Sjeldent har en målløs kamp smakt bedre
(09.05.15) Den vonde rekken er brutt for Vaulen etter fire strake tap. Innsatsen var på topp og med litt hell kunne man fått med seg mer fra Åsebøen.
Det var kanskje litt ironisk at kampen endte 0-0 da lagene var de to som hadde sluppet inn flest mål i serien.

KOPERVIK
0–0
9. mai – Åsebøen Tilskuere: 135 – Serie – Dommer: Ivan Djuric (Hana)

24. Helge Ringdal

Marius Fossmark, Thomas Monsen Haugland, Jørgen Helland, Daniel Hadland, Emir Hopovac og Anders Idsø stod over.
Vaulen (4–2–3–1): Eric Ordaz – Jimmy Jonevret, Fredrik Stray Tjaum, Erlend Mohus, Vegard Natland – Ingvald Sandvik Halgunset, Ceu Lian Khar – Ole Wick Henriksen, Harald Eidhamar, Ørjan Bergum Lennox Kanu.
Seriestarten med fire strake tap hadde gått inn på spillerne som virkelig ønsket å slå tilbake med høy innsats borte mot Kopervik.
Bo Andersen overrasket med å sette Ceu Lian Khar som defensiv midtbane, noe han skulle løse utmerket.
Eller er det mye skader hos Vaulen, dermed kun to utespillere på benken hvorav en var halvskadd og en fylte 16 år forrige helg!
Åsebøen er et flott og ærverdig anlegg, men gressmatten var noe slitt og det var vanskelig å få til den beste presisjonen.
Kopervik startet kampen best og kunne tatt ledelsen etter to minutter da Lars Eirik Austevik headet meteren utenfor venstre stolpe.
Vaulen slet med å etablere spill og lå stort sett på egen banehalvdel.
Første tilløp fra Vaulen kom etter fem minutter da man vant en corner. Ole Wick Henriksen slo inn, keeperen bokset ballen ut mot hjørnet av boksen hvor samme mann dro av på direkten bare for å se ballen suse mot parkeringsplassen.
Koperviks Jan Inge Haringstad hadde stort sett regien for det meste. Etter ti minutter klemte han av en suser som gikk vel utenfor. Like etter ble Glenn Helge Thomsen korrekt vinket av for offside, men keeper Eric Ordaz reddet skuddet mesterlig med en benparade.
KILs kontring etter 12 minutter var skummel. Jan Inge Haringstad slo hardt inn fra skrå vinkel og ballen gikk via Erlend Mohus til corner. Kopervik hadde faktisk tre strake cornere ut av denne situasjonen og ni totalt på 35 minutter!
Fortsatt overtak til Kopervik i spill, men Vaulen kunne ha tatt ledelsen etter 17 minutter da Harald Eidhamar slo en godt vektet stikker til Ole Wick Henriksen. Han skjøt ukontrollert i steget. Banen får nok ta sin del av skylden for at skuddet dermed endte utenfor.
Harald Eidhamar skaffet Vaulen corner etter 23 minutter. Ole Wick Henriksen slo inn fra venstre, Fredrik Stray Tjaum raget høyest, men måtte se ballen slide like utenfor høyre vinkel.
Etter bra spill av Vaulen ble Lennox Kanu felt på 16 meterstreken i det 28. minutt. Ole Wick Henriksen og Jimmy Jonevret stod ovenfor ballen fra det lovende holdet. Det ble Jimmy Jonevret som skjøt, men han fikk den dessverre ikke over muren. Samme mann mottok returen, men skjøt utenfor.
Ingvald Sandvik Halgunset lagde så frispark på 24 meter. Jan Inge Haringstads forsøk var ekkelt da ballen stusset like foran mål på den glatte banen, men keeper Eric Ordaz fikk fingertuppene på ballen og fikk gitt til corner.
På restene av den påfølgende corneren vartet Ordaz igjen opp med en benparade, men igjen hadde linjemann vinket for offside.
Harald Eidhamar slo så frem på en offsideplassert Lennox Kanu, headingen gikk uansett i bue like over mål.
Det var en knokkelkamp av de sjeldne med lite finfotball, men nå åpnet det seg mer opp da Vaulen hadde kommet mer inn i kampen.
Kanu hadde kanskje dagens prestasjon da det virket som han hadde en magnet gjemt i skoen på medtaket på femtimeterspasningen fra Ingvald Halgunset. Dessverre gikk han seg fast mot alle oppasserne i det 37. minutt.
Så kampens underligste situasjon. Jimmy Jonevret skulle skjerme ballen ut, men den stoppet på streken. Dommertrioen sa at den ikke var ute, så Jimmy spilte ballen inn til keeper Ordaz da plutselig dommeren fikk det for seg at Kopervik skulle få corner. Den forstod vi lite av.
Gratiscorneren kunne faktisk ha gitt hjemmelaget ledelsen. Ballen ble slått ut til Helge Nordal og Eric Ordaz vartet opp med en kjemperedning i det 41. minutt. Den så publikum inne da det startet på jubelen!
Opp mot pause var Vaulen gode. Etter 44 minutter bet man seg fast. Ole Wick Henriksen fikk frispark på 35 meter og skulle selv ta den. Skuddet hadde fin retning, men tok i en hvit og gikk ut til et resultatløst corner.
Vaulen pushet på ut i tilleggstiden og Ole Wick Henriksen rev seg i håret da han skjøt i nettveggen like før dommeren blåste av for pause på stillingen 0-0.

Ingen endringer i pausen.
Andre omgangen skulle bli Vaulens beste denne sesongen. Man fikk spillet mer til å gli og bukket ikke under slik man har gjort i tidligere kamper.
Vegard Natlands innkast falt flott for Lennox Kanu som skjøt på volley etter 48 minutter. Keeper måtte virkelig strekke seg på den.
Ole Wick Henriksen fikk så seg en skikkelig smell og ble liggende en stund, men skulle løpe det av seg.
Hårene reiste seg for Vaulen-supporterne etter 54 minutter da Ørjan Bergum var på vei igjennom alene, men en våken keeper ruset ut og fikk klarert akkurat i tide!
Temperaturen økte og Helge Einarsen hos Kopervik kom i dommerens bok etter 57 minutter da han noe unødvendig skjøt etter dommeren hadde blåst.
To minutter senere fikk Jan Inge Haringstad gult kort da han prøvde å filme til seg straffespark. Han svarte med å dytte Fredrik Stray Tjaum, men fikk kun tilsnakk for den ellers måtte KIL ha avsluttet med ti mann.
Eric Ordaz fikk så bokset ut et frispark for Vaulen før Hieu Van Le fikk Koperviks tredje gule på seks minutter!
Ørjan Bergum var den eneste oransje som kom i dommerens bok, det skjedde etter 65 minutter.
Et corner fra Ole Wick Henriksen etter 67 minutter ble så headet inn til keeper. Før to nestensjansen for Vaulen. Først et innlegg fra høyre som ble avskåret akkurat før en fri Lennox Kanu kunne headet ballen i mål. Deretter store rom, men svak pasning mot en helt fri Ole Wick Henriksen på høyre. Kopervik kontret så og Vegard Natland ryddet flott opp i det 70. minutt.
Ørjan Bergum kunne ha blitt helten etter 80 minutter da han skjøt direkte etter et kast på venstre, men skuddet gikk i bue inn til keeper.
Lennox Kanu ble så nektet av keeper på Ole Wick Henriksens ball i det 84. minutt. Kanu var også nær på returen som ble gitt til corner.
Kanu kom så til et bra skudd på corneren og Ørjan Bergum fikk det nesten til på returen før Ingvald Sandvik Halgunset skjøt i blokken. For noen sjanser for Vaulen som kunne ha fått sin aller første seier på Åsebøen.
Etter 86 minutter kom Vaulens eneste bytte da Audrius Mirauskas kom inn for Ørjan Bergum.
To minutter senere satte hjemmelaget inn Ernest H. Rzepecki for Håkon Sverdrupsen.
Glenn Helge Thomsen fikk så gult for Kopervik da han var for røff mot Audrius Mirauskas i det 89. minutt.
Ole Wick Henriksens frispark etter 90 minutter havnet hos Lennox Kanu, men vinkelen ble for skrå og skuddet gikk over.
To minutter på overtid skjøt nærmest Audrius Mirauskas et innlegg fra venstre. Ceu Lian Khar stod og ventet på lengste, men fikk ikke sklidd ballen i mål.
Det endte med Bo Andersens første 0-0 kamp. Ja, faktisk var det over to år siden vi spilte 0-0 sist.