Var bedre trent
(09.09.16) Vaulen med viktig seier i kampen om å overleve serieomleggingen.
Etter en jevn første omgang hvor det stod 1-1 så man at Vaulen hadde mer løpskraft i andre omgang og man dro i fra til 3-1.
Forus hadde dog en bra sluttspurt hvor Eric Ordaz måtte ned og redde flere ganger.
3–1
FORUS & GAUSEL

5 min
Kenneth Nicolaisen
Olav Hovstad (Monsen)
17 min
Vegard Natland (Monsen)
46 min
Kristian Gaard (Monsen)
63 min
9. september – Vaulenbanen Tilskuere: 55 – Serie – Dommer: M Stople (Buøy)

12. Sander Thaule

Daniel Vatland, Anders Dale og Tony Tran var suspendert. Alexander Surdal Nilsen var bortreist. Ole Wick Henriksen skadet fotbladet på tirsdagens trening og var nødreserve. Gunnar Skålheim fikk føling med en skade i låret på torsdagens trening og man tok ingen sjanser.
Gode nyheter var at Audrius Mirauskas endelig var tilbake etter skade.
Vaulen (4–2–3–1): Ordaz Bergum, Gaard, Serdarevic, Ås Erland, Hovstad Aasland, Monsen, Natland Sivertsen.
Med alle forfallene startet Vaulen kampen med fire av 98-modellene fra egne rekker.
Selv om halve laget var tenåringer gikk man respektløst til verks. Thomas Monsen hadde blant annet et frispark tett oppunder tverrleggeren som keeper måtte fiste over i det tredje minuttet.
Forus & Gausel tok så ledelsen noe mot spillets gang da et legg fra venstre ble headet inn borte ved høyre stolpe ved Kenneth Nicolaisen etter fem minutter.
Målet ga gjestene et overtak som varte til Vaulen utlignet etter 17 minutter.
Thomas Monsen Haugland kjempet til seg ballen fra backen på hjørnet av femmeteren. Han la ut 45 og forbi Vegard Natland i god posisjon, isteden trillet ballen ut til Olav Hovstad som fra 16 meter dunket ballen oppe i venstre kryss!
Forus & Gausel var hele tiden skumle på sine lange innkast som igjen ga en del cornere.
Vaulen slet med å holde ballen over lengre perioder og virket stresset. Det meste offensivt hos Vaulen var basert rundt Thomas Monsen Haugland, som blant annet hadde et skudd i steget etter halvtimen som keeper måtte ned på.
Vegard Natland hadde så kun keeper igjen da han ble frispilt av Monsen, men ble nektet av en beinparade fra keeper.
Litt dødt opp mot pause. Erik Aasland ble tvilsomt avblåst for offside på vei igjennom etter 40 minutter ellers var det lite å skrive hjem om.
Pangstart for Vaulen etter pause da man kjapt tok ledelsen. Thomas Monsen Haugland la flatt inn i boksen til Vegard Natland som la til rette før han plasserte nede i kroken til 2-1! En goalgetterscoring for spilleren som ikke hadde scoret i serien på sine tre sesonger i Vaulen!
Målet boostet Vaulen som kom til en del gode innlegg og cornere. Etter 56 minutter sendte Olav Hovstad avgårde et overraskende skudd hvor keeper vartet opp med en fantomredning hvor han snudde seg som en tetrisblokk i lufta.
Etter småsjanser til Serdarevic og Monsen kom så Erik Aasland på skuddhold, men han løftet skudd over lengste kryss etter 58 minutter.
Ørjan Bergum fosset så frem til 16 meter og fant Thomas Monsen Haugland på vei igjennom, men et strømpeskudd utenfor ødela for en stor sjanse etter 61 minutter.
Flott kombinasjoner mellom Erik Aasland og Espen Sivertsen ga Vaulen corner etter 63 minutter. Thomas Monsen Haugland slo inn foran mål hvor Kristian Gaard steg til værs og headet inn nådestøtet!
Kanonade for Vaulen fulgte etter 65 minutter hvor blant annet Olav Hovstad fikk to skudd stoppet, først av keeper og så i blokken.
Forus & Gausel-stopperen sendte et kort tilbakespill til en utrusende keeper som fomlet det til etter 72 minutter. Plutselig var Espen Sivertsen nær å få satt i åpent mål, men de hvite og blå jobbet opp situasjonen.
Vaulen hadde vært gode og løpt Forus & Gausel i senk før de hvite og blå plutselig kom til liv igjen det siste kvarteret. Da er det godt å ha en god keeper i Eric Ordaz. Han hadde en dobbelredning etter en corner i det 76. minutt og like etter var man heldige da motspiller ikke fikk ladd kanonen fra kort hold.
Så ofret Ordaz og Gaard seg i det som så ut som et sikkert mål, de fikk blokket på mirakuløst vis før de begge lå strødd med vridninger i de gamle kroppene.
Thomas Monsen Haugland satte så like utenfor etter fint forarbeid av Sivertsen og Natland, før Espen Sivertsen kom alene gjennom bare for å se at keeper reddet etter 81 minutter.
Dobbelbytte av Vaulen etter 82 minutter da comeback kid Audrius Mirauskas og Andreas Jonassen erstattet Sivertsen og Aasland.
Forus & Gausel kom nærmere og nærmere, men Vaulen slet som galne og ofret alt av kroppsdeler som da Kristian Gaard blokket et knallhardt innlegg med nesen. Den hørtes vond ut fra andre siden av banen.
Anders Mæhle kom inn for John Herman Ås på overtid.
På overtid hadde Forus & Gausel både to cornere og et kjapt skudd i boksen som Eric Ordaz reddet med beina i det 94. minutt.
Man holdt unna og kan ta helg med 3-1 seier.