Kopervik spolerte festen
(10.08.17) Den første kamp på "nye" Vaulenbanen ble ingen fest for Vaulen da Kopervik vant 2-0.
I starten av kampen var man faktisk svært dårlige, det bedret seg dog etter hvert og man kom til nok sjanser til å kunne ha fått med seg noe.
0–2
KOPERVIK

34 min
Ernest Rzepecki

78 min
Kjetil Vatland Olsen
10. august – Vaulenbanen Tilsk.: 60 – Serie – Dommer: S Paulsen (Austrått)

–> 87 minutter

Kopervik må klare seg uten Bjarte Halvorsen som fikk to gule kort sist.
Hos Vaulen var det skader hos Ordaz, Oaland, Helland og Gaard. Bergum var ute med karantene, mens Serdarevic er i England og prøvespiller.
Espen Sivertsen dro til Trondheim torsdag formiddag og har dermed spilt sin siste kamp i Vaulen for denne gang.
Keeper Tom Arne Bø Pedersen (33) hadde blitt kalt opp fra B-laget med Ordaz skadd og Lien usikker grunnet sykdom, samt unge Trym Landråk Gjerstad på ferie. Sporty å stille på kort varsel spesielt med tanke på at han i går ble tvillingpappa!

Vaulen (4–4–2): Endre Lien – Fredrik Stray Tjaum, Sveinung Selås, Daniel Vatland, Vegard Natland – Ole Wick Henriksen, Sivert Erland, Alexander Surdal Nilsen, Ole Wick Henriksen – Daniel Lie, Audrius Mirauskas.
Uten at vi var på dagens taktikkmøte så formasjonen mer ut som en 4-4-2 selv om Daniel Lie lå litt bak Mirauskas.
Vaulen startet grusomt og var knapt over midten i starten.
Kjetil Vatland Olsen kom alene mot Vaulens keeper Endre Lien etter tre minutter. Lien kastet seg i beina på KIL-spissen uten å få tak i ballen, men forstyrret såpass at han kom ut av balanse og fikk en mer skrå vinkel, dermed gikk avslutningen over lengste kryss.
Vatland Olsen var på ferde igjen etter fem minutter, denne gangen var Endre Lien nede og fikk slått til corner. Vaulens Daniel Vatland ble liggende igjen i boksen med strekk.
Like etter kom venstreback John Herman Ås inn for stopper Vatland. Det betød at Tjaum gikk inn som stopper, Natland over på høyre og Ås som venstreback.
Etter åtte minutter kroppstaklet Sveinung Selås Koperviks Ernest Rzepecki i boksen. Svake rop på straffe ble ikke fulgt opp av dommeren.
Omlag 60 tilskuere i noenlunde vær så et panisk Vaulen-lag som slo ørten feilpasninger. Man fikk aldri til flere trekk.
Ny sjanse for Kopervik etter 14 minutter da Hans Olav Bråta testet skuddfoten, men Endre Lien fikk ut til corner.
Frispark til Vaulen etter at Vegard Natland fikk seg en smell i hodet på vår høyreside. Frisparket endte med en corner etter 17 minutter som igjen Audrius Mirauskas headet utenfor stolpen. Vårt første tilløp til noe.
Sveinung Selås satte så i gang Audrius Mirauskas som dro fra sin oppasser, men keeper ruset ut og fanget ballen etter 18 minutter.
Mye bedre av Vaulen nå. Andreas Jonassen skaffet oss et corner etter 22 minutter. Noe som skulle gi fire cornere på rad. Nærmest var Sveinung Selås som sleivet vel utenfor.
Gult kort til Koperviks Ernest Rzepecki etter 26 minutter for en stygg takling på Vegard Natland. Det påfølgende frisparket gikk i muren og Vaulen var i ubalanse. Heldigvis kom Sivert Erland først på returballen og måkte avgårde et skudd fra 30 meter som keeper ga en liten retur på.
To minutter senere hadde Vaulen et offensivt innkast som endte i returrommet til Andreas Jonassen som blåste over.
Etter halvtimen gikk så Audrius Mirauskas i bakken på 16 meterstreken uten at linjemann vinket. Det var heller ikke de største protestene.
Samme Mirauskas vendte så på 20 meter og fyrte av. Ballen strøk på utsiden av venstre stolperot i det 32. minutt.
Så Vaulen hadde hatt sin beste fase i kampen da Kopervik typisk nok scoret. KIL rullet opp på høyre, la flatt 45 til Ernest Rzepecki som trillet inn i korthjørnet fra syv meter.
Like etter dro Kenan Muminovic innover og vridde et skudd utenfor lengste kryss. I denne perioden hadde også gjestene tre skuddforsøk som gikk heller ufarlig inn til Endre Lien.
Kopervik hadde mange små lettbeinte spillere som løp mye. Det gikk litt tregere med Vaulen som fortsatte å gi vekk livsfarlige balltap.
Så en enorm sjanse for Vaulen. Daniel Lie var sterk i kroppen og spredte bredt til Ole Wick Henriksen på venstre. Det flotte innlegget mot andre stolpe fant Audrius Mirauskas, men på halvspretten skjøt han himmelthøyt over fra hjørnet av femmeteren i det 44. minutt.
Opp mot pause hadde begge lag en corner hver og man gikk til pause på 0-1. Det var en rar omgang hvor vi til tider blir rundspilt, men når man først kom fremover virket man vel så farlige.

Vaulen startet omgangen ved å få gult kort til Ole Wick Henriksen for trøyeriving.
Kopervik ville ikke være dårligere og fikk gult kort etter 50 minutter ved Sondre Hveding som gikk inn med knottene i en takling på Alexander Surdal Nilsen.
Flott opprulling av Vaulen etter 52 minutter. Surdal Nilsen førte frem og slapp ballen videre til Andreas Jonassen som stormet inn i boksen så over mot en fri Audrius Mirauskas, men keeper ruset ut og blokket skuddet med kroppen. En svært god sjanse for Vaulen!
Andreas Jonassen har en fot i Amerika-kofferten, men var livlig på høyrekanten. Først var han på ny nær å spille fri Mirauskas fri i boksen, deretter skaffet han oss et corner som riktignok KIL kontret og ville ha straffe på i det 58. minutt.
Temperaturen steg blant de involverte. KIL fikk ikke straffe, mens Vaulens Alexander Surdal Nilsen like etter nærmest ble torpedert på 18 meter foran mål uten å få frispark. Trolig kompenserte dommeren og fikk isteden mot seg begge lag.
Det endte med at dommeren til slutt måtte roe begge lags trenere.
Vaulen fortsatte å pushe på. Etter 63 minutter slo Ole Wick Henriksen inn et frispark som Audrius Mirauskas stupheadet mot mål, den hadde gått inn i lengste, men keeper leverte en fantastisk redning. På den påfølgende corneren var ikke Sveinung Selås langt unna å lykkes.
Ny heading av Mirauskas like etter. Denne gangen gikk ikke ballen like rett mot mål, men det var en desperat utespiller som klarerte på femmeteren i det 64 minutt.
Endre Lien virket å ha kontroll på Ernest Rzepecki langskudd selv om ballen kun gikk 20 centimeter over etter 67 minutter.
Vegard Natland lå så i smerter etter at en Kopervik-spiller landet oppå han i det 69. minutt.
Koperviks Hans Olav Bråta fikk så gult kort for å ha gått foran da et frispark skulle tas etter 71 minutter.
Ny halvsjanse til Vaulen da Ole Wick Henriksen kom ned til linja etter 73 minutter, men en god keeper fanget innlegget i boks.
Sivert Erland fikk så et strengt gult kort etter 74 minutter for en episode dommeren nok tok på feelingen.
Samtidig hadde Anders Mæhle kommet inn for en småskadd Vegard Natland.
Nesten var stikkordet for Audrius Mirauskas i dag. Denne gangen kastet han seg nærmest etter et innlegg i boksen, men det ville seg ikke. Daniel Lie ble så i det 76 minutt vinket av for offside i boks.
Fredrik Stray Tjaum lagde så frispark på en 22 meter. Muligens organiserte man mur, da Kopervik tok en frekkis og tok en rask løsning. Kjetil Vatland Olsen bare løftet ballen inn i det tomme buret til 0-2 etter 78 minutter.
Kjipt for Vaulen som hadde jaget 1-1 for så å få i mot et slikt "tullemål".
Vaulen kastet nå frem både Sveinung Selås og Alexander Surdal Nilsen og man brukte vel urtidsformasjon 3-2-5?
Det betød dog at man var blottet bakover på banen. Kopervik fikk tidenes sjanse da de stormet frem. Endre Lien jaget hvittrøyen ut av boksen og kunne liksom ikke stoppe. Dermed var målet åpent. Et innlegg mot andre stolpe så ut til å gå i mål, men på 3 cm stoppet Hans Olav Bråta ballen og skjøt den utover på banen igjen!
Vaulen skal ha for at dem fortsatt jaget liggende 0-2 under. Daniel Lie hadde en halvsjanse da et liggende brassespark gikk inn til keeper etter 83 minutter.
Sivert Erland pådro seg en liten skade etter 87 minutter og Vaulen hadde allerede planlagt å skifte innpå Anders Dale.
Sveinung Selås' skudd ble så blokket på femten meter. Returen til Andreas Jonassen ble reddet av keeper etter 89 minutter.
Om vi ikke misforstod det som ble sagt ble fem minutter lagt til, men den offensive formasjonen ga nok heller flest muligheter for Kopervik. Både Niyonzima og Vatland Olsen hadde skudd utenfor, før Endre Lien måtte varte opp med en beinparade to minutter på overtid.
Like etter gikk et frispark fra 30 meter i muren og til corner.
Dermed endte det med 0-2 tap. Vårt tredje strake tap og 3-10 i målforskjell. Neste oppgave er borte mot Nærbø fredag om en uke.

DAGENS BEACHBOY
Alexander Surdal Nilsen

En jury valgte ut Surdal Nilsen som vant en times massasje hos Vaulen Kiropraktorklinikk. Dette er en premie som vil gjentas for våre resterende hjemmekamper i 2017!
Klinikken driftes forøvrig av tidligere Vaulen-spiller Jan Tore Kleiberg. Les mer her!

NEDE TIL BEINET: Fredrik Stray Tjaum har ikke mange spillerne å rutte med om dagen.