Kotlica senkte Tippeliga-rekrutter
(12.05.14) Til tross for at det ble overbevisende resultat mot en storklubb, har Vaulen spilt bedre. Man ble skikkelig kjørt til tider i 1. omgang.
Da Vaulen først fikk til spillet sitt ble det en del fine angrep og de oransje jobbet seg gradvis inn i kampen i andre omgang.
3–1
VIKING 2
Amar Kotlica (Khar)
12 min

30 min Martin Hummervoll
Amar Kotlica (Natland)
73 min
Amar Kotlica (Bergum)
90 min
12. mai – Vaulenbanen Tilskuere: 100 – Serie – Dommer: Jørn Voll (Høle)

12. Jonas Laukvik

Vaulen gikk for sin andre seier for sesongen.
Vaulen (4–2–3–1): Gramos Gashi – Daniel Hadland, Erlend Mohus, Fredrik Stray Tjaum, Jimmy Jonevret Milad Shamohammad, Anders Idsø – Ole Wick Henriksen, Amar Kotlica, Vegard Natland – Ceu Lian Khar.
Chikere, Thioune og Heigre startet for Viking 2 som startet best, men Gramos Gashi leverte en fin redning tidlig.
Isteden tok Vaulen ledelsen etter 12 minutter da Daniel Hadland fant Ceu Lian Khar på høyrekanten, han la inn i boksen til Amar Kotlica som konverterte.
Det var et vanvittig tempo fra begge lag de første 20 minuttene.
Amar Kotlica fikk seg så en smell og måtte ta en pust i bakken.
Viking fortsatte å hevde seg. Fredrik Stray Tjaum hadde blant annet en viktig klarering til corner. Like etter flørtet ballen med tverrleggeren på en Viking-sjanse.
Chikere kom til avslutning etter corner, men den gikk halvmeteren utenfor.
Stor sjanse til Viking fulgte, men Thioune traff ikke mål.
Vaulen ble presset og ble spilt lave.
Øyvind Nilsen traff så stolperota og ut for Viking.
Hva så med Vaulen? Etter et flott angrep gikk avslutningen rett på keeper fra Ole Wick Henriksen.
Viking utlignet etter halvtimen ved Martin Hummervoll.
Bra innlegg av Milad Shamohammad, men Ceu Lian Khars heading ble for lett for keeper.
Furore på Vaulen-benken da Viking-backen spilte volleyball utenat dommertrioen fikk det med seg! Utrolig.
Lagene gikk til pause på stillingen 1-1.
En stor sjanse til Ceu Lian Khar ble reddet av keeper tidlig i andre omgang. Ellers var det lite som skjedde i denne perioden.
Thomas Idsø kom inn for Ole Wick Henriksen etter 55 minutter. Like etter gikk Thioune ut for Viking også.

Vaulen med et bra angrep, men lite besluttsomhet i boksen.
Så endelig etter 73 minutter tok Vaulen ledelsen da Amar Kotlica svevde og headet inn et legg fra Natland.
Nå var Kotlica i siget. Like etter var han nemlig på ferde igjen, men keeper Heigre reddet enkelt.
Chikere hos Viking var heldig som slapp gult på en ettersleng mot Stray.
Ørjan Bergum kom inn for Ceu Lian Khar etter 88 minutter.
Så full jubel blant de 100 tilskuerne da stjernespilleren Amar Kotlica stod for uekte hattrick i det 90. minutt. Ørjan Bergum kriget bra i forkant før Amar Kotlica sendte et delikat skudd i hjørnet. Ørjans assist kom på hans første berøring i kampen!
Eirik Hadland kom så inn for Amar Kotlica på overtid.
Dermed endte det med en herlig 3-1 seier. Daniel Hadland var outstanding på backen og Stray og Mohus fungerte bra i par.