Løpet kjørt?
(06.10.16) Vaulen kom tilbake etter grusom start, men uavgjort er nok ikke nok. Med en kamp igjen står både Midtbygden og Vaulen på 42 poeng, men målforskjellen til MIL er langt bedre. Eneste håp er at dem går på et bananskall mot bunnlaget Jarl i siste runde.
MIDTBYGDENS IL
1–1
Kjell Harald Dalehaug
10 min

55 min Kristian Gaard (Wick Henriksen)
6. oktober – Tau kunstgress Tilskuere: 100 – Serie – Dommer: M L Stople (Buøy)

18. Erik Aasland

Ingen skader eller karantener hos Vaulen.
Vaulen (4–2–3–1): Eric Ordaz – Ørjan Bergum, Kristian Gaard, Miran Serdarevic, Vegard Natland – Sivert Erland, Olav Hovstad – Ole Wick Henriksen, Alexander Surdal Nilsen, Thomas Monsen Haugland – Tony Tran.
Et uforandra Vaulen slet fra start mot Midtbygden. Allerede etter tre minutter hadde Eirik Jøssang et kanonskudd som Vaulens keeper Eric Ordaz slo via tverrlegger og over.
De oransje fikk til lite og var knapt over midten i starten.
Etter ti minutter tok hjemmelaget ledelsen da et innlegg fra høyre ble headet i høyre vinkel av Kjell Harald Dalehaug. Vakkert og presist, men markeringssvikt når en såpass liten spiller får heade inn i boksen.
MIL hadde også tre halvsjanser i perioden før og etter målet før Vaulen omsider kom til noe etter 14 minutter. Det var et bra angrep hvor Alexander Surdal Nilsens innlegg gikk forbi Sivert Erland som ble dyttet overende, men havnet hos Thomas Monsen Haugland som vridde skuddet over venstre vinkel.
Ny kjempesjanse til vertene etter 16 minutter da et frispark fra Henning Tjøstheim nær ble nådd av en stupende Eirik Jøssang på andre stolpe.
Så bredsidet Jan Erik Brattelid utenfor fra kloss hold etter 19 minutter.
I et forsøk på å få snudd trenden i kampen gjorde man et veldig tidlig bytte da Fredrik Stray Tjaum erstattet Sivert Erland på midten etter 20 minutter.
Tjaum markerte seg ved å få tilsnakk på sin første involvering etter 21 minutter.
MIL fikk så et mål annullert for offside i det 22. minuttet. Vaulen tok kjapt dødballen, Thomas Monsen Haugland fosset ned langs venstresiden av boksen, men fant ingen i midten.
Vaulen levde farlig nå. Keeper Ordaz lå nede og reddet skuddet fra Jøssang, mens Serdarevic reddet på strek etter corner.
Det var dårlig trykk i ballene og dommeren ga instruks om pumpe dem opp snarlig.
Tony Tran var på vei gjennom og ble felt etter 28 minutter, men ingen kort fra dommer Stople som hadde lagt lista høyt.
Det påfølgende frisparket fra Ole Wick Henriksen gikk like over luggen på Alexander Surdal Nilsen og spratt skummelt mot vinkelen, men der var keeper.
Tony Tran fikk så gult kort etter 31 minutter etter å ha vært for tøff i en duell. Hans sjette for sesongen.
Så kom Olav Hovstad nær på et innlegg fra Fredrik Stray Tjaum, men det var ikke over og Tony Trans skudd gikk via en motspiller og like utenfor. Det var sjansen sin etter 32 minutter.
Det hadde vært noe dødt og smånervøst av Vaulen, men opp mot pause bedret det seg noe.
Alexander Surdal Nilsen sendte keeper i revers på en heading, før et tungt skudd av Ole Wick Henriksen fikk en ekkel flakking for keeper.
Temperaturen økte ytterligere da Jan Erik Brattelid kom med to strake bein i leggene på keeper Eric Ordaz i en jevn duell om ballen. Ordaz svarte med å dytte unna Brattelid. Dommeren valgte å ikke gi kort til noen av de involverte.
De grønne og hvite lagde så frispark på siden og her var det nok Fredrik Stray Tjaum som fikk gult kort for en protest.
Frisparket fra Ole Wick Henriksen gikk i retning Kristian Gaard som nesten fikk headet inn etter 41 minutter.
Ny sjanse da et frispark fra dødlinjen ved boksen gikk inn på andre stolpe. Spillerne stod i kø og Thomas Monsen Haugland var vel nærmest i det 43. minutt.
Man kom også til en skummel corner før det ble blåst for pause minuttet på overtid med 1-0 fordel hjemmelaget.

Etter at MIL startet med et skudd fra skrå vinkel som ble reddet, svarte Vaulen ved Ørjan Bergum som avleverte et overraskende skudd like utenfor etter 48 minutter.
Det ble så et langt avbrudd i spillet grunnet en skade på Stian Nag.
Vaulen fikk frispark på venstre etter 55 minutter. Ole Wick Henriksen slo inn til Kristian Gaard som headet inn 1-1 fra kort hold.
Målet boostet Vaulen og like etter sendte Ole Wick Henriksen avgårde et langskudd som en kravlende keeper ga retur på. Thomas Monsen Haugland jagde opp ballen, men måtte løpe vekk fra målet samtidig slik at keeper rakk å skjære av vinkelen.
Jan Erik Brattelid kom så riktig nær for MIL da han etter 59 minutter skar innover, keeper Ordaz var kjapt nede og slo vekk.
Opp mot 70 minutter hadde MIL en god periode. Blant annet hadde Simon Bjørheim en heading etter frispark, men heldigvis gikk ballen rett på keeper.
Vaulen hadde vært tamme før man viste gode takter på restene av et offensivt frispark etter 74 minutter.
Etter 78 minutter øynet man sjansen på en corner, men denne gangen var avleveringen fra Ole Wick Henriksen for dårlig.
Vegard Natland satte så flott i gang Fredrik Stray Tjaum på venstre ettter 81 minutter, men det var ingen som fylte opp i boksen på innlegget!
Mer muskler inn for Vaulen etter 82 minutter da Daniel Vatland og Audrius Mirauskas kom inn for Olav Hovstad og Tony Tran. Vatland gikk inn som stopper slik at Gaard og Mirauskas dannet nytt spisspar.
Vaulens beste sjanse kom etter 84 minutter da Thomas Monsen Hauglands flate legg mirakuløst gikk forbi Alexander Surdal Nilsen på andre stolpe. Han rakk vel bare ikke å stokke beina der på kort hold?
Miran Serdarevic fikk så gult kort etter 88 minutter da han lagde farlig frispark på 17 meter sentralt. Heldigvis gikk Dalehaugs frispark i muren.
Minuttet på overtid ble et langt frispark stusset videre av Kristian Gaard til Thomas Monsen Haugland, men headingen gikk over mål.
På tampen ble det mye tull. MIL dro ut tida og Vaulen ble mer og mer utålmodige.
Tre minutter på overtid fikk Fredrik Stray Tjaum sitt andre gule og dermed utvisning.
Fire minutter ble lagt til, men man maktet ikke å få til et vinnermål.