Tøff start
(13.04.15) Viking 2 gikk rett i strupen på Vaulen. Da vurderte vi å gå over på Stadionparken for å kjøpe kuleramme. Vaulen fikk så straffespark på sin første reelle sjanse i første omgang. Jimmy Jonevret skapte balanse og ga de oransje troen tilbake. Viking var et bedre lag og malte på til det stod 4-1.
VIKING 2
4–1
Suleiman Abdullahi (Thorsteinsson)
3 min

35 min
Jimmy Jonevret (straffe)
Suleiman Abdullahi (Michalsen)
45 min

Stian Michalsen 56 min

Martin Hummervoll
79 min

13. april – Viking treningsbane Tilskuere: 70 – Serie – Dommer: JE Timm (Havdur)

12. Sander Thaule

Fredrik Stray Tjaum var suspendert. Den nybakte faren Marius Fossmark stod over. Emir Hopovac var ny mann på skadelisten. Daniel Hadland håpes tilbake i trening snart, mens Anders Idsø nok må vente et par uker før han er tilbake i trening. Erlend Mohus og Ceu Lian Khar var tilbake etter forfall sist. Med fire forsvarere ute var B-lagets Simon Sakkestad med også her.
Viking sparer ikke på konfekten og hadde blant annet med seg Magne Hoseth!
Vaulen (4–4–2): Eric Ordaz – Leo El-Adawy, Erlend Mohus, Jimmy Jonevret, Vegard Natland – Ceu Lian Khar, Thomas Monsen Haugland, Harald Eidhamar, Ole Wick Henriksen – Amar Kotlica, Audrius Mirauskas.
Viking: 1. Arild Østbø, 2. Rasmus Martinsen, 3. Sondre Norheim, 5. Ferdinand Solberg, 13. Julian Ryerson, 11. Makthar Thioune, 14. Fabian Alonso Calderon, 15. Stian Michalsen, 6. Martin Hummervoll, 10. Steinthor Frey Thorsteinsson, 19 Suleiman Abdullahi. Innbyttere: 12. Amund Wichne, 4. Vetle Måsvær, 8. Herman Kleppa, 9. Magne Hoseth, 16. Mathias Bringaker, 17. Markus Attila, 18. Sander Flåte.
På Haisens 50 årsdag stilte Vaulen i kliss nye drakter. Motstander var Viking 2 som stilte med det vi kan kalle feige lag.
Viking gikk rett i strupen på de oransje og Jimmy Jonevret reddet et forsøk på strek allerede etter 2 minutter.
Så 1-0 til Viking ved Suleiman Abdullahi etter 3 minutter. Thorsteinsson slo gjennom spissen. En utrusende keeper kom på halvdistanse og jobben var enkel for den nigerianske U20-spilleren.
Det var kun Viking nå. Makthar Thioune hadde flere skuddforsøk som etter 7 minutter da han vristet like utenfor fra 20 meter.
Hva så med Vaulen. Amar Kotlica hadde to tilløp, men løp seg fast begge gangene.
Martin Hummervoll kunne ha økt for Viking etter ti minutter, men avsluttet like utenfor.
Det gikk litt for raskt for Vaulen. Når Suleiman satte fart hang Vaulen rett og slett ikke med. Unggutten har et internasjonalt potensiale og de oransje hadde store problemer med å hanskes med han.
Thorsteinson slo så inn til Martin Hummervoll som headet fra fem meter, men keeper Eric Ordaz reddet mesterlig etter 18 minutter.
Viking var av det lekne slaget nå og det ble litt vel mye tråkling. Det var nok grunnen til at det kun stod 1-0 når halve omgangen var spilt.
Jimmy Jonevret headet så unna på strek etter halvtimen da Stian Michalsen fikk headet mot lengste. Like etter stod Jonevret i veien igjen med en blokk på Suleimans skudd.
Vikings Stian Michalsen fikk gult kort etter 33 minutter da han kom for sent inn i en takling på Jimmy Jonevret.

Amar Kotlica mottok ballen på midten ute på venstre etter 34 minutter, han slo nedover kanalen til Audrius Mirauskas som dro litt innover før han vendte over til Ceu Lian Khar. Den lettbeinte burmeseren dro seg innover i boksen før han ble felt. Straffespark til Vaulen!
Jimmy Jonevret steppet opp på 11 meter, sendte Arild Østbø til høyre og skjøt midt i mål til 1-1. Noe flatterende for Viking.
Målet ga strandguttene et løft. Man fikk et par cornere uten at det ble helt farlig.
Stian Michalsen slo så inn til Suleiman, men Eric Ordaz hadde få problemer på headingen.
Minuttet på overtid økte Viking 2 da Jimmy Jonevret klarerte til Suleiman Abdullahi som skjøt i steget til 2-1.

Trener Bo Andersen var ikke fornøyd med første omgang bortsett fra en seks-sju minutter etter målet.
Vaulen hevet seg da også i starten av andre omgang. Man fikk et gunstig frispark på kanten av boksen ganske sentralt i banen, men Ole Wick Henriksens frispark gikk halvmeteren over i det 47. minutt.
Jonevret og Ordaz reddet Vaulen for flere baklengs i denne kampen. Etter 49 minutter fikk Jimmy Jump unna på strek igjen etter en akrobatisk manøver.
Audrius Mirauskas ble så snytt for straffespark etter 52 minutter da han ble overfalt i boksen. Like etter handset Vegard Natland klart i egen boks, så vi antar dommeren kompenserte det hele.
En farlig heading fra Martin Hummervoll ble reddet til corner, Vaulen svarte med å kontre fire mot tre, men måtte nøye seg med corner etter 54 minutter.
Vaulen og Jimmy Jonevret ville ha offside i det 56. minutt, men Stian Michalsen brydde seg ikke om det og økte til 3-1.
Nytt corner for Vaulen fulgte, men Arild Østbø fikk bokset unna. I motsatt ende fikk Magne Hoseth tilsnakk for protester da keeper Eric Ordaz klart felte i boksen.
Fabian Calderon så skuddet sitt gli gjennom hendene på Eric Ordaz etter 62 minutter, men kula trillet like utenfor.
Mens Thioune ble tatt av i pausen til fordel for Hoseth gikk Thorsteinson av da de mørkeblå ble noe mer overkommerlige med antall stjerner på banen.
Audrius Mirauskas jobbet knallhardt i dag og var nok Vaulens beste. Etter 70 minutter skjøt han i blokken, returen havnet ute til Thomas Monsen Haugland, men Østbø reddet komfortabelt.
Viking tok så også av Suleiman etter 71 minutter. Like etter fikk Rasmus Martinsen gult kort for vertene.
God ball av Amar Kotlica fulgte, Thomas Monsen Haugland klemte av på direkten og skuddet gikk via blå til corner.
Thomas Monsen Haugland fant så Ole Wick Henriksen. Han dro seg inn langs kortlinjen og slp kontrollert inn fra venstre. Audrius Miraukas kom over med headingen og slo ballen via bakken. Keeper Arild Østbl reddet, men Vaulen mente den var inne i det 74. minutt.
Ole Wick Henriksen sa noe i denne forbindelsen og fikk gult kort ved neste stopp i spillet.
Leo El-Adawy brøt så flott og slo en god ball til Amar Kotlica som tok den med seg på kassen, men skuddet i det 77. minutt var for svakt.
Martin Hummervoll økte til 4-1 etter 79 minutter. Det var pent spill av Viking 2 som trillet seg gjennom.
Erlend Mohus gikk av banen etter 81 minutter og måtte ha seg en ispose. Erstatteren var Simon Sakkestad.
Vaulen kontret så tre mot en etter at Jimmy Jonevret åpnet opp. Ole Wick Henriksen fant Thomas Monsen Haugland som visstnok var i offside. Ballen fant videre Amar Kotlica som scoret, men da var det allerede blåst.
Amar Kotlica var ikke fornøyd med den og fikk gult kort.
Simon Sakkestad hindret så Martin Hummervoll som siste mann. Dermed dobbelstraff - rødt kort og straffe. Jimmy Jonevret fikk også gult kort her.
Martin Hummervoll skulle selv ta straffen, men Eric Ordaz vartet opp med en kanonredning i det 86. minutt!
Dobbeltbytte av Vaulen da Helge Ringdal kom inn for Ole Wick Henriksen, mens Ørjan Bergum kom inn for Amar Kotlica i det 87. minutt. Dermed avskjed for Vaulens toppscorer som nå skal signere for Sola.
På overtid kunne Viking ha økt ytterligere, men skjøt i nettveggen på overtid.
Eric Ordaz vartet så opp med en fantisk dobbelredning id et 93. minutt.
Dermed endte det med 4-1 tap. Nå venter Stord hjemme på fredag.