Holdt supporterne på pinebenken
(05.06.23) Supporterklubben Felt O-ransje holdt festen i gang i første omgang. I andre ble det bedring og Mads Mørland sender oss foran etter 66 minutter. Helt på tampen kommer to kjappe mål ved Pacifique Nahimana og eldste Gundersen slik at man er klare for kvartfinalen.
Det var kjekt så mange stilte opp når man hadde Aftenbladets kameraer på plass!
3–0
TONSTAD
Mads Jacobsen Mørland
66 min

Pacifique Nahimana (AG99)
89 min
Aleksander Gundersen 94 (Gilje)
92 min
5. juni – Vaulenbanen Tilsk: 250 – R-Cup – Dommer: Ø Paulsen (Tjensvoll)

23. Torbjørn Ankerheim –> 93 minutter

Siden seriekampen på torsdag er Aleksander Gundersen (94) tilgjengelig igjen etter karantene. Man håper at Vegard Natland er klar etter smellen sist.
Man stiller med blandet lag i denne turneringen og Torbjørn Ankerheim, Simon Sakkestad, Sigurd Årthun og Eirik Moen blir med fra B-laget.

Forfall/står over:
Lars Berge, Eriel Pires Antonio, Morten Fløtre Solheim, Magnus Kartevold, Anders Polland Vik, Nicolai Moi Sene, Theodor Haugen, Sander Oaland, Jørgen Helland, Trym Landråk Gjerstad, Ole Østbø, Erik Vogel og Audrius Mirauskas.

Vaulen (4–33): Jack Aguera – Ørjan Bergum, Edvardas Kupsys, Aleksander Gundersen, Vegard Natland – Bendik Aarstad, Eirik Moen, Even Kvame – Aleksander Gundersen, Amund Belaska, Mads Jacobsen Mørland.
Et litt overraskende laguttak av Vaulen med flere av de største kanonene på benken fra start.
250 gratis grillpølser, 250 supportere og TV-seere verden over. Ole Bjørn Bredesen så kampen fra Brasil, mens slekta til Jack Aguera så kampen i England.
Spillerne med maskotter entret banen til bluss.
Tonstad tok avspark, men allerede før halvminuttet var Amund Belaska nær å trille ballen over streken før Marius Kvello kom til og ryddet unna.
Etter det var det ikke så mange sjansene, men lyngdølen Gundersen hadde et par frisparkforsøk.
Et corner fra samme Gundersen strøk så gjennom boksen, her var både Gundersen og Kupsys nære på å få omsette etter ni minutter.
Tonstads Sondre Gyland kom meget nær etter 11 minutter da man ikke fikk unna, skuddet gikk i stolperoten og ut.
Rask gjenvinning av Vaulen sendte Mads Jacobsen Mørland fri etter 12 minutter, men skuddet mot korthjørnet ble etter hvert kontrollert holdt av Tonstads tiendeklassing i mål.
Amund Belaska fikk seg så en dytt i rygg etter at Bendik Aarstad peilet han inn etter en vegg med Vegard Natland på hjørnet av boks etter 14 minutter.
Vaulen hadde vært spillende i starten, men Tonstad grodde mer med i kampen opp mot halvveis. Geir Josdal dro seg så inn i boksen fra siden etter 23 minutter, men skuddet i korthjørnet ble lett holdt av Jack Aguera.
Amund Belaska løftet ballen over seg selv og sendte Aleksander Gundersen på løp inn i boks, men dommer Paulsen blåste for offside etter 26 minutter.
Belaska fikk så keeper for tett opp i seg slik at han ikke fikk løftet over da Gundersen (f. 1994) slo en curlet ball i bakrom etter 33 minutter.
"Lyngdal" Gundersen fikk så en ball litt bak seg i boks slik at han mistet balansen etter at Aarstad fant han i boks etter 36 minutter. Tonstad fikk dermed ut til corner.
Belaska og Aarstad var så nær å krige inn i femmeteren i etterkant av et frispark som hadde havnet ut i returrommet etter 40 minutter.
Bendik Aarstad frempå igjen etter 42 minutter, da Tonstad ikke fikk klarert et frispark fra Gundersen (f. 1994), men avslutningen gikk utenfor.
Trettisyv sekunder ble lagt til. 0-0 var greit nok ut fra spill.

Dobbelbytte i pausen da Pacifique Nahimana og John Petter Gilje kom inn for Belaska og Kvame.
Det massive Felt O-ransje var nå noe redusert grunnet leggetider...
Vaulen kom lengre opp i banen nå samtidig som Tonstad rygget.
Kampens første gule kort tilfalt Geir Josdal hos Tonstad etter 53 minutter.
Torbjørn Aabrekk om inn for Moen etter 56 minutter.
En innsvinger fra Aabrekk etter 61 minutter ble møtt i boks av John Petter Gilje som headet en liten halvmeter over buret.
Gult kort til Tonstads gode Leif Henry Waldeland etter 65 minutter da han la Mørland i bakken på hjørnet av boksen.
Et bra frispark hold for Aleksander "Lyngdal" Gundersen, men Tonstads keeper fanget lett.
Tonstad prøvde så å spille seg ut, men en høy gjennvinning før Aabrekk slo over til Natland på venstre. Det så ut om et skudd som endret retning i en blå. Inne i boks dukket Mads Mørland Jacobsen opp opp tuppet inn 1-0 etter 66 minutter.
Like etter var Sondre Gyland nær å få stusset inn et frispark da Vaulen slet med den lave kveldssolen.
Mye fint spill fra Vaulen, men man hadde slitt med å komme til de største sjansene.
Mørlands skuddforsøk etter 71 minutter skled vel utenfor.
Vegard Natland doblet så på kant og slo fint over til Bendik Aarstad som blåste skuddet over fra syv meter etter 72 minutter!
Gult kort til Tonstad etter 74 minutter da Vegard Natland ble felt av Benjamin Yonnes Dåvang.
Mads Mørland Jacobsen forhindret et raskt tatt frispark etter 78 minutter og ble belønnet med det gule kortet.
Pacifique Nahimana fikk så ballen fra en motspiller før han gikk ned sentralt på 20 meter.
Aleksander Gundersen d.y curlet frisparket halvmeteren utenfor høyre stolpe etter 83 minutter.
Det åpnet seg nå noe mer opp da Tonstad måtte frem. Aabrekk ble felt etter 85 minutter. Eldste Gundersen fikk prøve seg her fra 30 meter noe til venstre, men skuddet dalte ufarlig ned bak krysset.
Fin kipp over forsvarsleddet fra kantspiller Gundersen fant Mads Mørland fri sentralt, men lobben ble slått over til corner etter 87 minutter.
To kjappe cornere fulgte. På den andre fant man Aarstad på andre, han headet tilbake til Gilje som fikk sin heading klarert på strek!
Sigurd Årthun kom inn for Mads Mørland etter 88 minutter.
Gundersen 94 slo ballen over sitt hodet og inn i bakrommet. Pacifique Nahimana var fotrapp og kom seg løs før han satte ballen bak keeper til 2-0 etter 89 minutter.
Piften gikk ut av Tonstad og inn i overtiden driblet Aarstad seg pent fri før han overlot til kanten Gundersen som fikk skutt, keeper ga til corner.
En kort tatt corner endte til slutt ute hos John Petter Gilje som svingte inn i boks til Aleksander Gundersen (94) som headet inn fra åtte meter etter 92 minutter til 3-0!
Etter dette kom det hele tre bytter. Ankerheim, Sakkestad og Idland kom inn for to blad Gundersen og Aarstad.
Tre minutter med tillegstid ble lagt til før dommeren blåste av og Vaulen kunne juble for kvartfinaleplass.