Holdt ikke inn
(09.10.15) Et skadepreget Vaulen med ti spillere ute var nær å ruinere oddsspillere i det ganske land. Man holdt nemlig 1-0 ledelsen som Anders Idsø ga oss like før pause helt frem til det 86. minutt.
Os' snuoperasjon var total tre minutter på overtid på kampens siste spark.
1–2
OS TURN
Anders Idsø (Wick Henriksen)
41 min

86 min
Marius Mikkelsen

93 min
Stian Lunde
9. oktober – Vaulenbanen Tilskuere: 60 – Serie – Dommer: OP Grindheim (Haugar)

1. Eric Ordaz

Alexander Surdal Nilsen (2 kamper) og Sveinung Selås (1 kamp) stod over med suspensjon. Kristian Gaard, Daniel Hadland, Henok Daniel Kasahay, Fredrik Stray Tjaum, Andreas Jonassen, Sander Oaland, Helge Ringdal og Audrius Mirauskas var ute med skade.
Inge Moy, Thomas Idsø og Lars Skjelbred Nygård hjalp til fra B-, C- og JR-lag.
Vaulen (4–2–3–1): Sander Thaule – Ørjan Bergum, Anders Idsø, Jørgen Helland,  John Herman Ås – Stian Ohm Netland, Thomas Idsø – Ole Wick Henriksen, Ceu Lian Khar, Vegard Natland – Mama-Hamid Mohammed.
Keeper Sander Thaule fikk sin debut i 3. divisjon etter to sesonger i klubben. Ellers så gikk "pensjonerte" Thomas Idsø rett inn på laget grunnet de ti forfallene.
I sommer lå Os under streken, men etter heftig importering har Hassan El-Fakiris lag kanskje vært høstens sterkeste. Det var derfor mange som hadde satt sparepengene sine på en sikker B før kampen.
Ole Wick Henriksen kom frem på høyre etter få sekunder, han slo flatt på tverrs mot Ceu Lian Khar, men keeper ruste ut og fanget foran beina på den lille teknikeren.
Os var dog det klart beste laget. Balltempoet var klart høyere og Vaulen slet med å holde tritt, men den bakre firer var god.
Etter fire minutter kom Os svært nær etter en corner. Stian Lunde skjøt i blokken fra ti meter før Adrian Valle skjøt returen like utenfor.
Fabian Bødtker skjøt så svært overraskende fra skrå vinkel ute til venstre, men keeper Sander Thaule reagerte lynraskt mot eget mål og fikk slått ut til corner.

I korte glimt viste Vaulen seg frem. John Herman Ås slo hardt inn etter 12 minutter, men på andre stolpe måtte Ole Wick Henriksens rygge litt slik at han ikke fikk kraft i headingen som gitt utenfor.
Både Håkon og Sander Kvittingen hos Os hadde skuddforsøk mot en stødig Sander Thaule som enten reddet eller så forsøkene gå utenfor.
Tjuefem minutter hadde gått da Mama-Hamid Mohammed headet via en gultrøye til corner. Ole Wick Henriksen fant Jørgen Helland på serven, men ballen skled av hodet.
Os' Rafael Villen Villen skjøt så et frispark fra 23 meter i nettveggen etter 33 minutter. Det var nærme og nye sjanser fulgte som da Ørjan Bergum fikk inn en viktig blokkering da Fabian Bødtker kom på skuddhold i boks.
Noe av fresen hadde gått ut av Os da Vaulens Vegard Natland fikk frispark ute til venstre for boks. Ole Wick Henriksen slo presist inn foran mål hvor Anders Idsø fra fem meter headet over keeper og inn til 1-0 etter 41 minutter!
Dødelig effektive - det var vel vårt første forsøk mellom stengene?
Stillingen holdt seg ut og man gikk til pause på stillingen 1-0.

Os hadde vært det beste laget, men innsatsen til Vaulen var upåklagelig. Ingen endringer ble gjort i pausen.
Vaulen kunne ha økt etter sekunder i andre omgang da et presist corner fra Ole Wick Henriksen fant hodet til Mama-Hamid Mohammed, headingen gikk inn til keeper.
Deretter var det John Herman Ås som slo en fin kross mot Mohammed i boksen, men motspilleren var tøft oppi "Gurri" som ikke slapp til på åtte meter.
Thomas Idsø bredsidet så tilbake til keeper fra 40 meter. Sander Thaule sov nok litt der da han plukket ballen med hendene, dermed indirekte frispark fra syv meter.
Samtlige oransje stilte seg opp på streken og skuddet gikk vel i skulderen på Ørjan Bergum og ut til corner etter 50 minutter. Dødballen fra venstre kom inn på andre stolpe hvor det ble headet utenfor fra kloss hold.
Hendelsen så ut til å gi Os en ny giv. Ny Os-corner etter 55 minutter som skummelt gled gjennom hanskene på keeper før man mirakuløst satte utenfor på restene.
Vaulen var baktunge, men var raske med å klarere opp mot Mama-Hamid Mohammed, som etter 57 minutter da han ble dratt overende på vei igjennom uten å få noe av dommeren.
Like etter var det en ny klinsj mellom Mohammed og en Os-stopper, det ble oppstod dytting uten at dommeren reagerte. John Herman Ås fikk seg også en trøkk og haltet fælt en periode.
Anders Havsgård inn for Bødtker hos Os etter 62 minutter.
Ole Wick Henriksen ble felt på 30 meter etter 64 minutter og tok selv frisparket. Kanonkulen ble fanget av keeper.
Gjestene fortsatte å pushe på og det var ganske utrolig at Vaulen fremdeles ledet. Blant annet brente Endre Brenne en stor mulighet over.
Christoffer Hevrøy erstattet Sander Kvittingen etter 79 minutter. Før Vaulens første bytte kom etter 83 minutter da Inge Moy erstattet Mama-Hamid Mohammed.
Etter å ha spilt seg til sjanser etter sjanser var det et heller tilfeldig langskudd som glei inn etter 86 minutter, men bevares det var et godt treff fra Marius Mikkelsen fra godt hold.
Debutant Lars Skjelbred Nygård kom inn sammen med lagkamerat på juniorlaget, Sander Brathetland, for Bergum og Wick Henriksen etter 88 minutter. Samtidig la man om til fem mann bak.
Utligningen løftet Os ytterligere. Thomas Idsø reddet blant annet på strek da han headet unna et frispark i det 89. minutt. Før Tiago Ribeiro skjøt et frispark i tverrlegger og opp etter 91 minutter.
Samme Ribeiro snublet så med ballen i beina på fem meter minuttet senere.
Os stormet frem på venstre, skuddet fra skrå vinkel måtte gis retur på av keeper og Stian Lunde ga Os 2-1 tre minutter på overtid!
Bittert for Vaulen som nå spiller hjemme mot FK Haugesund 2 på lørdag 17/10 klokken 15.00. Merk ny tid!