Fantastisk snuoperasjon
(11.09.17) Elendig første omgang av Vaulen som lå under 0-1, men i andre omgang løftet man opp laget og presset sammen. Plutselig var man helt over Vard 2 og målene rant inn. Man gikk fra 0-1 til 4-1 på fem minutter. Vards keeper ble så utvist da han lagde straffe etter 70 minutter og man økte ytterligere til 7-1.
7–1
VARD HAUGESUND 2

44 min

Vegard Natland (Mirauskas) 81 min

11. sept – Vaulenbanen Tilskuere: 45 – Serie – Dommer: S Paulsen (Austrått)

24. Trond Røed

Vaulen kunne endelig stille en full tropp igjen da duoen Erland og Selås var tilbake fra karantener, mens Gaard, Mirauskas og Helland var klar igjen etter skader.
Når man i tillegg hadde med hospitanten
Chris André Mannes (G16) og gjestevikarerene Stian Lima (B-lag), Espen Sivertsen (hjemme til denne kampen) og Trond Røed, så var det en god og bred tropp.
Stod over denne gangen gjorde Ole Wick Henriksen (suspendert), samt skadde Sander Oaland, Daniel Vatland og Anders Dale.

Vaulen (4–4–2): Endre Lien – Anders Mæhle, Fredrik Stray Tjaum, Sveinung Selås, John Herman Ås – Espen Sivertsen, Sivert Erland, Alexander Surdal Nilsen, Vegard Natland – Jørgen Helland, Daniel Lie.
Fire endringer hos Vaulen med Selås for Muri, Sivertsen for Wick Henriksen, Helland for Ordaz og Erland for Mannes.
Vaulens eneste reelle sjanse i første omgang kom etter seks minutter da Jørgen Hellands markkryper snek seg 10 cm utenfor høyre stolpe. Ellers var det heller blasse greier.
Vard 2 hadde flere gode sjanser blant annet et stolpetreff og et forsøk utenfor da keeper var ute av posisjon.
De oransje slet med enkle balltap og fikk aldri flyttet opp spillet. Man ble baktunge og klarerte som regel uten adresse.
Så etter 36 minutter kontret Vaulen på høyre ved Jørgen Helland. Keeper kom sklidene inn og Helland måtte hoppe unna for ikke å bli truffet. Dommeren ga gult kort til deres keeper Mathias Toft.
Vard 2 tok ledelsen etter 44 minutter da Sander Deilkås fikk føre frem til 25 meter og plassere oppe til høyre.
På overtid trodde Vaulen at dem hadde fått frispark på hjørnet av femmeteren grunnet tilbakespill til keeper, men etter at hoveddommeren hadde konferert med linjemann omgjorde han situasjonen.
Dermed gikk man til pause på stillingen 0-1. En heller svak omgang av Vaulen som ga fra seg ballen alt for lett.

Det så ut som Vaulen ville mer i starten av andre omgang. Spesielt Vegard Natland tok tak på sin venstrekant og fikk medspillerne med seg.
Etter 54 minutter var Natland nær å nå Daniel Lie på et innlegg, det endte med et corner som Jørgen Helland headet over.
1-1 kom etter 56 minutter. Det var et nydelig raid av Vegard Natland som la flatt og på fot til Daniel Lie som plasserte nede til høyre.
Vaulen stod høyere og presset sammen. Vegard Natland fikk ballen over fra Sivertsen og la på fot til Jørgen Helland som bredsidet inn 2-1 etter 59 minutter.
Espen Sivertsen økte til 3-1 etter timen da han snappet opp ballen på 25 meter, stormet frem og skjøt under en utrusende keeper.
Jørgen Helland spilte så fri Daniel Lie etter 61 minutter. Han fikk et massivt bakrom og kom alene mot keeper, her gjorde han ingen feil og plutselig stod det 4-1.
For en snuoperasjon fra Vaulen på få minutter!
Daniel Lie ble så hektet av keeper i boks etter 68 minutter. Straffespark! Samtidig fikk Vards keeper sitt andre gule kort. Dermed måtte bortelaget sette en utespiller i mål og avslutte med ti mann.
Alexander Surdal Nilsen var sikker fra 11 meter og økte til 5-1 etter 70 minutter.
Chris Mannes kom så inn for Trondheim-studenten Espen Sivertsen som var hjemmom.
Mannes skulle markere seg med assist på 6-1 etter 74 minutter. Et corner fra venstre landet presist på hodet til Jørgen Helland som headet inn.
Nå gjorde Vaulen en rekke bytter. Stian Lima kom inn for Anders Mæhle etter 74 minutter. Dermed comeback for "Big Mac" i det som ble hans kamp nummer 278 og første offisielle kamp siden 2013.
Bakover hadde Endre Lien en flott kamp. Han hadde blant annet en flott beinparade etter 77 minutter.
Audrius Mirauskas kom inn for Jørgen Helland etter 77 minutter. En god kamp av Jørgen som ikke hadde spilt siden 24. juni grunnet skader og jobb.
Sjanser for Vaulen etter 78 minutter. Først ble både Sivert Erland og Daniel Lie blokket, deretter skjøt Vegard Natland like utenfor høyre kryss.
Kristoffer Muri kom inn for Alexander Surdal Nilsen etter 79 minutter.
Vaulen økte til 7-1 etter 81 minutter på et flott opprullet mål. Audrius Mirauskas slo en perfekt vektet ball videre til Natland som scoret fra 10 meters hold.
Kristian Gaard kom inn for Fredrik Stray Tjaum etter 82 minutter, Gaards første kamp siden 17. mars grunnet skade!
Kristoffer Muri kom i dommerens bok etter 86 minutter.
Så var keeper Endre Lien på et voldsomt raid utenfor boksen, Stian Lima headet unna da Vard løftet opp mot et tomt mål.
Endre Lien leverte en ny god redning på overtid.
Dermed vant man 7-1. På fredag spiller man borte mot serieleder Vardeneset.

DAGENS BEACHBOYS
Vaulens bestemannspremier gikk til både Vegard Natland og Daniel Lie. Dem vant massasje hos Vaulen kiropraktorklinikk!