Vaulen henger fortsatt med
(12.09.02) Vardeneset (1) 1 - 1 (1) Vaulen
VBK tok en tidlig ledelse men Vaulen kom tilbake slik at pauseresultat ble 1-1. Ingen mål kom i andre slik at det ble nok ett uavgjortresultat for Beachboys.
Åkra ligger nå bak Vaulen på målforskjell, men har to kamper mer enn Vaulen til å kunne gjøre det på.
Vaulens hovedmål nå er derfor å holde Vardeneset bak seg og bli "best i by'n".

SILKESVARTEN: Vardenesets største personlighet, Tommy "Silkesvarten" Ulseth, er tydelig fornøyd med ett poeng mot Vaulen.
VARDENESET
11
Trond Jensen
9 min

20 min Eirik Ekholdt (Andersen)

–>

Svein Øksnevad, snart 40 år, hadde ansvaret her da Tore Haugvaldstad måtte jobbe. Frode Eike stilte som assistent.
I en tilnærmet 4-5-1 formasjon fikk Eirik Ekholdt tillit helt på topp mens Inge Martin Hinna spilte på vingen. Salgado lå i "hullet" bak spissen. Ellers var laget som forventet.
Vaulen (4–51): Bjarne Hov – Jan Erik Ahlstrand Pedersen, Jan Egil Salvesen, Erik Gysland, Øystein Winsnes – Stein Ivar Andersen, Jarle Eike, Pedro Salgado, Anders Idsø, Inge Martin Hinna – Eirik Ekholdt.
Begge lagene hadde hver sin omgang. Vaulen, med solen i øyene, styrte første omgang og burde ha ledet.
Målet til VBK kom etter at Vaulen hadde en stor sjanse ved Pedro Salgado. Skuddet hans gikk i stolpen etter 8 minutt. Hjemmelaget snappet opp returen og kontret inn 1-0 ved Trond Jensen etter at Vaulens forsvar hadde blitt lurt av en høy langpasning. "Lillebjørn" scoret alene mot Bjarne i Vaulenmålet.
Litt senere i omgangen var Eirik Ekholdt på farten og utlignet etter forarbeid av Stein-Ivar Andersen. Ett mål som ble kranglet inn på typisk Eddi vis.
Vaulen foretok sitt første bytte etter omtrent 35 minutt da Alexander Landsnes kom inn for Stein Ivar Andersen.
Trenerne Svein Øksnevad og Frode Eike hadde anmodet laget til å spille langs bakken, gjennom midtbanen. Dette lyktes man dårlig i, delvis på grunn av liten bevegelse men det gikk også sent fremover da forsvarerne brukte for lang tid til å orientere seg.

HJELM, KJÆRE HJELM: Kenneth Hjelm med frue på sin nye hjemmebane.
Tasta-laget var mer aggressive enn Vaulen i andre omgang - og vant skudd-i-stolpe-statistikken 3-2. Vardeneset trener Ole Søyland lyktes til fulle med sin taktikk i andre hvor han kneblet Vaulens midtbanen og lavt.
I slutten av kampen foretok Vaulen en rekke bytter. Andersen kom inn på igjen med tjue minutt igjen for Inge Martin Hinna, mens Kjetil Aasland fikk de siste ti for Eirik Ekholdt.

STØRSTE SJANSEN: Andys heading stryker tverrligger.

Vaulen var farlig frampå mot slutten, men klarte ikke å få ballen inn i nettet. Nærmest kom Anders Idsø på en heading etter innlegg fra Stein Ivar på kanten, men ballen gikk rett over.
Dermed ble det uavgjort som var ett fair resultat kampen sett under ett. Vaulen svarte iallefall både TIPS, RA og SA som hadde Vardeneset som favoritter til både ukens og dagens spill.
Dette var ikke den tradisjonelle Vaulenkampen med mye spill på midten, ballen var stort sett i VBKs eller Vaulens forsvarsfirer. Ellers klarte Vardeneset å senke tempoet så pass i kampen at det til tider fortonet seg som en 7. divisjonskamp.
Kaptein Jarle Eike var i røff i kantene da han karakteriserte kampen. "Det var gåfotball med mye fugleskit på ballen."
Kampen var mellom to av de beste lagene i byen og pressen var tilstede.

RA DEKKET KAMPEN: Stig Nilssen i RA intervjuer Pedro. "Ka synes du om kampen? ..Eg va best," svarte Pedro!

SOM FAR SÅ SØNN: Tor Enge, far til Richard, er en gammel storkeeper fra Brann på 70-tallet. Mot Vaulen nøt han kampen i passe bedagelig positur. Vi skjønner godt hvor Richard "Hyså" Enge har fått sin latskap fra.
Richard Enge som forøvrig også er redaktøren for 3. divisjons beste programblad Driblus, gikk glipp av kampen da han var i England for å se Queens Park Rangers.
På lederplass skrev allikevel han om kampen:
"Sesongen går mod slutten. Status ska jørrs opp. Då e det viktigt at me tar 3 poeng mod Vaulen. Jaffal hvis me i det heila tatt ska ha någe å spela for i di siste kampane, må me ha 3 poeng i dag.
I vårkampen tapte me 3 - 2, itte å ha leda 2 - 1 med 10 minutt igjen å spela. Vinnarmålet kom 2 minutt på øvetid. Bittert og grunn te å trø te i dag.
Eg tror regelrett heila Vardeneset e klare for å knusa laget, med puljås styggaste drakter."