Nær å tukte topplag
(13.09.24) Ny god forsvarskamp av Vaulen - denne gangen med et helt nykomponert forsvar. Kun på en dødball makter Ålgård å overliste oss.
Man er disiplinerte samtidig som de grove feila er luket bort. Helt på tampen kunne man fått med seg noe da man pushet på og fikk en del dødballer rett utenfor boks.
Kudos til spillerne som løp til krampa tok dem.
ÅLGÅRD
0–1
Sindre A Karlsen
24 min

13. sept – Nye Ålgård stadion Tilsk.: 251 – Serie – Dommer: S S Jacobsen (MIL)

2. Stian Lima

Melvin Lystad er nå i faresonen med tre gule kort.
Av spillere man ikke har sett på en stund så har Erik Vogel gitt seg, Thomas Strand-Grude er i militæret, mens Jonas Sivertsen har startet på studier.
Den siste uken før vinduet stengte hentet man inn Henrik Hovi (Hinna), Sondre Brokka (Hinna), Julian Gjelsten (Jarl), Vegard Eikevik (Tjensvoll) og Amar Jazavac (Hinna).
Vaulens historikk borte mot Ålgård i serien er i positiv favør. Tre seire (1957, 1960, 2018), en uavgjort (2017) og to tap (1962, 2019).

Vaulen (45–1): David Chokheli – Ørjan Bergum, Daniel Olsen, Julian Gjelsten, Vegard Eikevik – Daniel Aarstad, Aleksander Gundersen, Melvin Lystad, John Petter Gilje, Amar Jazavac – Nicolai Moi Sene.

Første omgang
Her måtte man grave dypt med veteranlagets Stian Lima på benken sammen med Henrik Hovi og Sondre Brokka - som ikke hadde spilt i år!

Man var uten Idland, Berge, Natland, Mirauskas og Mathiesen - bare av dem som har vært med i det siste.

Bakerst stod David Chokheli-Losnegård. I et helt nykomponert forsvar hadde man Julian Gjelsten og Daniel Olsen som stoppere, roller dem ikke er mest kjente for. Dem ble flankert av Ørjan Bergum og Vegard Eikevik.

Melvin Lystad og John Petter Gilje var skjoldet foran forsvaret. Flettet inn i leddet lå Daniel Aarstad, Aleksander Gundersen og Amar Jazavac fra høyre mot venstre. Så helt på topp Nicolai Moi Sene.

Det hele satt i hop med et komplekst presspill hvor man ble transformert til femmer bak. Så noe mellom 4-2-3-1 offensivt og 5-3-1-1 defensivt alt etter hvordan man sideforskjøv.

Fra tribunen virket dekket flatt og livløst, men det var faktisk et nytt dekke fra i sommer hvor det var mye sand nedfelt. Det var også noen rugler i dekket som om en livstrøtt mann på 46 år hadde hevet på et sengelaken uten strekk.

Det var kun ÅFK i starten, uten at dem hadde skapt noe. Vi noterte at Moi Sene fikk hælet et innlegg fra Aarstad, men at han ble dømt i offside etter syv minutter.

Dagens første store sjanse kom etter 11 minutter da Ålgård fikk skutt fra hjørnet av boks, men helt oppe i vinkelen lå David Chokheli og slo ut til corner. To småskumle cornere fulgte, men vi holdt stand.

Ny stor sjanse for Ålgård etter 16 minutter da et flatt legg inn på femmeteren ble blåst over.

Ren forsvarskamp av Vaulen med noen sjeldne overganger. Aleksander Gundersens skudd tok via en sort og gikk til corner etter 18 minutter. Serven fra høyre endte i en duell som landet ned til Melvin Lystad som på en ustødig volley skjøt utenfor.

Ålgård tok ledelsen etter 24 minutter da Sindre A. Karlsen fikk stå og heade inn en corner.

John Petter Gilje stormet så frem i mellomrommet og fyrte avgårde et skudd som gikk utenfor på en sjelden visitt etter 29 minutter.

Vaulen var disiplinerte og Ålgård slet med å få til noen sjanser i spill. Vi lot oss imponere av Julian Gjelsten som hadde fått på seg noen kilo muskler og noen centimetre i vertikalen siden sist.

Opp mot pause hadde man en brukbar fase hvor man fikk til mer spill fremover i banen. Daniel Aarstad dro innover og slo inn fra siden etter 44 minutter, der sklei Melvin Lystad inn i femmeteren, men fikk ikke kontakt.

Minuttet ble lagt til. En god forsvarskamp av Vaulen. Man virket konsentrerte og gjorde få feil, men det var også en lang vei fremover når man først vant ballen.

Andre omgang
Vaulen var uendret på papiret etter hvilen. Etter 51 minutter noterte vi et tilløp da Nicolai Moi Sene leverte et flott raid før han fant Melvin Lystad, men vinkelen ble for liten da Melvin fikk tuppet ballen.

I denne fasen fikk vi flyttet frem litt mer folk til tider, man virket i allefall farligere.

Så rundt timen hadde man to livsviktige klareringer. Først et tilbakespill som gikk forbi en utrusende Chokheli, men det var muligens Olsen som klarerte på femmeteren. Så en enorm sjanse etter 63 minutter hvor Olsen klarerte såpass på strek at kids på tribunen mente den var inne.
Her var det kaotisk da Julian Gjelsten lå nede med noe som forhåpentligvis bare var en krampe.

Henrik Hovi kom inn for Gjelsten etter 65 minutter.

Det var flere vaulenspillere som fysisk hang på knærne her nå og Ørjan Bergum måtte rive i en skjorte for å holde følge etter 69 minutter, gult kort.

Moi Sene og Aarstad hadde vel vekslet posisjoner på et tidspunkt også her? Vaulen fortsatte å forsvare seg godt og Ålgård gikk såpass ut for ideer at det var mest skudd fra distanse som gjaldt.

Noe vi antar skulle ha vært et innlegg fra høyre ved Melvin Lystad ble til et skudd etter 76 minutter og keeper måtte slå ut til corner på første stolpe. På corneren flyttet vi opp folk og det endte i en kontring hvor Jazavac gikk ned med skade i sin kamp for å stoppe den.

David Chokheli stormet så ut av boks og sklei til for å få unna.

Arne Ravndal startet en periode med fire gule kort for vertene etter 79 minutter.

Sondre Brokka gjorde comeback i oransj da han erstattet Gundersen etter 82 minutter.

Nå gikk man for det her. Ålgård lagde også en del dødballer hvor man flyttet frem laget.

Vi hadde troen da Nicolai Moi Sene skjøt et sentrert frispark fra 25 meter, men ballen fløy vel utenfor etter 91 minutter.

John Petter Gilje løftet så inn et frispark fra høyre etter 94 minutter. Vegard Eikevik kastet seg frem i boks, men fikk ikke styrt headingen mot målet.

Fem minutter på overtid blåser Vaulen av. Godkjent mot topplaget Ålgård som nå klatret opp på andreplass.