Manglet brodd
(11.09.15) Brodd med sjokkstart før minuttet da de tok ledelsen ved Tarjei Skoftedalen Fiskum etter at man ikke fikk klarert.
Vaulen reiste seg og kjempet iherdig. Spesielt i første omgang hadde den en del gode muligheter, men det vil seg liksom ikke i den avgjørende fasen.
På tampen gamblet man offensivt, men Brodd var nærmest da de skjøt i stolpen på en kontring.
0–1
BRODD

1 min
Tarjei Skoftedalen Fiskum
11. september – Vaulenbanen Tilsk.: 200 – Serie – Dommer: K Nordmark (Orstad)

29. Audrius Mirauskas

Fire endringer for skadefritt Vaulen. Blant annet var Ole Wick Henriksen og Fredrik Stray Tjaum tilbake fra karantene, mens Jørgen Helland var offshore.
Vaulen (4–2–3–1): Eric Ordaz – Daniel Hadland, Sveinung Selås, Fredrik Stray Tjaum, Ørjan Bergum – Sander Oaland, Anders Idsø – Ole Wick Henriksen, Ceu Lian Khar, Vegard Natland – Alexander Surdal Nilsen.
Brodd med britisk start da dem gikk ut i hundre med voldsomt tenningsnivå fra start. Vaulen virket sjokket og det tok ikke mer enn minuttet før ballen lå i nettet bak Eric Ordaz. Adi Dukic slo inn på tverrs fra høyre hvor Sveinung Selås ikke fikk klarert på sekstenmeteren, isteden spratt ballen til rette for Tarjei Skoftedalen Fiskum som enkelt kunne trille inn nede til venstre.
Ørjan Bergum fosset frem på venstre etter seks minutter og la til Ceu Lian Khar sentralt. Den lille teknikeren dro seg innover og fikk lagt til rette, det innoverskrudde skuddet fra 20 meter gikk i høyre stolpe og ut!
Brodds Tarjei Skoftedalen Fiskum med rent treff med vrista etter 16 minutter via tverrleggeren og over!
Etter 17 minuttert kom Henok Daniel Kasahay kom inn for Sander Oaland som hadde fått seg en smell i kneet fem minutter tidligere.
Ole Wick Henriksen slo flatt inn fra høyre etter 22 minutter, på femmeteren stod Alexander Surdal Nilsen som fikk strømpetreff og blåste gigantsjansen utenfor.
Etter en tung start var Vaulen nå bedre enn Brodd. Spesielt Alexander Surdal Nilsen var et uromoment, Khar var også nær ved å løpe igjennom noen ganger da de slet med å plukke han opp fra sin posisjon mellom leddene.
Brodd var hissige og lagde en del frispark. Henok Daniel Kasahay headet blant annet over Khars frispark etter 26 minutter.
Vegard Natland hadde et flott løp etter 31 minutter som Anders Idsø spottet, men keeper Håkon Ohren fikk kastet seg inn i ballbanen.
Så ble Ørjan Bergum felt på 20 meter. Ole Wick Henriksens tunge skudd hadde fin retning nede mot venstre, men Ohren fikk slengt seg og bokset ut til kast.
Dommeren hadde lagt lista høyt. Sveinung Selås ble første mann på blokken etter 34 minutter da han fikk gult kort.
Brodd skapte lite i denne perioden, men Tarjei Skoftedalen Fiskum headet over på restene av en corner etter 35 minutter før Adi Dukic skjøt hardt på keeper Ordaz etter 41 minutter.
Alexander Surdal Nilsen skulle starte en spurt da det hogget til i beina. Han fortsatte ut omgangen, men virket hemmet.
Man gikk til pause på stillingen 0-1 fordel Brodd.
Alexander Surdal Nilsen måtte som ventet gi seg i pausen. Inn kom Mama-Hamid Mohammed.
Noe av trykket fra første omgang var nå borte hos Vaulen, men man kom da til noen halvsjanser.
Etter 50 minutter ble Ceu Lian Khar felt like utenfor streken. Han tok selv frisparket som gikk via en grønn og like over. Så en frekkis av Mama-Hamid Mohammed fem minutter senere, skuddet fra 27 meter landet oppå nettaket.
Brodd spilte helt på grensen og keeper Eric Ordaz mente det var på høy tid at dommeren skulle dele ut et gult kort. Det gjorde han da også i det 57. minutt, men til Ordaz for protestene! Brodds Esben Ertzeid fikk så gult kort for Brodd etter 62 minutter.
Flott dribleraid av Ceu Lian Khar på venstre etter 64 minutter, han fikk slått inn foran kassen hvor Mohammed var nær ved å lykkes uten å finne veien gjennom den grønne skogen av Brodd-spillere.
Vaulen hadde noen resultatløse cornere og frispark. Det ville seg liksom ikke.
Brodds Andreas Rosnes fikk gult kort etter 74 minutter. Samme mann kvalifiserte seg vel for to gule til resten av kampen, men fikk fullføre.
Sveinung Selås fikk stusset Wick Henriksens frispark til Mama-Hamid Mohammed, men han fikk ikke stokket de lange beina.
Venstrekant Helge Ringdal kom inn for venstreback Ørjan Bergum etter 77 minutter. Dermed gikk Vegard Natland ned som back.
Så et par gule kort til. Preben Erland først etter 80 minutter, før Vaulens Vegard Natland handset minuttet senere og fikk sitt tredje for sesongen.
Igjen skulle Vaulen gamble med å legge om til tre mann på topp da stopper Sveinung Selås trakk fram. Samtidig byttet Idsø og Khar roller.
I dag var ikke betalingen like god da Brodd isteden fikk holde på ballen mer. Man slet med å få slått opp på Selås. Isteden kunne Brodd ha økt etter 91 minutter da Petter Olsen Haukali kom alene gjennom. Alle trodde det skulle bli mål da han trillet ballen til venstre for keeper, men
ballen gikk i stolpen og ut før Eric Ordaz reddet returen mesterlig.
Ole Wick Henriksen kom nærmest for Vaulen i tilleggsminuttene da han svingte avgårde et skudd, men det ville seg ikke og dommeren blåste av for fulltid etter 95 minutter.
Dermed Brodds første seier over Vaulen i 3. divisjon noensinne.