Klepp for gode
(12.10.08) Vaulen uten sjans på Klepp. Samtidig vant Klepp kappløpet mot Vidar slik at dem skal møte Kopervik i opprykksfinale til 2. divisjon.
THE END: Sesongens siste kamp spilt, Vaulen endte på 7. plass.
KLEPP
5-0
Andreas Nygård
10 min
Oddgeir Salte
41 min
Per Undheim
56 min
58 min
Leif Malmin
72 min
12. oktober - Klepp stadion - Tilskuere: 305 - Serie - Dommer: Lars Dahlgren (VBK)
27. David Møller
Tore Søraas var ennå skadd etter smellen mot EIK. Jarle Eike har fått skiveutglidning i ryggen og måtte stå over. Omreisende Erik Hildén og Bjarte Rannestad var tilbake siden sist. Espen Klette var suspendert, mens David Møller var tilbake fra skade. Kenneth Dahle og Thomas Idsø har vært skadet lenge, mens Tom Stian Sunde har prioritert skolegang i det siste.
Vaulen (4-5-1): Ørjan Olsen - Bjarte Rannestad, Stein-Ivar Andersen, Marius Fossmark, Stian Lima - Ojan Bijan, Alexander Surdal Nilsen, Magne Christiansen, Anders Idsø, Daniel Lie - Are Meling.
Vaulen i en 4-5-1 formasjon. Dagens lille overraskelse var at Alexander Surdal Nilsen spilte indreløper.
Stor sjanse til Klepp allerede etter to minutter da Ørjan Olsen kastet seg ned på venstre siden av boksen og mistet ballen ut til høyrekanten som lempet inn mot det tomme buret, heldigvis gled ballen forbi andre stolpe. Olsen var etterpå i harnisk da han mente ballen ble sparket ut av hendene på han.
Ellers hadde Vaulen noenlunde kontroll og man fikk trille ballen en del.
Per Undheim ble spilt gjennom til høyre i boksen etter åtte minutter, han kom seg helt ned til kortlinjen hvor han skjøt i en utrusende keeper til corner.
Klepp tok ledelsen etter 10 minutter. Hjemmelaget doblet med backen som kom frem og skapte uro, ballen ble spilt mellom stopper og back på Vaulens venstreside til Andreas Nygård som kom bakfra og satte ballen nede i høyre hjørne.
Vaulens første halvsjanse kom etter 12 minutter da Bjarte Rannestad kastet tilbake til Anders Idsø på høyre, ballen ble slått inn i feltet til Are Meling som headet mot venstre kryss. En opplagt Dan Thorkildsen i Klepp-buret hentet ned ballen med en hånd.
Vaulen slet med å spille seg helt gjennom, som regel ble det langskudd. Etter 16 minutter slo Magne Christiansen vegg med Are Meling før han la tilbake til Alexander Surdal Nilsen som fra 25 meter skjøt meteren over høyre kryss.
Klepp hadde tatt en del over etter målet i banespill, men Vaulen lå tett og kompakt bakover.
Are Meling hadde så trikseshow ute ved venstre hjørneflagg etter 20 minutter før han slo inn til Daniel Lie, ballen ble lagt igjen til Alexander Surdal Nilsen som skjøt via en grønn til corner. Magne Christiansens corner fra venstre gikk til slutt ut til Stein-Ivar Andersen som bare fikk bredsidet ballen inn til keeper fra 10 meter.
Klepp hadde en del store sjanser og Vaulen lå til tider bare bak og blokket.
Are Meling la så tilbake til Magne Christiansen som skjøt etter 23 minutter, men ballen gikk via to Klepp-spillere og til corner.
Bjarte Rannestad fikk sitt sjette gule kort i årets serie etter 24 minutter da han hindret en grønn å stikke fri med armbruk på sin høyre back.
Per Undheim ble så flikket igjennom eter 26 minutter, men en smart Stein-Ivar Andersen fikk blokket skuddet på 8 meter.
Så flott triangelspill av Klepp to minutter senere. Leif Malmin slo ballen ned i den høyre kanalen til Per Undheim som la 45 ut til kaptein Lars Johan Austli som sentralt i banen fra 10 meter ble blokket av en ofrende Stein-Ivar Andersen.
Vaulen var vel offensive på sin venstre side og det var her Klepp skapte sine sjanser. En skummel Kleppcorner etter 31 minutter ble stusset på første stolpe forbi keeper og heldigvis headet utenfor på lengste.
En bra opprulling på høyre så Ojan Bijan trekke innover for så og legge ut til Alexander Surdal Nilsen på høyre, krossen ble blokket til corner. Stein-Ivar Andersen fikk fanget opp et dårlig Anders Idsø corner, ballen ble lagt tilbake til Andi som fosset mot dødlinjen og la ut til venstre hjørnet av boksen hvor Ojan Bijan dro av en mann før han skjøt i nettveggen.
Vaulen presset nå faktisk Klepp godt tilbake på banen. Alexander Surdal Nilsen slo ballen opp på Are Meling som la tilbake til Anders Idsø, fra 25 meter prøvde han med ytterside skru, men tre meter over.
Klepp handset så på midten og Alexander Surdal Nilsen tok et kjapt frispark frem mot Magne Christiansen som sendte Daniel Lie på løpetur med den siste stopperen. Uheldigvis ble Dani avskåret i siste liten, men bra jobba av de oransje.
Istedenfor skulle Klepp doble ledelsen etter 41 minutter. Bjørn Rune Salte slo inn fra venstre og Stian Lima headet ut til corner fra høyre. En innoverskrudd variant av Christer Voll fant Oddgeir Salte som gikk opp på første stolpe og headet inn i nærmeste hjørne.
Are Meling fikk så gult etter 42 minutter da han sparket bort ballen etter å ha blitt avblåst for offside.
Dermed gikk lagene til pause med 2-0 til Klepp. Vidar ledet det samme mot Staal og Vaulen visste det ville bli store bakrom i andre omgang til å kontre i da Klepp måtte score mer.
Vaulen var igjen ganske bra med i starten av andre omgang. Man trillet mye ball, men det ble ikke så mye ut av det. Klepp gjorde det enkelt og hadde færre feil enn Vaulen, ellers var de ikke spesielt bedre spillemessig.
Leif Malmin hos Klepp skjøt via foten til Stein-Ivar Andersen og i venstre stolperot, ballen gikk ut i spill hvor Bjarte Rannestad i kampens hete feltet en grønn. Dermed straffespark som Per Undheim la nede til venstre. Surt for Vaulen som hadde vært bra med i innledningen.
Målet var en vitamininnsprøytning for Klepp, samtidig som Vaulen ble slitne av det tunge føret. Man hang med hodet og hadde kommet inn i en blindgate.
Klepp scoret sitt fjerde etter 58 minutter. Stian Lima laget frispark på Klepps høyreside på høyde med 16 meteren. Frisparket ble slått inn på nærmeste hvor Oddgeir Salte på en berøring skjøt inn i nærmeste.
Stor Vaulensjanse etter 62 minutter da Are Meling slo en flott bakromsball til Magne Christiansen som kom gjennom, men presset på 16 meter skjøt han halvmeteren utenfor høyre stolpe.
Nå var det dårlig bevegelse i Vaulenlaget. Etter 67 minutter kom Stian Falnes inn for Ojan Bijan på høyre kant.
Stian Falnes gjorde et bra forarbeid etter 69 minutter da han rundet backen lekkert på høyre, det lave legget inn i boksen gikk mot Are Meling som ble taklet i siste liten.
Vaulen var inne i en ny god periode og et langt kast fra Stian Falnes etter 70 minutter gikk helt inn til Are Meling som vendte på en femøring og skjøt via keeper til corner.
Istedenfor gikk Klepp opp i 5-0. Ballen ble flott lagt ut på høyre av Lars Johan Austli til Jan Tore Lende Fadnes som krosset mot lengste stolpe hvor Leif Malmin headet inn fra kort hold etter 72 minutter. Det virket som et heller lett mål.
Målet ga Klepp et nytt løft og Vaulen var helt ute av kampen. I et siste forsøk la Vaulen om til 4-4-2 de siste ti minuttene da Daniel Lie gikk opp på topp.
Etter 84 minutter brasset kapteinen Lars Johan Austli ballen meteren utenfor etter legg fra høyre.
Klepp gjorde nå en del bytter og blant dem som kom inn var favoritten Georg Kyllingstad junior.
Like på overtid ble Daniel Lie felt på 28 meter sentralt i banen. Anders Idsø løftet mpt høyre kryss, men en godt plassert keeper tok ballen lett.
Minuttet på overtid ble Marius Fossmark irritert på innbytterspiss Petter Eide og da han slo ut armene traff han medspiller Stein-Ivar Andersen, men det hele gikk bra.
Etter to tilleggsminutter blåste dommer Lars Dahlgren av kampen.