Årsverste på fredag den trettende
(13.06.14) Vaulen kom aldri i gang mot Kopervik. Nå skal det sies at begge lag var svake i første omgang og det var knapt nok en sjanse.
KIL tok ledelsen ved Thomsen tidlig i andre omgang. Vaulen gjorde et par bytter og fikk kjapt svar da Thomas Idsø utlignet rundt timen.
Kopervik tok mer og mer over og det var ikke ufortjent at dem tok tilbake ledelsen etter 71 minutter ved Haringstad. Så kollapset Vaulen på slutten. Einarsen og Thomsen la på to ganger.
Det positive i dag får være at neste kamp allerede er på tirsdag når Randaberg med Henrik Jelsa og Mathias Paulsen kommer på besøk.

1–4
KOPERVIK

52 min
Glenn Helge Thomsen (Einarsen)
Thomas Idsø (Haji)
59 min

71 min Jan Inge Haringstad

82 min Helge Einarsen (Solhaug)

89 min Glenn Helge Thomsen (Haringstad)
13. juni – Vaulenbanen Tilskuere: 40 – Serie – Dommer: Atle Larsen (Brodd)

12. Eric Ordaz

Anders Idsø måtte gi seg på oppvarming slik at Jarle Eike kom inn på stopperplass.
Fredrik Stray Tjaum (suspensjon), Jon Nessa (kneoperert), Erlend Mohus (sommerferie) og Nelson Monteiro (kneskade) stod over. Alexander Surdal Nilsen og Eric Ordaz var tilbake og satt på benken.

Vaulen (4–2–3–1): Gramos Gashi – Daniel Hadland, Morgan Gramstad, Jarle Eike, Jimmy Jonevret – Milad Shamohammad, Ingvald Sandvik Halgunset – Ceu Lian Khar, Gutama Ahmed Haji, Vegard Natland – Amar Kotlica.
Været var flottere på Vaulenbanen enn i Brasil, men mange fans hadde nok prioritert TV-skjermen.
Kopervik startet med et lite overtak uten at dem skapte allverden. Første omgang bestod stort sett av noen spolerte cornere til begge lag.
Jimmy Jonevret hadde et frispark høyt over. Haji stod alene på 16 meter, men fikk ikke orientert seg. Khar skaffet Vaulen corner etter 11 minutter, men Jonevrets forsøk var ufarlig.
Kampens første skudd på mål kom etter 13 minutter da Jimmy Jonevrets forsøk fra distanse ble fistet til corner av keeper.
Milad Shamohammad fikk så sitt tredje gule kort for sesongen, slik at han står over mot Randaberg.
Koperviks største sjanse kom etter 20 minutter da Son Van Vo headet et frispark like over fra fem meter.
Et Jimmy Jonevret-frispark gikk så via en hvit til corner, men nada fra hjørnet.
KIL spilte mer direkte. De slo mye langt og virket skumlere.
Jarle Eike headet et corner utenfor etter 26 minutter, ellers var det lite å skrive hjem om.
Roger Jakobsen ville så ha straffespark etter at keeper Gramos Gashi var tøff i ryggen på han.
KIL hadde et par cornere i denne perioden uten at det ble farlig.
Lars Eirik Austevik var nær å skli inn et innlegg fra høyre etter 35 minutter.
Koperviks Roger Jakobsen fikk gult kort etter 35 minutter.
Gjestene skjøt så via Daniel Hadland til corner. Jimmy Jonevret headet unna til ny. Denne gangen headet Roger Jakobsen utenfor i det 38. minutt.
Jan Inge Haringstad skjøt så i blokken etter rester fra et frispark inn i boks etter 44 minutter.
Lagene gikk til pause på stillingen 0-0 etter ett minutts tillegg. Det var en sjansefattig og kjedelig omgang.

Ingen endringer hos Vaulen i pausen, men Ole Wick Henriksen hadde varmet mer opp enn de andre.
Vertene var i trøbbel fra start. Keeper Gramos Gashi fistet Vegard S. Sætres vridde skudd til corner etter 48 minutter.
Glenn Helge Thomsen ble stusset gjennom etter 52 minutter og gjorde ingen feil. 0-1. Enkelt og fortjent.
Vaulen gjorde et dobbelbytte etter 56 minutter. Thomas Idsø og Ole Wick Henriksen kom inn for Milad Shamohammad og Ceu Lian Khar.
Gutama Ahmed Haji satte igang et voldsomt raid på venstre før han fikk lagt tilbake til Thomas Idsø på 16 meter, skuddet gikk inn via høyre stolpe til 1-1 etter 59 minutter.
Byttene hadde satt litt fart på Vaulen, man virket litt mer bestemte når man gikk fremover. Like etter kom Gutama Ahmed Haji seg løs på 16 meter, men avslutningen mot en utrusende keeper dalte ned på siden av stolpen.
Så reiste Kopervik seg fra sjokket og Vaulen var tilbake til syndene.
Gode Jan Inge Haringstad skjøt vel utenfor etter et kort tatt corner i det 62. minutt.
Amar Kotlica fikk seg en smell i ankelen igjen, men haltet videre.
Gutama Ahmed Haji måtte vike plass for Ørjan Bergum etter 69 minutter.
Kopervik tok fortjent ledelsen etter 71 minutter da et langskudd fra Jan Inge Haringstad lurte seg inn nede til venstre.
KIL var nå nærmere tre enn Vaulen utligning. Etter 76 minutter var dog Vaulen frempå med et frispark og et corner, men det ville seg ikke. Her ble det også småtumulter og dommeren måtte roe gemyttene.
Ingvald Sandvik Halgunset laget frispark etter 80 minutter, men Jan Inge Haringstad skjøt rett på keeper.
Koperviks Hieu Van Le fikk gult kort etter 80 minutter.
Ole Wick Henriksen prøvde skuddfoten på et frispark etter 82 minutter, men isteden kontret bortelaget inn 1-3 ved Helge Einarsen etter langt utspill fra keeper.
Kenan Muminovic skudd gikk via en oransj og utenfor. To kjappe cornere fulgte.
Vaulen hadde fått nok. Det så ut som om man hadde gitt opp.
Jimmy Jonevret fikk gult kort etter 88 minutter.
Austevik gjorde forarbeidet før Haringstad fant Glenn Helge Thomsen alene mot keeper etter 89 minutter. Gramos Gashi tok bare sjansen og la seg til den ene siden før Thomsen satte den motsatt.
Tre minutter ble lagt til, men Vaulen tapte 4-1 i noe som kanskje var sesongens svakeste opptreden?