Lite hell på fredag 13.
(13.03.15) Fredag den trettende til de grader for Vaulen som hadde ni forfall og to usikre blad før kampen.
Selv om man tapte 4-0 handler treningskamper om å øve. Vi tar derfor med oss det positive.
Den første halvtimen i dag så vi et stilbevist Vaulen spille mer langs bakken enn på lenge. Dette er slik Vaulen skal spille og vi gleder oss til fortsettelsen.
RANDABERG
4–0
Alexander Corey Ranck
30 min

Henrik Jelsa 54 min

Henrik Jelsa
76 min

Jone Gravdal Karlsen (str.)
88 min

–> 79 minutter

Fra før var det klart at Anders Idsø, Fredrik Stray Tjaum, Daniel Hadland, Ingvald Sandvik Halgunset, Emir Hopovac og Ole Wick Henriksen var ute mot Randaberg. Så ble det kjent at Amar Kotlica skulle på prøvespill med Strindheim. Fredag ble det klart at Eric Ordaz og Jimmy Jonevret måtte stå over kampen, mens Marius Fossmark og Audrius Mirauskas var usikre. Dermed hadde man halve laget ute.
Erik Løken ble hentet inn som vikar.
Vaulen (4–2–3–1): Sander Thaule – Helge Ringdal, Erlend Mohus, Leo El-Adawy, Jørgen Helland – Thomas Monsen Haugland, Harald Eidhamar – Ceu Lian Khar, Hannes Guth, Vegard Natland – Ørjan Bergum.
Med fem forsvarsspillere ute fikk 15 år gamle Helge Ringdal sin første seniorkamp fra start. Han ser ikke så stor og sterk ut, men var virkelig uredd i duellene og tråkket til mot langt tyngre motstandere.
Selv om man tapte 4-0 var Vaulen veldig gode i starten. Man trillet hurtig langs bakken på få touch og Randaberg ble løpende i mellom.
Randaberg var mer direkte og skapte nok flere sjanser på det, men de oransje var morsomme å se på.
Harald Eidhamar kom til Vaulens første sjanse etter 9 minutter. Vaulen spilte seg frem før kapteinen skjøt via en sort til corner. Randaberg svarte med et overraskende langskudd like over etter kvarteret.
Harald Eidhamar slo så en giftig stikker til Ørjan Bergum som hadde fri bane mot mål i det 17. minutt, men han ble sklitaklet i siste liten på sekstenmeteren.
Vertene fikk så til en skummel stuss på en corner etter 20 minutter.
Gult kort til Vaulen etter 28 minutter, visstnok til Helge Ringdal. Frisparket fra kanten av boksen ble ryddet opp av Leo El-Adawy som fikk headet ut.
Randaberg tok ledelsen etter halvtimen på en pen scoring. Hurtige kombinasjoner før Alexander Corey Ranck sendte Erik Fuglestads gutter foran.
Fredrik Førre kom så i dommerens bok.
Alexander Corey Ranck slo så skummelt inn på tverrs av mål rett foran to sortkledde som ikke rakk å reagere i det 36. minutt.
Gult kort til Håkon Stenersen etter en Zlatan-takling på Jørgen Helland etter 39 minutter.
Randaberg tok mer over opp mot pause og hadde faktisk åtte cornere gjennom omgangen. Fredrik Førre var nærmest med en farlig heading utenfor i det 44. minutt.
Lagene gikk til pause på stillingen 1-0 til hjemmelaget. Godkjent av Vaulen som tross alt manglet flere av sine faste.
Andre omgang skulle bli preget av Randaberg. Vaulen som var uforandret etter pause. Maktet ikke i like stor grad å spille seg fremover som i første.
De oransje kunne dog ha utlignet etter 49 minutter da Thomas Monsen Hauglands frispark fant Jørgen Helland i boksen, det noe urene treffet endte med en loop mot lengste kryss, men keeper fikk rygget og avverget.
Det lå i luften og Randaberg doblet etter 49 minutter da tidligere Vaulen-talentet Henrik Jelsa sklei inn et flatt innlegg fra venstre.
Alexander Corey Rancks skudd etter 59 minutter hadde kanskje fortjent en bedre skjebne da det gikk via krysset og ut!
Dobbeltbytte fra Vaulen etter timen da Marius Fossmark og Audrius Mirauskas kom inn for Erlend Mohus og Hannes Guth.
Nå var det kun Randaberg. Vaulen hadde nok med å forsvare seg.
Vaulen fikk nytt gult kort etter 75 minutter, denne gang til Jørgen Helland.
3-0 til Randaberg da Henrik Jelsa pirket inn fra kort hold etter 76 minutter.
Erik Løken fikk seg en gjestevisitt før han flytter til Østlandet grunnet alle skadene og fikk de siste drøye ti minuttene for Thomas Monsen Haugland.
Stor sjanse til Vaulen etter 82 minutter da Audrius Mirauskas slo inn fra venstre, Erik Løken kom til heading og var nær ved å lure den inn borte til venstre.
Nytt gult kort etter 86 minutter. Denne gang tror vi det var til Vegard Natland for en episode som ble hentet tilbake av dommeren.
Keeper Sander Thaule laget så straffespark etter 88 minutter og fikk samtidig gult kort. Det var Håkon Stenersen som dro ballen forbi keeper og kastet seg noe lett. Uansett satte Jone Gravdal Karlsen punktum med scoring fra ellevemeteren.
Nå håper vi på mer dybde i troppen til kampen borte mot Vidar neste lørdag klokken 13.00 på Lassa kunstgress.