Snøballkamp
(14.03.23) Nær parodien da cupmøtet mot Hjelmeland ble spilt i 5 cm snø.
Hjemmelaget tok ledelsen på straffen før kampen. I et voldsomt snødrev sliter Vaulen med å få til noe spill.
I andre omgang styrer man mer og etter at man utligner har ikke Hjelmeland noe å svare med. Dermed sikret man kamp mot Austrått i 2. runde.

HJELMELAND
13
Marius Loktu (straffe)
0 min

56 min Vegard Natland (Idland)

65 min Aleksander Gundersen (Natland)

78 min Morten Fløtre Solheim
14. mars – Hjelmeland KG – Tilsk: 30 – Rogalandscup – Dommer: PI Wolski (Hinna)

10. Aleksander Gundersen 99

5. Eriel Pires Antonio <– 65 minutter (–> 87 min)

Forhåndsomtale
Nesten tre uker siden forrige kamp, men det skal ennå være en del sykdom som går i troppen. Edvardas Kupsys, Aleksander Gundersen (94), Ørjan Bergum og Mads Jacobsen Mørland er ikke friske nok til å være med her.
I tillegg er Erik Vogel ute med en skade i foten. Vi forstår at Amund Belaska heller ikke blir med grunnet sin hamstringskade, men han trente igjen på mandag.
Gode nyheter er at Bendik Aarstad nå er tilbake i full trening. Han gjennomførte mandagens økt med full intensitet.
Man jobber fremdeles med å hente inn nye spillere før seriestart og på mandag hadde man en ønsket spiller innom for første gang.
Man stiller med et blandet A- og B-lag i Rogalandscupen. Eirik Reiestad var ønsket med her, men står over da han nettopp er tilbake fra sykdom. Espen Knudsen fikk heller ikke kabalen til å gå opp. Samtidig sliter Magnus Torgersen med lysken.
Simon Sakkestad skulle egentlig ha startet kampen, men måtte kaste inn håndkleet og ta seg av ungene da madammen måtte jobbe overtid.
Dermed får man med tre rene B-spillere i Eirik Moen, Magnus Kartevold og Morten Fløtre Solheim.
Vaulen hadde jo en episk seier i forrige runde da man snudde 0-3 til 4-3 seier mot Bogafjell.
Blir det like spennende i kveld?
Vaulen (43–3): Trym Landråk Gjerstad – Magnus Kartevold, Aleksander Idland, Theodor Haugen, Vegard Natland – Anders Polland Vik, Eirik Moen, John Petter Gilje – Aleksander Gundersen, Eriel Pires Antonio, Nicolai Moi Sene.
Et lett melisdryss over Hjelmeland KG da man ankom arenaen i bilkortesje. Under oppvarmingen startet det å lave ned og man spurte seg om dette kunne gjennomføres. Ironisk nok ble denne kampen utsatt uken før grunnet snø, men det virket ikke som om dommeren var spesielt giret på å dra hjem tidlig etter en slik lang kjøretur.
Marius Loktu scoret på den tildelte straffen før avspark.
Vaulen i en ren 4-3-3 hvor Eirik Moen var dybdeholder på midten. Han hadde vært syk og skulle spille så lenge han orket.
Snøen var nå såpass tett og spillerne slet med å fote seg. Verst var det når man spurtet mot linja og skulle stoppe ute på asfalten. Her var det flere som hadde noen stygge fall.
Å brodere seg gjennom et lavtliggende Hjelmeland på dette føret virket vanskelig og man ville nok være avhengig av noen tilfeldigheter. Etter ni minutter fikk man riktignok tuppet ballen ut til Nicolai Moi Sene på venstre, men skuddet gikk vel over.
Hjelmeland hadde en sjanse da et skudd gikk i nettveggen fra skrå vinkel etter kvarteret. For Vaulen klarte Aleksander Gundersen å kontrollere ballen i boksen, men keeper fanget lett hys på skuddet som gikk for midt på etter 19 minutter.
Vaulen trodde dem hadde utlignet etter 20 minutter ved Vegard Natland, men dommeren blåste av for offside.
Nå var det lettere parodisk her med omlag 5 centimeter snø. To hjelmelandsbuer måket frem linjene underveis i kampen og var faktisk innpå banen mens spillet pågikk!
Det var ikke allverdens man produserte de ti neste minuttene.
Så etter 31 minutter var det nokstavlig talt snø på John Petter Giljes innlegg.
Vegard Natland løftet så inn fra venstre etter 35 minutter. Anders Polland Vik fikk til et hodestøt, ballen var på vei utenfor, men Eriel Pires Antonio kastet seg etter ballen og var nær ved å få sklidd inn.
Magnus Kartevold signerte så til benken at han hadde en føling i hamstringen.
Vegard Natland ville så ha straffespark etter 40 minutter, men hadde ikke medhold hos dommeren. I denne perioden hadde man også et par cornere.
Even Kvame kom inn for Magnus Kartevold etter 42 minutter.
Vegard Natland hadde så et skudd fra 25 meter etter 44 minutter som keeper ga en skummel retur på, men en Hjelmelandsspiller i hvit kamuflasjedrakt rakk frem med en befriende tå før Pires Antonio.
Dermed lå man under til pause. Vaulen hadde hatt mye ball, men slitt med å produsere allverdens under ekstreme forhold.
Før andre omgang lettet det noe. Noe som ga bedre sikt. Man droppet et planlagt keeperbytte da Jack Aguera var fornøyd med å være nødreserve som utespiller.
Anders Polland Vik satte tonen og hadde et skudd utenfor venstre stolpe etter 50 minutter. Bedre fra Vaulen dette og John Petter Gilje hadde også en avslutning en liten meter tilside fra stolpen etter 53 minutter.
Så skulle man omsider utligne etter 56 minutter. Aleksander Idland løftet inn i boks. Ballen spratt ut til venstre hvor Vegard Natland kom snikende. Skuddet hans gikk bort mot lengste og selv om en Hjelmelandsspiller fikk klarert var ballen over streken, noe dommeren var enig med oss i.
Audrius Mirauskas kom inn for Nicolai Moi Sene etter 56 minutter. Med tanksenteren på banen klarte man å binde opp enda mer og man skulle dominere resten av kampen.
Man pushet på og Audrius Mirauskas fikk headet en corner som dessverre landet oppå nettaket etter 63 minutter.
John Petter Gilje slo så en lur ball mellom stopper og back etter 65 minutter. Vegard Natland kom til hjørnet av femmeteren og slo flatt inn. Her kom en sklidene Aleksander Gundersen til på andre stolpe og dermed 1-2.
Eriel Pires Antonio ville fortsette og var misfornøyd med å bli tatt av etter 65 minutter. Inn på banen kom joker Morten Fløtre Solheim.
Spillerne anstrengte nok beina mye her med muskler man sjelden bruker. Eirik Moen gikk da også ned med krampe etter 70 minutter.
Vegard Natland prøvde venstrelabben igjen etter 73 minutter. En stivfrossen keeper ga retur som Morten Fløtre Solheim var nær ved å jage inn.
Herlig dragning av Audrius Mirauskas etter 75 minutter. Han skar inn fra hjørnet av boks og ble måket ned. Dommeren var ikke enig denne gangen heller.
1-3 var av det noe tilfeldige slaget. John Petter Gilje slo et frispark fra dypet. En Hjelmeland-forsvarer headet ballen bakover til Morten Fløtre Solheim som satte sikkert etter 78 minutter.
Audrius Mirauskas bredte så spillet ut til Even Kvame etter 85 minutter. Aleksander Gundersen var nær ved å komme til med en styring i boksen, men intet hell for toppscoreren ved denne anledningen.
Even Kvame hadde så et fint skudd som ble reddet til corner etter 86 minutter. Audrius Mirauskas var frempå igjen like etter, men det ble blåst for offside.
Eriel Pires Antonio kom så inn for Eirik Moen tre minutter før full tid.
Etter to minutter med tilleggstid var seieren i boks. En kamp som nok vil bli husket for de ville forholdene. Vi har vært med på snøkamper før, men dette var den desidert drøyeste opplevelsen vi har vært med på. Spillerne var allikevel fornøyde med å slippe å dra inn her en gang til.