Skrapte med seg ett poeng
(12.09.14) Vaulen så lenge ut til å gå mot tap, men da Ragnvald Soma dyttet Erik Løken i ryggen kvarteret før slutt pekte dommer Jan Erik Timm på straffemerket. Anders Idsø steppet opp og gjorde ingen feil. 1-1 med sitt første mål for sesongen.
1–1
FRØYLAND

28 min
Preben Løvdal Hellvik (Soma)
Anders Idsø (str.)
76 min

12. september – Vaulenbanen Tilskuere: 80 – Serie – Dommer: J E Timm (Havdur)

16. Ørjan Bergum

Fredrik Stray Tjaum er tilbake fra suspensjon. Daniel Hadland er klar igjen etter strekk. Jimmy Jonevret og Jon Nessa er suspenderte.
Vaulen (4–3–3): Eric Ordaz Erlend Mohus, Morgan Gramstad, Fredrik Stray Tjaum, Daniel Hadland – Milad Shamohammad, Anders Idsø, Ingvald Sandvik Halgunset Ceu Lian Khar, Amar Kotlica, Ole Wick Henriksen.
Flott vær denne septemberkvelden. Frøyland tok avspark og spilte mot klubbhuset i første omgang.
Frøyland tok kommandoen spillemessig. Vaulen slet med å få i gang eget spill.
Milad Shamohammad fikk tilsnakk etter to minutter.
Gjestene var nær å dra fordel av overtaket etter åtte minutter, men Rune Pedersen Bore satte ballen over etter flott klikk-klakk-spill i forkant.
Vaulen våknet og startet en litt bedre periode etter ti minutter da Amar Kotlica headet Ole Wick Henriksens innlegg fra venstre i tverrleggeren og ut!

Ole Wick Henriksen var involvert i det meste Vaulen fikk til i kveld. Et frispark etter 13 minutter ble nær sklidd inn av både Gramstad og Mohus.
Anders Idsø fikk gult kort etter 19 minutter da han felte som siste mann ute på Vaulens venstreside. Det påfølgende frisparket ble satt over.
Sigbjørn Skjæveland fikk gult kort hos Frøyland etter 22 minutter.
De hvite tok nå mer og mer over igjen. De hadde en rekke dødballer rundt Vaulens boks.
Ragnvald Soma slo et flatt gjennomspill sentralt i banen til Preben Løvdal Hellvik som lobbet seg forbi keeper før han headet ballen i buret. 0-1 etter 28 minutter. Der nølte Vaulen for mye.
Vaulen på en sjelden visitt etter 31 minutter da Daniel Hadlands skudd fra 20 meter ikke satte keeper på den største prøven.
Frøyland var nære på flere ganger. Først headet Soma ned til en medspiller før Vaulen fikk blokket på fem meter. Deretter fikk keeper Eric Ordaz et skudd i kroppen fra 16 meter etter 35 minutter.
Det lå en Frøyland-goal i luften. Gramstad og Tjaum hadde viktige defensive bidrag, så headet Halgunset et corner unna på streken etter 37 minutter.
Noe måtte gjøres og den storvokste spissen Erik Løken kom inn for midtbanespiller Milad Shamohammad etter 40 minutter.
Dette ga Vaulen et oppspillspunkt, samtidig som man la om til 4-2-3-1.
Dommeren mye i fokus. Først fikk Frøylands Karl Morten Håland gult kort for munnbruk, mens han ikke var enig i Frøylands rop etter straffespark.
Amar Kotlica kom til en sjelden oransj sjans etter 42 minutter, men skuddet gikk inn til keeper.
Man gikk til pause på stillingen 0-1. Vaulen hadde slitt, men med Løken inn klarte man å løfte laget lengre fremover på banen noe som ga mer optimisme.

Bo Andersen var nok ikke fornøyd for Vaulen kom tidlig ut i pausen og holdt beina gående.
Frøyland kunne ha punktert kampen rett etter pause da Hellvik headet ballen i bøylen på utsiden av målet.
Gult kort til Vaulen etter 48 minutter til Morgan Gramstad.
Ole Wick Henriksen slo knallhardt inn fra venstre etter 51 minutter. Erik Løken skled inn og var nær å frem først på nærmeste.
Mye dårlig presisjon av Vaulen som slet med enkle pasninger.
Morgan Gramstad satte så et frispark fra Wick Henriksen i mål, men det hadde allerede blitt blåst av for offside.
Vaulen var nær utligning etter timen. Daniel Hadlands togfinte fikk publikum til å humre, han vinklet ut til Ole Wick Henriksen som slo inn foran mål. En Frøyland-forsvarer var nær å sette ballen i eget mål!
Mer offensiv slagkraft for Vaulen da Thomas Monsen Haugland kom inn for Ingvald Sandvik Halgunset etter 61 minutter.
Frøyland var rystet nå. Ole Wick Henriksen lekte seg på kanten og kom stadig ned til dødlinjen. Etter 67 minutter avsluttet Anders Idsø et langt angrep med en markkryper utenfor.
Ole Thomas Herrems skudd ble reddet til corner av Eric Ordaz. Ole Wick Henriksen stod på andre stolpe og headet innsvingeren unna etter 72 minutter.
Ceu Lian Khar var på vei gjennom, men Ragnvald Soma fikk sklitaklet på hjørnet av femmeteren.
Vaulen holdt oppe trykket og da Ole Wick Henriksens slo et innlegg mot Erik Løken blåste dommeren for straffespark grunnet strake armer fra Soma i Løkens rygg.
Anders Idsø gjorde ingen feil fra 11 meter og 1-1 etter 76 minutter!

Drakten til Amar Kotlica stod ut som et seil inne i boksen etter 78 minutter, men protestene ble ikke hørt.
Morgan Gramstad var nær for Vaulen på et corner etter 81 minutter. Så vant Erik Løken en duell på en høy ball i feltet, Amar Kotlica fikk tak i ballen, men satte den utenfor på en stor sjanse!
Thomas Monsen Haugland fikk gult kort etter 83 minutter.
Alt kunne skjer på tampen. Det var mye frem og tilbake.
Erik Løken fikk så lyskestrekk og måtte gi seg umiddelbart. Stopper Simon Storbakken kom inn som spiss og viste bra duellstyrke i de minuttene han fikk.
Ceu Lian Khar klemte til fra 16 meter, men skuddet gikk fem meter utenfor etter 89 minutter.
Så to minutter på overtid var Vaulen nær å kontre inn seiersmålet, men Daniel Hadland lykkest ikke.
Frøyland kunne også ha snytt Vaulen da en corner var nær å gå inn.
Det sluttet 1-1. Neste oppgave er Hundvåg borte på torsdag!