Pangstart for B-laget
(12.04.13) B-laget startet kampanjen med sterk 2-0 seier mot Hjelmeland tiltross for at man avsluttet kampen med ti mann.
VAULEN B
2–0
HJELMELAND
Tom Arne Bø Pedersen
55 min

Tore Dreyer
88 min

12. april – Vaulenbanen Tilskuere: 16 – Serie – Dommer: Øystein Jegtvik (VBK)

14. Aleksander Brun Henriksen –> 78 minutter

Erik Løken sliter med strekk, ikke lett å ha en så lang kropp, Mats Ullereng måtte jobbe, Anders Stokkebø var vekkreist, Hector Vestbø og Ole Bredesen var også vekkreist begge to.
Første kamp for sesongen for Vaulen B endet med en tomålsseier etter at Vaulen slet lenge med å komme til de store sjansene.
Vaulen B startet i sin vante 4-5-1 formasjon. Vaulen startet kampen klart best og viste tidlig at vi var på jakt etter 3 poeng.
Vi kommer til noen avslutninger, men de store sjansene uteblir. Vaulen har overtaket i store deler av første omgang, men det er tydlig at det er første kamp for sesongen, mellomrommene er for store og vi sliter med å holde ballen på bakken.
Første omgangs største sjanse står Øyvind Ankerheim for når han smeller ballen i krysstangen fra 18 meter.

Etter en peptalk i pausen starter Vaulen andre omgang mye bedre. Vi får ballen litt mer ned og får minsket mellomrommet mellom lagdelene.
Vaulen kommer til flere store sjanser, Tommen kommer til noen gode sjanser og Winst får fart på de litt eldre bena sine og fyrer av et langskudd som keeper redder fint og slår til corner.
Men Hjelmeland er ikke ufarlige, men en god forsvarsfirer og godt sweeper keeper arbeid av Thomas gjør at de ikke kommer til de store sjansene.
Vaulen er de som vil det mest idag, og Gaute blir felt etter 55 min og får straffe! Tom Arne Bø Pedersen tar straffen, og setter den sikkert til venstre for keeper. 1-0 til Vaulen!
Tommy går ut etter 60 min, og inn kommer Tore. Inge må også ut ikke lenge etterpå med krampe, og inn kommer Cissa som nettopp er tilbake i trening.
Etter 75 min blir Vaulen redusert til 10 mann etter at keeper Thomas blir utvist. I slike situasjoner er det fint at vi har en habil keeper og to i troppen. Tommen tar på seg hanskene og Vaulen må spille det siste kvarteret med 10 mann.
Hjelmeland kommer iløpet av dette kvarteret til noen gode sjanser, men Tommen står meget bra og sørger for at Vaulen beholder ledelsen.
Eivind går ut etter 78 min, og Alekk kommer inn. Men selv med 10 mann er ikke Vaulen ufarlige. Ørjan, Tore og Gaute viser seg gang på gang farlige på kontringer. Etter 88 min kommer Tore alene igjennom. Tore Dreyer runder iskaldt keeper og får dermed en enkel jobb med å sette inn 2-0.
Vi takker Hjelmeland for kampen og ønsker dem lykke til videre. Ikke den spillemessig beste starten på sesongen for Vaulen, men vi åpner med 3 poeng og er veldig fornøyde med det.