Sterkt borteresultat
(08.04.17) Vaulen spiller en smart første omgang og slipper vel ikke Kopervik til en eneste sjanse. Alexander Surdal Nilsen ordnet oss straffe midtveis i omgangen og Fredrik Stray Tjaum ordnet 1-0 som stod til pause.
I andre omgang blir spillerne slitne og det åpner seg mer opp. KIL utligner da også til 1-1 ved Ernest Hubert Rzepecki etter knappe timen.
Siste halvtimen presser Kopervik, mens Vaulen kontrer. Man har da også sjanser til å stjele det hele både ved Lie og Tjaum. Så på overtid gir keeper retur på Wick Henriksens frispark og Natland skyter over!

KOPERVIK
1–1

20 min
Fredrik Stray Tjaum (str.)
Ernest Hubert Rzepecki 59 min

8. april – Åsebøen Tilskuere: 130 – Serie – Dommer: E Dalaker (Ferkingstad)

2. Anders Mæhle

Endre Lien, Olav Hovstad og Lars Skjelbred Nygård var på påskeferie, mens Audrius Mirauskas var hjemme i Litauen. Jørgen Helland jobbet. Kristian Gaard og Anders Dale var fremdeles skadd.
Positive nyheter var at Espen Sivertsen og Sivert Erland var klare igjen etter skader og sykdom, mens Daniel Vatland gikk inn i troppen etter jobbing sist.
Vaulen (4–4–1–1): Eric Ordaz – Ørjan Bergum, Daniel Vatland, Fredrik Stray Tjaum, John Herman Ås Ole Wick Henriksen, Erik Holst Aasland, Alexander Surdal Nilsen, Vegard Natland Sivert Erland  Daniel Lie.
Vaulen med syv forfall, samt tre slitne russ på benken.
Man gjorde en liten taktisk justering da Sivert Erland lå som frimerke på deres playmaker Son Van Vo.
Keeper Eric Ordaz hadde glemt keeperdrakten og fikk låne en drakt av Kopervik med deres logo og fjorårsreklame!
Banen var bra til april måned, men Vaulen hadde bestemt seg for å spille enkelt på egen banehalvdel. Dermed slo man mer langt enn normalt.
I starten lå Vaulen kompakt mellom leddene og Kopervik maktet ikke å skape noe.
Ole Wick Henriksen ble felt etter 19 minutter ute på høyrekanten.
Han løftet selv frem frisparket opp i korridoren til Alexander Surdal Nilsen som skar inn i boksen og ble felt.
Straffespark!
Vår spillende trener Fredrik Stray Tjaum tok den selv. Keeper fikk fingertuppene på ballen, men den snek seg inn i kroken. Målet virket å ha gitt Vaulen en boost, blant annet var vi farlig frempå etter en corner. Så kom Ørjan Bergum på en sugende overlapp, hans skudd nede mot lengste hjørne ble reddet mesterlig av keeper i det 24. minutt.
Alexander Surdal Nilsen klemte så til på restene av en corner etter halvtimen, men en utespiller blokket skuddet på fem meter.
Det nærmeste KIL var i første omgang var etter et frispark. Vaulen felte i farlig terreng på vår venstre kant av boksen. Frisparket ble curlet mot nærmeste kryss, men gikk såpass i slow motion at keeper Eric Ordaz stod og ventet i hjørnet.
Kopervik-treneren Ståle Hetland var pisseforbanna og hevdet at moren sin skjøt hardere.¨
Vegard Natland fikk så dagens første smell i hodet. Keeper gikk ut i duell på et frispark i boksen og traff vår venstrekant som ble liggende. Dommeren tillot Kopervik å kontre tross hodeskade, men heldigvis endte det kun med et løst innlegg.
En råsterk omgang av Vaulen som hadde forsvart seg godt. Alexander Surdal Nilsen var banens gigant da han lå og kontrollerte kampen fra midten.
Vaulen måtte foreta et tidlig bytte i andre omgang da Daniel Vatland pådro seg en lyskestrekk.
Miran Serdarevic fikk ikke tid til å varme opp før han kom inn etter 51 minutter.
Strandguttene kunne ha punktert kampen i denne fasen ettersom KIL etterlot større rom.
Etter 54 minutter ble det spilt på Sivert Erland i boksen, men han fikk en litt for lang touch. Ørjan Bergum fanget opp ballen ute til høyre og gikk over ende i boksen, men man fikk ikke nytt straffe.
Flere tendenser med nesten sjanser fulgte, blant annet var Erik Holst Aasland nær ved å tre Ørjan Bergum igjennom på helt fritt leide.
Typisk så utligner Kopervik etter denne gode perioden. Dem kom til tre trekk i boksen før Ernest Hubert Rzepecki skled ballen inn fra kort hold.
Flott spill, selv om Vaulen vel skal være lengre oppi situasjonene der?
To kjappe cornere for Vaulen fulgte, her var Miran Serdarevic nær på den første.
Så tok Kopervik gradvis mer og mer over. Den tunge banen hadde startet å suge krefter og strandguttene var ikke like flinke å følge alle løpene.
De største sjansene for KIL uteble riktig nok. Vi noterte kun en heading vel utenfor etter en corner i det 68. minutt.
Vegard Natland ble så taklet i boksen, men han fikk verken straffe eller corner til sin store fortvilelse.
Espen Sivertsen og Andreas Jonassen ble samtidig sendt i oppvarming. Både Ole Wick Henriksen og Sivert Erland virket helt utslitte.
Et innlegg fra hjemmelaget spratt så skummelt over Vaulens høyreback Ørjan Bergum. Ernest Hubert Rzepecki fikk dra seg inn sentralt, men keeper Eric Ordaz reddet den svake avslutningen.
Vaulen var på gyngende grunn og KIL fikk blant annet et mål annullert for offside.
Friske bein inn for Vaulen da Andreas Jonassen erstattet Sivert Erland etter 74 minutter.
Tre minutter senere kom Espen Sivertsen inn for Ole Wick Henriksen.

Nå var det mange harde tak ut på banen og man kom opp i situasjonene litt senere enn i starten.
Et flott dribleraid av Espen Sivertsen som etter en overstegsfinte la 45 tilbake til Andreas Jonassen. Skuddet spratt en liten halvmeter utenfor høyre stolpe etter 84 minutter.
Så en gedigen sjanse til Vaulens Daniel Lie som brant av i boksen, keeper var flott nede å reddet etter 86 minutter.
Kopervik gikk rett opp og kunne ha tatt ledelsen da et høyt buet skudd gikk over keeper og dalte ned i stolperoten. Ballen gikk på tverrs av mål og videre ut i spill til hjemmepublikummets store fortvilelse.
Etter 89 minutter fikk Vaulen to cornere, på den første kom vi svært nær da Fredrik Stray Tjaum var nær ved å heade inn.

Skummelt igjen for Kopervik da vår bakerste mann Eric Ordaz skled, men igjen var det offside.
Fem minutter ble lagt til.
Vegard Naltand la så flott inn etter 92 minutter, men Espen Sivertsen fikk ikke ladd kanonen.
Alexander Surdal Nilsen ble så felt på 20 meter sentralt i banen.
Vi foretar et spesielt bytte da vår frisparkekspert, Ole Wick Henriksen, blir byttet innpå igjen.
Skuddet tok via en motspiller og keeper ga en farlig retur. Vegard Natland kastet seg frem, men skuddet gikk over!