Merkelig tamme
(12.06.15) Viktig runde for Vaulen som kunne skape en luke til bunnlaga. Isteden stod man med lua i hånda fra start. Når man først gikk fremover var det for spedt og upresist. Først etter pause våknet man. Alexander Surdal Nilsen kom inn og viste at han kan bidra selv uten matchtrening.
0–1
STAAL JØRPELAND

16 min
Eirik Jøssang (Harestad)
12. juni – Vaulenbanen Tilskuere: 50 – Serie – Dommer: Kim Anderson (Tasta)

29. Audrius Mirauskas

Alexander Surdal Nilsen kom hjem fra Danmark på kampdagen.
Marius Fossmark og Harald Eidhamar var tilbake fra sist. Nicklas Amundsen stod over sammen med skadde Anders Idsø og Daniel Hadland.

Vaulen (4–2–3–1): Eric Ordaz – Fredrik Stray Tjaum, Marius Fossmark, Kristian Gaard, Jørgen Helland – Ingvald Sandvik Halgunset, Ceu Lian Khar – Ole Wick Henriksen, Harald Eidhamar, Vegard Natland – Lennox Kanu.
En forsmak på sommer med bra temperatur. Staal skiftet side før avspark slik at Vaulen fikk sola i mot.
Staal tok kommando fra start og fikk en del cornere. Etter åtte minutter hadde de en suser like over vinkelen.
Det var lite futt i Vaulen som fikk til lite. Trener Bo Andersen prøvde å vekke sine elleve dispipler, men rakk det ikke da Staal tok ledelsen etter 16 minutter. Høyreback Vidar Harestad slo inn sentralt på Eirik Jøssang som var fox-in-the-box, dermed 0-1. Like etter kunne gjestene ha doblet, men keeper Eric Ordaz ruste ut og avverget fra Asgeir Austigard som fikk avsluttet fra hjørnet av boksen.
Marius Fossmark kom så i dommerens bok da han stoppet Even Ørstensen på vei igjennom.
Lennox Kanu ble felt på 22 meter etter 27 minutter, men frisparket fra Ole Wick Henriksen seilte vel over.
Eirik Jøssang kastet seg så frem på et hardt innlegg, men stupheadingen gikk vel tilside.
Nytt frispark fra Ole Wick Henriksen etter halvtimen, denne gangen oppstod det kaos i boksen, men Fredrik Stray Tjaums heading var enkel å ta i mot for keeper Tomas T Mæle.
Vaulen var upresise når dem gikk fremover, man var også veike og ble lett skjøvet bort.
Ceu Lian Khar kom for sent inn i en takling etter 36 minutter og måtte se det gule kortet. Det påfølgende frisparket fra Andri Juliusson var ikke ueffent og føyk halvmeteren utenfor vinkelen.
Backen Ørjan Bergum kom inn for stopper Marius Fossmark etter 39 minutter, det betød at Fredrik Stray Tjaum gikk innover.
Vaulens beste sjanse i første omgang kom etter 42 minutter da et lurt frispark fra Ole Wick Henriksen ble slått lavt, Ingvald Sandvik Halgunset sneik seg bak sorte og grønne og skjøt i nettveggen. Kapteinen mente ballen hadde vært innom en motspiller, men fikk ikke corner.
Staal hadde tre cornere på tampen, nærmest kom dem på overtid da Vidar Harestad headet over.
At Vaulen kun lå under med ett får være det positive fra første omgang, man virket tannløse og fikk aldri opp laget og satt press.

Jørgen Helland ble felt på venstre i god posisjon, men Ole Wick Henriksens frispark ble lett fanget av keeper etter 48 minutter. Samtidig fikk Stian Nag en lei smell i en duell i boksen og måtte krabbe av. Kristoffer Ramsland erstattet han tre minutter senere.
Bedre av Vaulen, etter 55 minutter ble et corner fra Ole Wick Henriksen gitt desperat til kast.
Ingvald Sandvik Halgunset fikk så gult kort etter 58 minutter, noe vi ikke helt forstod hvorfor.
Så god parrering av keeper Eric Ordaz på Øyvind Homplands suser mot høyre vinkel etter timen.
Dobbelbytte av Vaulen etter 65 minutter. Emir Hopovac kom inn for Ole Wick Henriksen på høyre. Alexander Surdal Nilsen kom inn for venstreback Helland, dermed rokkerte man om med Natland på back, Eidhamar som defensiv, Khar på kant og Surdal Nilsen i hullet bak spissen.
Surdal Nilsen var nær ved å få en drømmestart da han headet et fremspill over, linjemann vinket uansett av for en tvilsom offside.
Nykommerene ga Vaulen mer kraft og vilje fremover. Etter 75 minutter skjøt Alexander Surdal Nilsen et innlegg fra høyre, ballen skled gjennom hanskene på keeper, men ingen oransje var våkne på ballen som ble liggende i femmeterfeltet. Det ble halvklarert ut til Ingvald Sandvik Halgunset som skjøt i blokken.
Like etter behandlet Emir Hopovac ballen bra sentralt i banen, men skuddet fra 20 meter gikk over.
Nytt bytte av Staal før Ørjan Bergum matet Lennox Kanu med en bra ball inn i boksen, men superspissen gikk seg fast.
Vaulen kastet seg mer og mer fremover, noe som ga Staal muligheter. Som etter 81 minutter da keeper Eric Ordaz var rene basketspilleren da han hindret en fet Staal-overgang.
Så et tungt skudd av Ingvald Sandvik Halgunset, keeper var noe heldig som fikk låst ballen mellom beina.
Etter 83 minutter la man om til 4-4-2 med Kanu og Surdal Nilsen på topp, man rokkerte også mye, men det virket som om det tok en stund før spillerne forstod hvor man skulle være til Bo Andersens store frustrasjon.
Staal kunne ha punktert kampen etter 85 minutter, men Eirik Jøssang avsluttet like utenfor.
Bortelagets siste bytte kom etter 89 minutter da Håkon Høimark Rein entret banen.
Fire minutter ble lagt til. Erlend Danielsen fikk gult kort etter 92 minutter. Det var hissig nå og Fredrik Stray Tjaum og Eirik Jøssang fikk tilsnakk etter en klinsj i boksen.
Så i siste sekund kunne Vaulen ha fått seg et poeng! Ingvald Sandvik Halgunset klemte av en kanon i retning krysset, men keeper Tomas T. Mæle vartet opp med en fantastisk redning. Det skuddet hadde faktisk fortjent en bedre skjebne.
Så endte det med første tapet etter fem kamper. Neste oppgave er borte mot Os på førstkommende torsdag.