Vant generalprøven
(10.04.14) Vaulens unggutter kjempet Sola ut av stilen med sitt aggresive spill. Amar Kotlica og Ingvald Sandvik Halgunset scoret målene da Vaulen vant 2-1.
2–1
SOLA
Amar Kotlica (Tjaum)
32 min

76 min Jacob Storhaug
Ingvald Sandvik Halgunset
83 min
10. april – Vaulenbanen Tilskuere: 25 – Trening – Dommer: Jan-Erik Timm (Havdur)

12. Jonas Laukvik

Daniel Hadland var i England på fotballtur også Gaute Schei var forhindret. Nyervervelsen Ceu Lian Khar sliter med lysken, men skal være klar til seriestart. Ellers er Jarle Eike, Anders Dale og Erik Løken fremdeles ute.
Vaulen (4–2–3–1): Gramos Gashi Erlend Mohus, Jon Nessa, Anders Idsø, Jimmy Jonevret Milad Shamohammad, Ingvald Sandvik Halgunset Fredrik Stray Tjaum, Amar Kotlica, Vegard Natland Ørjan Bergum.
Ørjan Bergum fikk endelig sjansen fra start som midtspiss. Ellers mye vante folk fra start hos Vaulen.
Amar Kotlica ble felt på 22 meter etter seks minutter. Jimmy Jonevrets frispark ble nært styrt inn av Fredrik Stray Tjaum, men endte med corner.
Vaulen var aggresive i sitt presspill, mens Sola prøvde å spille seg ut. Det resulterte ofte i farlige balltap. Spesielt Bergum jobbet heroisk på topp og var et forsvarsledd alene.
Vaulen hadde vært best så langt og hadde et massivt trøkk etter Jimmy Jonevrets corner i det 10. minutt.
Sola var heller tamme. Morten Eriksen hadde et volleyforsøk som Gashi reddet etter 23 minutter ellers var det lite.
Vaulen tok ledelsen etter 32 minutter. Et flatt innlegg i boksen ble nær nådd av Erlend Mohus, isteden gikk ballen ut på høyre. Fredrik Stray Tjaum dro seg ned til linja og slo inn på første stolpe hvor Amar Kotlica med en delikat touch sendte ballen forbi keeper.

Vaulen var tøffe i stilen og Fredrik Stray Tjaum fikk gult kort etter 39 minutter for aggresivt press.
Fra kanten av femmeteren fikk ikke Ørjan Bergum kontroll på restene av Vegard Natlands innlegg etter 43 minutter.
Dermed gikk man til pause på stillingen 1-0. Vaulen jobbet knallhardt og rev opp Solas stil.
Sola startet omgangen best og hadde blant annet to cornere tidlig. Vaulen på sin side var nær å lykkes på en kontring da Bergum og Kotlica kom to mot to.
Jon Nessa svevde inn på andre stolpe da Amar Kotlica tok corner, men nådde ikke opp til ballen.
Gylden sjanse for Vaulen etter 55 minutter på frispark fra 19 meter sentralt i banen, men Amar Kotlica skjøt i muren. Like etter ble Ørjan Bergums innlegg reddet på strek til corner.
Milad Shamohammad fikk gult kort etter 58 minutter enten for munnbruk eller bruk av smykke.
Vaulen hadde jobbet knallhardt og begynte å bli slitne slik at Sola fikk større rom uten at de hadde kommet til de største sjansene.
Milad Shamohammad hadde nok fått gult igjen om han ikke hadde gult fra før av og fikk sin siste advarsel. Like etter kom Stian Lima inn for Shamohammad. Lima tok backen, mens Jonevret gikk et hakk frem som anker.
Nå ble Vaulen trykket bakpå skikkelig for første gang i kampen. Morten Eriksen fant Lennox Kanu som skjøt mot nærmeste vinkel fra 16 meter, men keeper Gramos Gashi ga til corner.
Sola tok to strake cornere før Jacob Storhaug fikk lurt den inn etter 76 minutter. 1-1.
Det så tungt ut for Vaulen. Eirik Hadland kom inn for Erlend Mohus etter 80 minutter. Fredrik Stray Tjaum gikk ned på backen, mens Hadland var høyrekant.
Stian Lima fosset ned på venstre etter 83 minutter. Innlegget gikk i Sola-backen, men landet foran Ingvald Sandvik Halgunset. Han klemte til og ballen gikk via en gul og i venstre topphjørne. 2-1! Nå var vi litt heldige for dette var mot spillets gang.

Gramos Gashi stoppet ny Sola-sjanse etter 88 minutter da han fikk gitt ut til corner.
Så kom Nelson Monteiro inn for Ørjan Bergum. Herr Nelson tok plass som offensiv midtbanespiller, mens Amar Kotlica gikk frem som spiss.
Amar Kotlica fikk frispark fra 25 meter etter 90 minutter. Jimmy Jonevrets forsøk var nær å gå inn i lengste kryss, men keeper fikk fistet til corner!
Dermed endte det med 2-1 seier til Vaulen. En flott generalprøve før seriestarten 21. april borte mot Åkra.