Vaulen klatrer videre
(11.09.13) Vaulen sendte Brodd enda nærmere 4. divisjon med en sterk 3-1 seier torsdag kveld.
BRODD
1–3

45 min
Bård Ledaal (Ivesdal)
Tarjei Skoftedalen Fiskum
48 min

59 min Marius Fossmark (Førland)

82 min Bård Ledaal (Sanne)
12. september – Midjord Tilskuere: 300 – Serie – Dommer: Jan Erik Timm (Havdur)

29. Jarle Eike

Hos Vaulen er Kevin Hodneland suspendert, mens Stian Lima og Eivind Ovedal er forhindret. Jon Nessa er skadd, mens Anders Idsø har blitt syk. En halvskadd Jarle Eike har blitt kalt inn som stoppervikar.
Brodd som kun har en seier på de siste ni har Runar Andersen suspendert etter rødt kort sist. Klubben sparket sin trener Ole Fredrik Bergseth denne uken. Ny trener er ikke klar, men Trond Kindervåg har blitt flyttet opp fra spillergruppen og skal assistere det gjenværende trenerapparetet rundt A-laget.
På Brodd-laget er det gamle kjente i Henrik Jelsa og Håkon Ohren.
Vaulen (4–4–1–1): Steffen Holm – Daniel Hadland, Marius Fossmark, Arnt Ove Ivesdal, Steffen Lyse – John Sanne, Andreas Meier Strømme, Joakim Førland, Fredrik Fossmark – Gaute Schei – Bård Ledaal.
Enorm interesse før denne kampen. Fakta var at Vaulen ville få åtte poengs forsprang på Brodd med seier, mens tap ville sendt Brodd rett opp i ryggen kun to poeng bak.
Brodd hadde et lite overtak i første omgang, men så sjelden farlige ut foran mål.

Kampens første store sjanse kom til Vaulen etter fire minutter da Bård Ledaal rev seg løs, men venstrebeinsskuddet fra 20 meter skled over.
Brodd på sin side kom til en rekke cornere og frispark rundt boksen, mens Arnt Ove Ivesdal hadde en viktig blokkering etter åtte minutter.
Så den første diskuterbare situasjonen da Brodds keeper Magnar Nordtun handset på 30 meter. Frispark til Vaulen, men ingen kort.
Vaulen skapte heller ikke mye i denne perioden, John Sanne hadde et frispark som ble headet unna til corner.
Brodd kom til innlegg fra høyre, men Ceu Lian Khar satte ballen like utenfor.
Så var Bård Ledaal på farten igjen, men skuddet gikk vel tilside.
John Sannes lange innkast etter 19 minutter ble stusset videre av Gaute Schei, men det var ingen på andre stolpe til å plukke opp.
Stor sjanse til Brodd da Tarjei Skoftedalen Fiskum flott tok ballen med seg på brystkassen, men skuddet fra kanten av boksen gikk halvmeteren over lengste kryss.
Gaute Schei la så flott tilbake til Fredrik Fossmark, volleyskuddet hadde en fin retning, men gikk utenfor.
25 minutter nå og Brodd ville ha straffe, spillet gikk videre og Fiskum dundret den utenfor fra få meter.
Vaulen kom til innlegg ved John Sanne på høyre, men Fredrik Fossmark headet vel over.

Sanne flikket gjennom Gaute Schei, keeper ruset ut og vaulenspilleren kastet seg frem. Ballen trillet like utenfor.
Brodds Petter Olsen Haukali fikk så gult kort etter stempling.
Muhammed Akar skaffet Brodd frispark på venstresiden av boksen etter 33 minutter, men keeper Steffen Holm fanget flott Khars frispark.
Gaute Schei med lange klyv etter 35 minutter. Han ble holdt noe, men kom til skudd som ble gitt til corner. Det var flere dueller på corneren før Bård Ledaal ble blokket på lengste stolpe.
Ingen stor kamp dette. Lite rytme i spillet. Brodd hadde startet best, mens Vaulen grodde mer med i kampen.
Bård Ledaal fikk sin første smell i kampen og få trodde han kunne fortsette, men isspray kan gjøre mirakler!
Både Fiskum og Vasiliou var nær å skli inn på bakre stolpe etter 39 minutter. Så gikk Vasiliou over ende i boksen, men det var ingenting ureglementært fra Steffen Lyse.
Frekk finte av Daniel Hadland ble belønnet med corner fra høyre.
Steffen Lyses corner ble stusset av Arnt Ove Ivesdal på første stolpe, Bård Ledaal kastet seg frem med hodet først og headet ballen inn nede til høyre. 0-1 fordel Vaulen og hvilken kalddusj for Brodd å ta med seg i garderoben!

Brodd utlignet på komisk vis. Et utspill fra keeper traff Tarjei Skoftedalen Fiskum og ballen trillet inn via stolpen. Steffen Holm var nær å jage opp ballen, men nådde ikke tilbake i tide.

Målet ga Brodd blod på tann. Khar fyrte over fra venstrehjørnet av boksen like etter.
Så Fredrik Fossmark med skummelt innlegg, som Brodds Haukali nær satte i egen mål. Steffen Lyses corner ble headet over av Gaute Schei fra fem meter. En stor sjanse, men han kom ikke helt over ballen.
Ali Kilinc fikk gult kort etter 59 minutter. Samtidig kom den tidligere Vaulen-spilleren Henrik Jelsa innpå for de grønne.
John Sanne ble felt på høyre etter 59 minutter. Joakim Førland slo inn og Marius Fossmark headet inn via krysset og ned på streken. Linjemann Rune Bertelsen dømte ballen over streken.
Selv om vår reporter stod like bak mål var det vanskelig for oss å se om hele ballen var over streken.
Brodd var i furore og Fiskum fikk gult kort for protester.
Midtbanespiller Thomas Idsø kom inn for spissen Gaute Schei etter 66 minutter. Det betød at Andreas Meier Strømme gikk inn bak Bård Ledaal.
Tarjei Skoftedalen Fiskum var nærmest mål i perioden som fulgte, men han avsluttet like utenfor. Dem hadde også to cornere som begge ble headet unna av oransj på bakre stolpe.
Vaulen spilte med høy moral. Spissen Bård Ledaal som må være årets funn i 3. divisjon etter overgangen fra Tjensvoll jobbet som et forsvarsledd alene!
Andreas Meier Strømme fikk gult kort etter 79 minutter. Han sjette for sesongen!
Så økte Vaulen til 1-3 etter 82 minutter! John Sanne ble vel tredd gjennom i kanalen av Thomas Idsø. Han slo flatt inn foran kassen til Bård Ledaal som skled inn fra kort hold!

Nå ga vel Brodd nærmest opp og John Sanne fyrte like over fra åtte meter etter at Fredrik Fossmark hadde danseshow i forkant.
Bård Ledaal som hadde fått seg en håndfull smeller i løpet av kampen signaliserte at han ville av, Mirza Krljez erstattet han etter 90 minutter.
To minutter på overtid kom også Henrik Eliassen inn på kanten for John Sanne.
Andreas Meier Strømme kom alene gjennom etter 93 minutter, men ble taklet av en utrusende keeper på seksten meter.
Daniel Hadland fikk gult kort etter 94 minutter.
Etter 94:30 blåste kampens dommer Jan Erik Timm av kampen. Vaulen har tatt et stort steg nærmere ny kontrakt i 3. divisjon. Neste oppgave er Austevoll lørdag 21. september.