Daniel Kasahay Ceu Lian Khar, Alexander Surdal Nilsen, Vegard Natland – Mama Hamid Mohammed.
Forblåst og kaldt på det store fotballanlegget i Haugesund.
Vard tok avspark og spilte med sterk medvind i første omgang.
Vaulen var aggresive helt i starten og presset høyt. Man kom til noen adresseløse innlegg fra høyre ved Mohammed og Hadland.
Henok Daniel Kasahay fikk taklet til corner da Helge Mehammer var i scoringsposisjon på 16 meter etter 14 minutter, her var det mye grums av medspillere i forkant.
Vard tok etter hvert mer og mer over da Vaulen ga fra seg ballen for lett og ikke maktet å etablere noe spill. Etter 16 minutter skulle det ha stått 1-0, men Mats Kvalvågnes fikk sin scoring tvilsomt annullert for offside.
Vaulens første avslutning kom etter 18 minutter da Alexander Surdal Nilsen ledet an på en kontring, men keeper fikk gitt til corner.
Vard 2 tok ledelsen etter 18 minutter ved Marcus Sannes Thormodsen som  fikk en enkel jobb i boksen da de oransje ikke kom oppi tidsnok.
Vaulen virket tafatte og det var stort sett Vard nå. Selås hadde en viktig blokkering, før de headet utenfor fra 16 meter.
Kaptein Rune Løvland vektet en nydelig ball inn til Fredrik Deilkås til høyre i feltet, men keeper Eric Ordaz reddet avslutningen fra skrått hold etter 28 minutter.
Nå ble vi rundtspilt og man var heldige som ikke lå under mer. Fredrik Deilkås ble spilt fri i korridoren, men løftet utenfor lengste stolpe etter 34 minutter.
Henok Daniel Kasahays innlegg fra høyre fant Mama-Hamid Mohammed på åtte meter, men han fikk ikke nok trøkk i headingen som gikk inn til keeper.
Fredrik Deilkås tverrvendte så i boks før han skjøt i nettveggen etter 39 minutter. Like etter ruste Ordaz ut og forstyrret slik at det ble utspill da Vard på ny fosset frem.
Mama-Hamid Mohammed dro seg fint løst etter offensivt kast ved hjørneflagget, men innlegget gikk over hele feltet i det 41. minutt.
Vaulenspillerne hang ikke sammen som lag og Vard fikk gjøre som de ville. Ordaz bokset ut en skummel corner etter 43 minutter, før Sveinung Selås fikk unna på bølge to. Fredrik Deilkås følte seg så snytt for straffe, noe han hadde alibi for å hevde.
Det positive til pause var at man kun lå under med en goal.

I medvinden var det et helt annet Vaulen-lag i andre omgang. Vegard Natland leverte et kjemperaid etter 53 minutter, det lave skuddet mot nærmeste ble gitt til corner av keeper.
Så Ceu Lian Khar med kontring på venstre, men markkryperen trillet ufarlig inn til målmannen etter 55 minutter.
Dobbelbytte av Vaulen med Ørjan Bergum og Sander Oaland inn for Henok Daniel Kasahay og Mama-Hamid Mohammed etter 57 minutter. Bergum tok plass på backen, mens Daniel Hadland gikk frem et hakk.
Sveinung Selås' frispark fra midten fikk fart i vinden og keeper måtte oppunder krysset for å fiste unna til corner.
Det var bittert da Vard 2 økte til 2-0 mot spillets gang ved Helge Mehammer etter 58 minutter. Man gikk strake veien frem etter corneren og fikk avsluttet fra høyre i boksen.
Vaulen skal ha for at dem ikke ga opp. Vegard Natland satte fart på venstre, men avslutningen gikk over. Så ble Alexander Surdal Nilsen avvinket for offside etter en frekk utsidepasning fra Anders Idsø.
Ceu Lian Khar ble felt sentralt i banen. Sander Oalands frispark etter 65 minutter gikk halvmeteren utenfor.
Jørgen Helland dro seg så innover i banen etter pass fra Idsø, men skuddet gikk like over tverrleggeren i det 68. minutt.
Vaulen blottla seg noe og Eric Ordaz avverget et tredje baklengs da Kvalvågnes avsluttet en kontring.
Det gikk hett for seg og Vaulen pådro seg gule kort etter 75 og 77 minutter til Jørgen Helland og Daniel Hadland. Mellom korta kom Helge Ringdal inn for Helland.
Thomas Enger Pedersen felte Ceu Lian Khar etter 79 minutter og fikk gult kort. Khar skjøt frisparket vel over.
Stopperen Sveinung Selås hadde nå blitt flyttet frem. Etter 81 minutter slo han en lur ball til Alexander Surdal Nilsen som skar inn i ballretningen og dro ballen forbi keeper, men innlegget foran kasssen var det ingen på.
Etter 84 minutter slo man over på motsatt til Helge Ringdal på det venstre hjørnet av boksen, han trakk seg innover mot midten før han på lekkert vis curlet inn via høyre stolpe fra 20 meter!
Nå tok det helt av og vi slet med å få med å få notert mellom mulighetene. Ørjan Bergum var kanskje nærmest da hans skudd fra høyrehjørnet av femmeteren ble gitt til corner.
Minuttet før full tid utlignet Alexander Surdal Nilsen som ble tappet gjennom på 16 meter, dro seg frem noen meter før han kaldt trillet inn nede til venstre!
Tre minutter ble lagt til. Sveinung Selås og Sander Oaland hadde muligheter til å bli helter på overtid.
Man hadde nok ønsket tre poeng i denne kampen, men stemningen på bussen hjem var god. Isteden for å ligge ni poeng bak Vard er forspranget nå innen rekkevidde med syv kamper igjen å spille.

Bunnlagenes gjenstående program
Vard 2: Åkra (14/09), VIKING 2 (21/09), Stord (27/09), MADLA (04/10), Riska (11/10), KOPERVIK (18/10), Haugesund 2 (24/10).
Brodd: Vaulen (11/09), ÅKRA (17/09), Viking 2 (28/09), STORD (03/10), Madla (08/10), RISKA (15/10), Kopervik (24/10).
Vaulen: BRODD (11/09), Vardeneset (18/09), RANDABERG (25/09, Staal (03/10), OS (09/10), HAUGESUND 2 (19/10), Åkra (24/10).