Boost for selvtilliten
(12.02.16) 6-2 seieren mot Sandved var en solid opptur for Vaulen.
I en halv omgang virket Sandved hakket hvassere, men etter hvert tok Vaulen mer og mer over.
Etter 1-1 til pause valset man over Sandved og scoret mål på mål.
Det kan virke som om årets utgave er godt trent. Mot Hana lå man jo under 3-0 til pause og fikk 3-3. Her vinner man andre omgang 5-1.
6–2
SANDVED
Audrius Mirauskas (Wick Henriksen)
28 min

33 min
Straffe
Alexander Surdal Nilsen (Hovstad)
55 min

Alexander Surdal Nilsen
63 min

Ceu Lian Khar (Tran)
70 min

Ceu Lian Khar (Surdal Nilsen)
73 min

75 min

83 min

24. Espen Sivertsen

Daniel Vatland skadet ryggen i torsdagens internkamp. Sander Oaland kunne heller ikke blir med. Jørgen Helland, Eric Ordaz, Kristian Gaard, Andreas Jonassen og Lars Skjelbred Nygård hadde meldt forfall i forkant. Fredrik Stray Tjaum er langtidsskadd.
Vaulen (4–3–3): Sander Thaule – Ørjan Bergum, Anders Mæhle, Audrius Mirauskas, Vegard Natland – Erik Holst Aasland, Olav Hovstad, Ceu Lian Khar Tony Tran, Alexander Surdal Nilsen, Ole Wick Henriksen.
Etter avlysningen mot Hinna grunnet snø sist uke var forholdene kalde, men flott og klare til fredagens treningskamp.
Dette var to lag som skal spille i 4. divisjon i 2016. Sandved rykket opp som kretsmestre fra 5. divisjon, mens Vaulen rykket ned fra 3. divisjon. Så hvordan var kvalitetsforskjellen?
Vel Steffen Lyses Sandved hadde ballen mest i starten. Vaulen skapte knapt en sjanse.
Gjestene kunne da også ha straffet Vaulen to ganger etter horrible pasninger i de bakre rekker, men man slapp unna. Strandguttene hadde et par tilløp som da Khar ble taklet på vei igjennom, mens verken Olav Hovstad eller Erik Holst Aasland fikk kraft bak avslutningen på Ole Wick Henriksens corner.
Første reelle sjanse til Vaulen kom først etter 26 minutter da Tony Tran fikk headet en corner fra Wick Henriksen mot mål, men keeper hadde ikke de største problemer.
Tony Tran ble så felt ute på høyre fra en 30 meters hold. Gult kort til Sandved. Ole Wick Henriksen løftet presist inn mot 16 meter hvor Audrius Mirauskas fulgte ballbanen og skjøt på direkten inn via venstre stolpe! 1-0 etter 28 minutter.
Målet fikk Vaulen til å gnistre mer. Et supert innlegg av Tony Tran like etter fant Alexander Surdal Nilsen som skjøt på volley like over.
Etter 33 minutter fikk Sandved et noe billig straffespark etter at Audrius Mirauskas hadde vært litt ivrig i presset på en Sandved-spiller. Dermed 1-1 etter mål fra 11-meter.
Sjanser til begge lag opp mot pause. Først slo Ørjan Bergum i kanalen til Alexander Surdal Nilsen som fikk avsluttet fra skrå vinkel, men forsøket ble reddet til corner.
Sander Thaule i Vaulen-målet ruste så ut og fikk reddet med en beinparade til corner etter at en grønntrøye skar inn i boksen etter 39 minutter.
Ole Wick Henriksen så med et tungt skudd fra kanten av boksen, men keeper holdt i det 42. minutt.
Sandved headet så skummelt på tverrs av mål etter en corner like før pause, men man gikk inn i garderobene på stillingen 1-1.
Vaulen kom bedre med utover omgangen etter at Sandved var best i starten.
Vaulen uforandra etter pause.
Nå var det kun oransj. Man trillet raskt og flott langs bakken og Sandved hang ikke med i svingene.
Først var det Vegard Natland som spilte i korridoren til Ole Wick Henriksen, på en berøring la han på tverrs av sekstenmeterstreken til Alexander Surdal Nilsen som kunne hadde keeper igjen, men han måtte se seg nektet.
Tony Tran spredde over til Ørjan Bergum som kom på langt løp ute på høyre, han fikk ballen selv tilbake i boksen og prøvde et akrobatisk sveveskudd som det ikke ble nok kraft over.
Tony Tran hadde regien like etter da han slo inn til Alexander Surdal Nilsen, men en liten dytt i ryggen gjorde at han skjøt like utenfor.
Så et flott gjennomspill av Olav Hovstad til Alexander Surdal Nilsen etter 55 minutter. Keeper kom stormende ut, men denne gangen var kapteinen kald og satte ballen opp til venstre!
Finslepne Olav Hovstad brøt så nede i egen boks og startet en kontring langs venstre hvor Ole Wick Henriksen la igjen 45 mot Surdal Nilsen, men en tå kom i mellom og nektet ny nettsus etter timen.
Et raskt innkast av Tony Tran fant plutselig Ole Wick Henriksen på vei alene gjennom. Med den følsomste avslutningen vi har sett på lenge gikk ballen i farlig bue over keeper, men skuddet var så løst at keeper rakk å hente ned ballen oppunder tverrleggeren.
Godt trente Vaulen hadde tatt helt over og 3-1 kom etter 63 minutter. Det hele startet med et gjennomspill til Alexander Surdal Nilsen som keeper fikk gitt til corner. Ceu Lian Khars corner skapte kaos på første stolpe hvor Olav Hovstad og Tony Tran først prøvde å pirke inn ballen før Alexander Surdal Nilsen ikke viste noen nåde i sin avslutning!
Hjertet i halsen for Vaulen da keeper Sander Thaule klarerte i en motspiller på hjørnet av femmeteren, ballen gikk i skummel bue, men dalte ned like bak mål.
Nydelig spill av Vaulen som økte til 4-1 etter 70 minutter. Et flatt legg fra høyre ved Tran fant Ceu Lian Khar på løp inn i boksen. Med kun keeper igjen gravde han tåa inn under ballen og trickshotta over på ypperste vis.
Lekestue av Vaulen og 5-1 kan Alexander Surdal Nilsen ta den største æren for. Han mottok ballen etter kast på midten og dro av et par mann, slo vegg før han rundet backen og slo uselvisk inn til Ceu Lian Khar. Skuddet gikk via keeper og i sakte film over streken.
Her gikk det unna og referenten holdt på å taste inn forrige mål da et nytt gjennomspill fant en fri Alexander Surdal Nilsen. Keeper reddet først før returen ble satt pent fra skrått hold til 6-1 etter 75 minutter.
Banens store spiller, Alexander Surdal Nilsen, driblet bokstavligtalt motspilleren på ræva før han uselvisk slo til Ceu Lian Khar, men denne gangen gikk avslutningen på undersida av tverrleggeren og ut!
Dobbelbytte for Vaulen da John Herman Ås kom inn for Tony Tran, mens Espen Sivertsen erstattet Alexander Surdal Nilsen etter 78 minutter.
Ole Wick Henriksen tok over kapteinsbindet.
Audrius Mirauskas lagde så sitt andre straffespark for kvelden, men denne virket okay.
Sandveds toppscorer med de rosa støvlene var sikker og 6-2 etter 83 minutter.
Erik Holst Aasland slo så en genial ball til Espen Sivertsen, men avslutningen ble litt for slakk.
Så bra av Olav Hovstad som brøt og sprintet gjennom, men keeper fikk kastet seg foran på en litt for lang touch i det 89. minutt.
Like før slutt fikk også Vegard Natland et gult kort.
Dermed endte det med 6-2 seier til Vaulen som neste fredag spiller borte mot Jarl i lokalderby!