Lite sprut over Vaulen
(11.04.13) Vaulens første kamp i den nye 3. divisjonen endte med 0-1 tap etter at Kopervik scoret rett etter pause.
Vaulen skapte lite og ironisk nok var man nærmest da en Kopervik-spiller headet centimetre utenfor egen goal.

0–1
KOPERVIK

46 min
Dino Brakic
11. april – Vaulenbanen Tilskuere: 35 – Serie – Dommer: Daniel Higraff (Brodd)

27. Anders Dale

Vaulen kunne stille tilnærmet toppet lag mot Kopervik.
Vaulen (4–2–3–1): Steffen Holm – Jon Nessa, Marius Fossmark, Anders Idsø, Steffen Lyse – Arnt Ove Ivesdal, Thomas Idsø – Eivind Ovedal, Andreas Meier Strømme, David Berg – Kevin Hodneland.
Kopervik (4231): 1. Rune Solhaug, 3. Christopher Mynthe Alcock, 4. Hieu Van Le, 5. Morgan Karlsen, 19. Roger Jakobsen, 7. Jan Inge Haringstad, 8. Vegard S. Sætre, 20. Milenko G. Caceres, 42. Bob Sumareh, 9. Dino Brakic, 10. Lars Eirik Austevik. Innbyttere: 11. Kenan Muminovic, 14. Kjetil Rafdal Valentinsen, 15. Sveinung Rasmussen, 18. Roger Skulstad Johannessen, 21. Jan Erlend Austevik, 22. Mesay Abebe Urge, 24. Endre Thorvaldsen.
Kaldt og en sur vind tross midten av april. Vaulen marsjerte ut i sine nye flotte oransje drakter foran et beskjedent publikum.
Kampen startet dødt og bar preg av å være seriepremieren. Her haglet det med feilpasninger.

KIL hadde et lite overtak og Dino Brakics skudd etter fire minutter endret retning i en selvlysende og gikk halvmeteren utenfor.
Et langt frispark opp fra Marius Fossmark etter syv minutter ble tatt i mot av Eivind Ovedal i den høyre korridoren og ble belønnet med corner.
Anders Idsøs corner gikk like over hodet på Eivind Ovedal før det ble halvklarert.
Milenko G. Caceres avslutning fra 18 meter etter ti minutter kunne kasseres da den gikk over.
Hissig på Vaulenbanen og Marius Fossmark var den første som fikk tilsnakk etter 11 minutter.
Friske Eivind Ovedal ordnet nytt corner til Vaulen etter 12 minutter. Ovedal stusset på første stolpe og ballen gikk ut til Andreas Meier Strømme som klinket til fra 10 meter. Suseren gikk i fjeset på en Kopervik-spiller på fem meter, ellers hadde det blitt farlig.
Vaulen virket tamme, dem vågte ikke å spille ballen langs bakken. Man slo mye langt uten adresse. Kopervik så ut til å ha mer tempo i seg.
Andreas Meier Strømme fikk tilsnakk etter 18 minutter.
Eivind Ovedal satte i gang et hurtig raid på høyre etter 19 minutter, men medspillerne virket avventende og man hadde kun to mann i boksen.
Vaulen laget en del frispark og Steffen Lyse var tredjemann som fikk tilsnakk etter halvspilt omgang.
Ovedal var på farten etter 24 minutter, men innlegget kom litt bak Kevin Hodneland, ellers hadde det blitt en gylden mulighet.
Steffen Lyse spilte så vegg med David Berg på venstre etter innkast og fikk slått inn fra dødlinja, men krossen gikk over Jon Nessa på lengste etter 27 minutter. Vaulen ville også ha straffespark i denne bølgen.
Kevin Hodneland fikk corner etter 27 minutter, men Anders Idsøs corner var svak og gikk over feltet.
Milenko G. Caceres la skummelt inn etter 31 minutter og Steffen Lyse reddet med et befriende spark til corner fra tre meter. Corneren ble møtt av Bob Sumareh på første stolpe, men det gambiske funnet fikk ikke kraft bak avslutningen som Steffen Holm tok lett.
Anders Idsø fikk gult kort for holding etter 34 minutter da han hindret en overgang.
KIL kom nær på frisparket, men Lyse fikk ut til et corner som han påfølgende fikk headet unna.
Thomas Idsøs frispark etter 38 minutter ble headet vel utenfor fra en medspiller i boks.

Bob Sumarehs innlegg etter 40 minutter gikk via Jon Nessa og inn til keeper.
Minuttet ble lagt til før dommeren blåste for pause.
Ingen endringer ble gjort i pausen.
Kopervik gikk rett i angrep etter avspark. Dem tråklet seg gjennom på venstre før Dino Brakic satte ballen inn nede til høyre. 0-1 og kalddusj før Vaulen hadde våknet.
Nå endret kampbildet seg noe. Vaulen hadde mer av ballen da KIL ble litt mer defensive, men KIL var kanskje farligst da dem kom i fart på overganger.
Andreas Meier Strømme fikk corner etter 50 minutter. Thomas Idsøs serve fra venstre ble headet unna, men Vaulen beholdt trøkket oppe. Angrepet ble tilslutt avsluttet av Thomas Idsø som skjøt vel over fra distanse.
KIL hadde så to kjappe cornere som var ufarlige.
Kampens første bytte kom etter 54 minutter da Daniel Lie kom inn for Kevin Hodneland som hadde hatt en ensom jobb på topp.
Vaulen prøvde å komme rundt på sidene og slå innlegg inn i boksen, men presisjonen i dag var svak.
David Berg la igjen til Andreas Meier Strømme etter 58 minutter, men skuddet fra 14 meter gikk høyt over.
Bob Sumareh fikk gult kort etter 59 minutter da han viste knottene i duell med Anders Idsø.
David Berg slo en håpløs tverrsoverpasning etter 62 minutter, men heldigvis skjøt Vegard S. Sætre over fra 30 meter.
Vaulen med corner fra høyre etter 63 minutter signert Anders Idsø. Ballen hadde retning mot Daniel Lie, men han fikk ikke kommet til med hodet. Kopervik fikk ut til kast som Steffen Lyse tok, Eivind Ovedal og Jon Nessa hadde to påfølgende stusser bakover før KIL fikk unna.
Halil Husic kom inn for David Berg etter 64 minutter.
Kopervik hadde nå startet å hale ut tiden og Vaulen ble frustrerte. De oransje tok mange vanskelig valg og fikk ikke noe til på den siste tredjedelen. Innsatsen var det lite å si på.
Vegard S. Sætre hos Kopervik avsluttet hardt fra 25 meter etter 69 minutter, men halvvolleyen gikk rett inn til keeper.
Thomas Idsø handset på 25 meter ute til høyre etter 70 minutter. Jan Inge Haringstads frispark ble fluktet av Milenko G. Caceres og Steffen Holm reddet flott, men det var uansett blåst av for offside.
Steffen Lyses innlegg etter 72 minutter ble stupheadet av KILs Christopher Mynthe Alcock, den så ut til å gå inn nede til venstre, men strøk utenfor stolpen! På Thomas Idsøs påfølgende corner headet Marius Fossmark utenfor fra kort hold.
Kenan Muminovic kom inn hos KIL for målscorer Dino Brakic etter 74 minutter.
Milenko G. Caceres hadde et lavt skudd etter 76 minutter, men Holm reddet kontrollert.
Vaulen var blasse og man kunne ikke se hvordan man skulle score på en slik dag. Det var mye tut og kjør og lite spill gjennom midten.
Are Meling kom inn for Arnt Ove Ivesdal etter 81 minutter, Ante som fikk seg en liten trøkk like før.

KIL var nærmere å doble enn Vaulen å score, som etter 82 minutter da dem var farlig på en kontring.
Bob Sumareh fikk corner til bortelaget etter 83 minutter. Jan Inge Haringstad slo kort til samme mann tilslutt gikk ballen ut til Milenko G. Caceres som skjøt fem meter utenfor.
Are Meling fikk en stuss på et Ovedal-legg etter 88 minuter, men utenfor.
Marius Fossmark felte så på 17 meter, men frisparket fra
Jan Inge Haringstad gikk rett i muren.
Mesay Abebe Urge kom inn for hurtigtoget Bob Sumareh etter 89 minutter.
Fire minutter ble lagt til.
Eivind Ovedal tråklet seg frem etter 91 minutter og Jon Nessa fikk omsider slått inn til Are Meling som headet utenfor.
Lars Eirik Austevik fikk gult kort etter 92 minutter.
Roger Skulstad Johannessen kom så inn for Milenko G. Caceres i et taktisk bytte etter 93 minutter.
Nå holdt KIL bare ballen nede ved Vaulens hjørneflagg og vant da også to cornere på det.
Dommeren la faktisk til fem minutter grunnet all uthalingen, men det hjalp ikke Vaulen som hadde en dårlig dag på kontoret.