Meget viktig seier
(06.09.24) Man unngår å bli isolert i bunnen etter at man igjen slår Sandved 2-1. Etter en nervøs start tar man over og leder 2-0 til pause. En litt defensiv inngang til andre omgang, men man forsvarer seg godt. Så prikker Sandved et skudd inn i krysset etter 80 minutter og et nervedrama følger før dommeren blåser av.
2–1
SANDVED
Aleksander Gundersen (str)
39 min

Daniel Aarstad (Moi Sene)
45 min

80 min Håvard Rosseland Vinnes
6. sept – Vaulenbanen Tilsk.: 60 – Serie – Dommer: L Popa (Austrått)

–> 95 minutter

Vaulens eneste seier kom mot nettopp Sandved da vi slo dem 2-1 i vår.
Overgangsfristen for amatører er 10. september. Denne uken har man signert Amar Jazavac fra Hinna og Vegard Eikevik fra Tjensvoll.
Vegard Natland er tilbake fra skade og starter på benken. Mats Selle Hovland er B-lagsspiller, mens Joaquin Bjerkan er juniorspiller.

Vaulen (43–3): David Chokheli Losnegård Ørjan Bergum, Lars Berge, Aleksander Idland, Daniel Olsen – Melvin Lystad, Aleksander Gundersen, John Petter Gilje – Daniel Aarstad, Nicolai Moy Sene, Amar Jazavac.

Første omgang
Mye på spill her og Vaulen virket smånervøse i starten. Sandved trykket på og var skarpere, Vaulen hadde noen viktige klareringer.
Strandguttenes første sjanse kom etter ni minutter da Nicolai Moi Senes kross fra høyre var nær ved å skjeine inn. Keeper bokset ut til Amar Jazavac som bredsidet utenfor i nærheten av krittmerket.
Jazavac viste at han er en goalgettertype og kom nær igjen sekunder etter da han fyrte av et skudd som ble reddet.
Vaulen hadde nå kommet bedre med og med en opplagt Nicolai Moi Sene vant vi utallige cornere.
Øystein Nesse hos Sandved fikk gult kort etter 13 minutter da han hektet Aarstad.
Mange tøffe tak hvor Sandved spilte i et høyt tempo, ofte over evne.
Tjueen minutter nå og Moi Sene slapp ballen videre i boks til Aleksander Gundersen som skjøt i nettveggen.
Midtveis i omgangen ble det innvilget en drikkepause i heten.
Daniel Olsen startet så Moi Sene på løp, man vinner en corner hvor Lars Berge skyter over på bølge to.
Melvin Lystad hadde så kampens største sjanse da han fikk klemt avgårde en suser på en andreball i boks etter et frispark inn i boks, men keeper reddet etter 31 minutter.
Vaulen var skjerpet og vant flere dueller på rad i boks etter et Bergum-kast. Til slutt var det vel Daniel Olsen som fikk til en løs avslutning som spratt like utenfor stolpen.
David Chokheli bokset så et frispark på tverrs av femmeteren før Olsen fikk unna.
Mer Moi Sene da de åpnet seg opp, men innlegget hans stod ikke i stil og gikk mellom to oransje i boks.
Nytt gult kort til Sandved, denne gangen til Marcus Asbjørnsen som tok ned Gundersen.
På restene av frisparket spiller Vaulen en kjapp vegg før Daniel Aarstad går ned i duell med keeper. Straffespark! Usikker på om det var den siste hendelsen som førte til straffen da det var mange ulovligheter i forkant.
Aleksander Gundersen setter straffen sikkert og Vaulen leder etter 39 minutter.
Melvin Lystad felte så like utenfor egen boks og fikk gult kort etter 43 minutter. Frisparket høstet kun ironisk applaus da ballen gikk vel tilside.
Minuttet inn i overtiden dobler Vaulen. Nicolai Moi Sene rundet på venstre etter en kombo med Jazavac, han slår presist 45 ut til Daniel Aarstad. Et merkelig treff for karen fra nedre-Mariero, men kula går i en rar bue inn i målet. Muligens tok ballen via en motspiller?
Tre minutter ble lagt til og Vaulen ledet 2-0.

Andre omgang
Vaulen tok pausen i det fri. Nicolai Moi Sene ble byttet av og satt med en ispose på benken. Inn kom Elias Myklebust Mathiesen. Det betød at Jazavac ble midtspiss.
De oransje var i det kyniske hjørnet i starten av andre omgang og keeper David Chokeli fikk en siste advarsel da han brukte lang tid på en femmeter etter 51 minutters spill.
Vaulen var tålmodige i spillet og hadde rimelig god kontroll. Chokheli holdt et skudd fra Kui etter 57 minutter.
Så en innsvinger av en corner fra Sandved som faktisk gikk i fremste stolpe og ut.
Sandved hadde nå mye ball uten å skape særlig.
Skjæveland buet så heldigvis bort fra keeper da han kom en mot en og Sandved måtte nøye seg med corner.
Serven ble bokset i farlig område før bortelaget satte utenfor.
Sandved hadde en langt mer tallrik benk og hadde nok friskere bein i oppløpet. Vaulen virket slitne og flere tøyde for krampe.
Så debutant inn for debutant da Vegard Eikevik erstattet Jazavac etter 77 minutter.
John Petter Gilje fant så Vegard Eikevik stormende inn i boks, men dommeren blåste av da Eikevik var for hissig på grøten.
Så reduserer Sandved ved Håvard Rosseland Vinnes etter 80 minutter. Det var en pent plassert skudd i venstre kryss fra 22 meter sentralt.
Da var det iallefall nerve nok i kampen!
Aleksander Gundersen fikk krampe og ble erstattet av Vegard Natland etter 85 minutter. Natlands første kamp siden august i fjor!
Sandved kom meget nær etter 86 minutter, men David Chokheli vartet opp med en refleksredning.
Vaulen øynet så et håp på en gunstig dødball, men Melvin Lystad satte frisparket i muren.
Nå var kampen nær et kokepunkt og det gikk hett for seg med mye bjeffing.
Mats Hovland kom inn etter 90 minutter for Mathiesen i et taktisk bytte.
Sandved fortsatte å trykke på og Vaulen var meget dype.
Ny debutant etter 95 minutter da juniorspilleren Joaquin Bjerkan kom inn for Bergum.
Man nærmet seg 96 minutter da dommeren endelig blåste av kampen og da stod jubelen i taket for tre meget viktige poeng.