Poengdeling i toppkamp
(12.05.11) For andre kamp på rad spilte Vaulen uavgjort. Noe som kan koste når poengene skal telles opp i slutten av oktober. Bare avdelingsvinneren rykker opp.
De oransje startet svakt og fant ikke ut av det. Hundvågs scoring etter 13 minutter må nok tas på kvoten for keepertabber. I andre omgang la man om til 4-3-3 og da dominerte man stort. Anders Idsø ordnet 1-1 etter at broremann Thomas hadde slått inn et frispark i feltet.
HUNDVÅG
1–1
Preben Erland
13 min

48 min
Anders Idsø (Thomas Idsø)
12. mai – Hundvåg kunst Tilsk.: 60 – Serie – Dommer: Rune Bertelsen (Sviland)

23. Espen Nilsen Gjøsund

Midtbanespiller Anders Idsø startet overraskende som spiss, mens spiss Gaute Schei var venstrekant.
Eivind Staurland var tilbake fra å ha jobbet offshore. Anders Idsø og Magne Christiansen var tilbake fra skader. Ellers startet Alexander Landsnes sin første seriekamp siden 4. september 2009.
Fremdeles manglet Mathias Paulsen, Vegard Aas,
William Eilertsen, Knut Foldøy, Tore Søraas, Øystein Gjellestad og Are Meling. Sven Ole Høvring stod også over, mens Stian Lima er nybakt far.
Vaulen (4–4–2): Ørjan Olsen – Daniel Vatland, Alexander Landsnes, Eivind Staurland, David Møller – Halil Husic, Thomas Idsø, Jarle Eike, Gaute Schei – Henrik Jelsa, Anders Idsø.
En smule forblåst på holmen i dag og Vaulen hadde motvind fra start.
Vaulen jobbet seg fram til et corner etter syv minutter, ellers var det tamme saker. Hundvåg lå klare til hogg på Vaulens feil og dem så mye farligere ut når dem stormet i angrep, som etter 8 minutter da Victor Vasquez skar inn mot hjørnet av femmeteren. Avslutningen gikk via keeper Ørjan Olsen og i nettveggen.
Ut av intet tok Hundvåg ledelsen etter 13 minutter. Preben Erland sendte avgårde et lompeskudd fra drøye 25 meter som spratt inn på keepers høyre side.
Gaute Schei skar inn fra sin venstreside etter 16 minutter og kippet videre til Henrik Jelsa. Fra 16 meter med bare keeper igjen lobbet han like over tverrlegger! Den så vi inne!
Vaulen hadde mye av ballen, men gikk seg fast med sitt trange og saktegående spill.
Henrik Jelsa headet ned til Anders Idsø etter 25 minutter, men volleyen gikk meteren utenfor høyre stolpe.
Eivind Staurlands frispark like etter fant Daniel Vatland som slo inn, men Henrik Jelsas heading gikk lett inn til keeper.
En poléball fra dypet signert Eivind Staurland ble så gitt til corner fra høyre. Anders Idsøs serve hadde retning mot Eivind Staurland på første stolpe, men ble klarert ut på 16 meter. Der stod Thomas Idsø og ventet, men han ble blokket.
Denne Staurland levde farlig etter 31 minutter da han slapp straffespark i mot.
En til nå anonym Halil Husic presenterte seg med et optimistisk skudd like etter, men meteren over høyre hjørne.
Det var noe ukonsentrert over Vaulen og det kom jevnt fordelt på hele banen. Hundvåg fikk en rekke gylne overganger som vi ikke beskriver her fordi dem rett og slett var så upresise at dem ikke kom til avslutninger.
Preben Erland derimot var farlig frempå igjen etter 36 minutter, skuddet var nærmest en blåkopi av målet, men denne gangen like utenfor!
Et sjeldent glimt av noe så vi etter 38 minutter da Anders Idsø spilte vegg med bror Thomas, men skuddet ble blokket på en 16 meter.
Lars Th. Hummervoll fikk så et innlegg etter 41 minutter, men han headet rett på keeper.
Etter 45:19 blåste dommeren av for pause.

I pausen la man om til 4-3-3 samtidig som Christer Husvæg kom inn for Gaute Schei. Dette trekket skulle vise seg å være velykket da Vaulen eide spillet i første halvdel av omgangen.
Anders Idsø ble hektet etter 48 minutter på omlag 40 meter. Thomas Idsø kippet inn i feltet så presist som bare han kan til Anders Idsø, som på direkten med noe så sjeldent som høyrefoten satte ballen inn nede til venstre. 1-1 på en tvillinggoal!
Vaulen hadde plutselig mer ro i spillet. Daniel Vatlands innlegg fra høyre ble headet like utenfor venstre kryss av Anders Idsø etter 53 minutter.
Magne Christiansen kom inn for en tåskadd Jarle Eike etter timen. Få minutter senere kom Christian Lyse inn for Halil Husic.
Frispark fra 22 meter er normalt sett drømmehold for Thomas Idsø, men denne gang gikk det fire meter over!
Christer Husvæg var frisk i sitt innhopp. Hans legg som trillet "femogførti" ut mot Magne Christiansen ble blokket til corner.
Det påfølgende corneret fra Thomas Idsø hadde retning mot David Møller og Magne Christiansen, men Hundvågs gode keeper Kristian Øverland bokset ut. Isteden startet de gule og blå en farlig kontring. Vaulen fulgte ikke med og plutselig stod det en mann alene på 16 meter, men Ørjan Olsen betalte tilbake for tabben tidligere i kampen med en flott benparade.
Det var enveis. Vaulen hadde en rekke frispark som ble lempet inn i boksen, men presisjonen var så som så. Supporter Vegard Ravndal mente å se at dem kom ned med snø på.
Eirik Mæland kom inn for Henrik Jelsa etter 77 minutter. Dermed roterte man ennå mer på laget. Venstrebacken skjøv David Møller opp på midten og Magne Christiansen opp som spiss.
Det virket som om Vaulen hadde løpt av seg de siste ti minuttene. Man slet med å produsere sjanser. Daniel Vatland fikk soleklart gult kort etter 81 minutter for en takling.
Et flott innlegg fra Daniel Vatland etter 83 minutter ble lagt tilbake sentralt av Christer Husvæg. Der på fem meter blåste Magne Christiansen skuddet over! Det var sjansen sin det!
Tidligere prøvespiller Mensur Hashani hadde nå kommet inn for Hundvåg. Det hadde jo vært typisk om han skulle avgjøre, men skuddet hans gikk like over høyre kryss.
Eivind Staurland pumpet frem mye langt som etter 85 minutter da Anders Idsø stusset fri David Møller. Volleyforsøket på direkten gikk i utsiden av venstre stolpekryss.
Fire minutter ble lagt til.
Det hadde igjen vært mye Vaulen da man pushet på for et seiersmål de siste ti minuttene, men Hundvåg lå så dypt at det var vanskelig å skape noe. Anders Idsø headet inn til keeper på en ny lang ball fra Eivind Staurland etter 90 minutter.
Thomas Idsø hadde et frispark inn i feltet minuttet på overtid som ingen fikk kontroll på.
Fire minutter på overtid slo Staurland frem på Anders Idsø i feltet. Han og oppasseren gikk i bakken. Idsø reiste seg, mens den gule spilleren ble liggende slik at man spilte ballen ut.
Hundvåg skulle hatt corner etter 94:40, men dommeren blåste heller av kampen slik at det ble 1-1.